Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Κωδικός 1 : " Ο περαστικός Γιώργος "

Η κατάσταση στην κοινωνία έχει συσσωρεύσει αρκετή αμφισβήτηση, για θέματα και ζητήματα, που φάνταζαν ταμπού και δεδομένα, μέχρι πρότινος, (εξέλιξη κοινωνίας, ανάπτυξη οικονομίας, σχέσεις με Ε.Ε. κ.α.), και – όπως είναι φυσικό σ΄ αυτές τις περιπτώσεις – το σύστημα αναζητεί δίοδο, ελεγχόμενης, διαφυγής.
Με απλά λόγια, η ανάγκη για μια νέα σύνθεση στο πολιτικό εποικοδόμημα, επιδιώκεται να εξελιχθεί, για μια ακόμα φορά, σε ποδηγετημένη διαδικασία, που να εγγυάται μια αποδεκτή και αξιόπιστη συνέχεια…

Το σχέδιο προέβλεπε, ο τωρινός απομειωτήρας, (amortiser), να είναι ένας πολιτικός σχηματισμός στα πλαίσια της κεντροδεξιάς, με περισσότερα εχέγγυα και δυνατότητες, από τη Ν.Δ. του Καραμανλή. Προς τέτοιες κατευθύνσεις, επιζητούνταν να γίνει το καναλιζάρισμα της λαϊκής αμφισβήτησης και η απομείωσή της, προκειμένου ν΄ αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις : το ενδεχόμενο ενός νέου 1981, μόνο τρόμο προκαλούσε και προκαλεί…

Το γεγονός πως προέκυψε κεντροαριστερή, και μάλιστα μη ελεγχόμενη, εναλλακτική πρόταση, η οποία προέρχεται από ένα «διαλυμένο», (νόμιζαν), πολιτικό φορέα και βρίσκει ανταπόκριση στο λαό, έχει ανάψει τα λαμπάκια του πορτοκαλί συναγερμού : αντίδραση, λήψη μέτρων αποτροπής…


Η αντίδραση θα συγκεκριμενοποιείται και θα εντείνεται όσο πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν, την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το εφαρμοζόμενο αυτή την εποχή πλάνο, (υπήρξαν αλλαγές και προσαρμογές του), ονομάζεται «αδύναμος Γιώργος – περαστικός Γιώργος» κι έχει γίνει σαφές, πως προβλέπει την αποτροπή της κατάκτησης από το νέο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου της αυτοδυναμίας, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες, που θα ευνοούν διεργασίες και ανασχηματισμούς σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο…

Στην εξέλιξή του, το σχέδιο αυτό διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα : α. σχέση ΠΑΣΟΚ κοινωνίας, (πρόκληση ρωγμών), β. εσωτερική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, (αναζωπύρωση τριγμών), γ. σχέσεις ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα, (αποκλεισμός συνεργασιών).

Οι «εγκέφαλοι» θεωρούν, πως με δράσεις και στα τρία, ανωτέρω, επίπεδα, θα περιορίσουν την έκταση της νίκης του Γ. Παπανδρέου και δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή…Να σημειωθεί πως στην προώθηση των στόχων του σχεδίου των συστημικών, εκτός από τα άμεσα και μίσθαρνα, γνωστά, όργανά τους, συμβάλουν αντικειμενικά, (έμμεσα πλην ουσιαστικά), οι ισοπεδωτικοί του «όλοι ίδιοι είναι», οι κατά φαντασία κοινωνικοί εισαγγελείς και κριτές, τύπου Λαζόπουλου, οι νεοδογματικοί της άποψης «καμιά συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», αλλά και οι ανεγκέφαλοι – στο εσωτερικό – που δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, παρά με «τους δικούς μας και τους δικούς τους»…

Τέλος, ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας, υπάρχουν σχεδιασμοί, αφού την εκτιμούν οριακή και συνεπώς διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους. Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει γρήγορη φθορά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κάτω από το βάρος των οξυμένων προβλημάτων, της αδυναμίας εκπλήρωσης των λαϊκών προσδοκιών, αλλά και των …σκανδάλων, που θα προκύψουν ή – εν ανάγκη – θα εφευρεθούν !
ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου