By politis-gr
Κωδικός :«harvest experience» (εμπειρία συγκομιδής).
Σκοπός:κατανόηση ορισμένων γραφειοκρατών(eurocrats) στις Βρυξέλλες για το αντικείμενο τους.
Την γεωργία.
Το εγχείρημα θυμίζει τον Πρόεδρο Μάο όταν στην πολιτιστική επανάσταση,στη δεκαετία του 60', υποχρέωνε τους Κινέζους σπουδαστές να εργαστούν σε αγρόκτημα.
Όλα άρχισαν όταν η επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Μαριάν Φίσερ-Μπόελ, βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδο. Πολλές φορές ήθελε να κάνει στα στελέχη της την ερώτηση :«Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο παιδί αγροτικής οικογένειας;».
Με δυσκολία απέφευγε να θέσει ευθέως την ερώτηση σε στελέχη ,οι περισσότεροι των οποίων είχαν ένα παλμαρέ γεμάτο από διπλώματα, πανεπιστημιακά πτυχία και ένσημα σε υψηλά κρατικά πόστα.Η επαφή τους, όμως, με το αντικείμενο της δουλειάς τους -τη γεωργία- ήταν από ελάχιστη έως μηδαμινή. Έτσι η Δανέζα επίτροπος αποφάσισε να φέρει την αγροτική πολιτική εκεί όπου πραγματικά θα έπρεπε να είναι: ...στο έδαφος.
Έδωσε εντολή στα στελέχη της να σηκώσουν τα μανίκια, να εγκαταλείψουν για λίγο την πολυτέλεια των γραφείων τους στο «Μπερλεμόν» και να ζήσουν στην ύπαιθρο, πλάι στους Ευρωπαίους αγρότες.
Η κυρία Φίσερ-Μπόελ παρουσίασε το περασμένο δεκαπενθήμερο στην Επιτροπή το σχέδιό της με την επωνυμία «Εμπειρία Συγκομιδής» και, σύμφωνα με τις πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ, έλαβε το «πράσινο φως» για να το εφαρμόσει από το 2010!
Οι «ευρωκράτες», όπως αποκαλούν σαρκαστικά τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, θα μαζέψουν καρπούς, θα οργώσουν τη γη, θα φυτέψουν, θα κλαδέψουν, θα λερώσουν τα χέρια τους. Καψώνι; «Όχι, απλά μια ευκαιρία να δουν τι γίνεται εκεί έξω!», υποστηρίζει η 56χρονη κεντροδεξιά πολιτικός.«Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την αγροτική πολιτική γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες των αγροτών;», διερωτάται.
Η ίδια έχει μεγαλώσει σε αγρόκτημα της Κεντρικής Δανίας. Διαχειρίζεται μαζί με τους συνεργάτες της το 40% του προϋπολογισμού της Ε.Ε., αυτό που καταλήγει -κυρίως με τη μορφή επιδοτήσεων- στους αγρότες των κρατών-μελών.Οι τελευταίοι παραπονούνται συχνά ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο συμπληρώνοντας τις μακροσκελείς φόρμες και τις πολύπλοκες αιτήσεις που απαιτούν οι Βρυξέλλες παρά καλλιεργώντας τα κτήματά τους ή φροντίζοντας τα ζώα τους.
Η ίδια καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καταστήσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική πιο απλή, κατανοητή και φιλική προς τους άμεσους αποδέκτες τις, καταργώντας τις περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.
ΥΓ. Μήπως... και στου Μαξίμου θα έπρεπε να μελετήσουν λίγο ...Μάο.
Πολύ θα ήθελα να δω την κα. Μπακογιάννη να ζει (άνευ συνοδείας) για 15 ημέρες στο Αγαθονήσι, με τα τουρκικά αεροσκάφη να ίπτανται καθημερινά σε χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεφάλι της.
Θα ήθελα να δω εάν μετά είχε την ....όρεξη να τρώει υπό το φως των (ειδοποιημένων) φλας στο “Βυζαντινό” σε ...επικοινωνιακά γεύματα;
θα ήθελα να δω τον κ. Παυλόπουλο να ζει (άνευ συνοδείας) στον Άγιο Παντελεήμονα, στην πλατεία Βικτωρίας, στον Κολωνό, στην Κυψέλη και σε τόσες άλλες περιοχές της πρωτεύουσας που ...«στρατοκρατούνται» από ορδές λαθρομεταναστών.
Θα ήθελα να δω τον ...υπογείως λαλίστατο ανά την Ελλάδα ,κ. Κιλτίδη ,που έχει ειδικευτεί στο ...«χαράκι» , να καθαρίζει επί 15ημερο ...βουστάσια .
Μετά θα είχε την ίδια διάθεση να ...σκάβει (συνεχώς και υπογείως);
Πολλούς θα ήθελα να δω, έστω και μεταφορικά. To ίδιο και «κάποια» εκατ. Ελλήνων. Ακούει κανείς; «etipos»«Guardian»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου