Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

«Tείχος» απέναντι στην Τουρκία από Γερμανία και Γαλλία - Σαφή μηνύματα στήριξης στην Ελλάδα

Το πρώτο «σινιάλο» ήρθε από τη Γερμανία, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ΥΠΕΞ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.
Ένα διπλό μήνυμα στήριξης, απέναντι στον αναθεωρητισμό και τις προκλήσεις της Τουρκίας, έστειλαν Γερμανία και Γαλλία χθες στην Ελλάδα.
Το πρώτο «σινιάλο» ήρθε από τη Γερμανία, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ΥΠΕΞ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας...

Τουρκία: Πώς είδε ο Τύπος της χώρας τη στάση Τσαβούσογλου απέναντι στην Μπέρμποκ

Το «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Αναλένα Μπέρμποκ, όπως είναι φυσικό, έχει απασχολήσει σήμερα τον τουρκικό Τύπο, όπως συνέβη και με τα ελληνικά και τα γερμανικά ΜΜΕ.
Η Τουρκία ουσιαστικά κατηγορεί τη Γερμανία ότι έχει χάσει την αμεροληψία που είχε, σύμφωνα με την Άγκυρα, επί Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ και την ανταπόκριση της Αριάνας Φερεντίνου, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος χαιρετίζει σήμερα τη σκληρή στάση...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022...

Η ζωή είναι γλυκιά

Ο Μιχαηλίδης σκέφτηκε ψύχραιμα και αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας. Άλλωστε ελάχιστη βρήκε συμπαράσταση. Μερικές εκατοντάδες στην Αθήνα, μερικές δεκάδες στην Κρήτη, 2-3 γραφικοί βουλευτές και οι γνωστοί «σπεκουλαδόροι» του ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν φούντωσε το λαϊκό κίνημα και ο ξεσηκωμός για την απελευθέρωση του. 
Και έτσι, για να κάνω χρήση μιας επίκαιρης έκφρασης, ανταποκρίθηκε στο «περί δικαίου αίσθημα του λαού» που δεν του αναγνώρισε...

«Συριζοπασοκισμός» - Πού το πάει ο Ανδρουλάκης;

«Η Νέα Δημοκρατία που κατέκαψε Πάρνηθα, Πεντέλη, Εύβοια και Γεράνεια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο», έγραφε η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για την πυρκαγιά στη Δαδιά. 
Η αντίδραση προήλθε από το… ΠΑΣΟΚ Έβρου. Δηλαδή από εκείνους που ζουν στον τόπο τους τις τραγικές στιγμές της περιβαλλοντικής καταστροφής Γράφουν λοιπόν στην ανακοίνωσή τους : «Είναι κατακριτέα πρώτα από εμάς, ως νομαρχιακή επιτροπή η ανακοίνωση, όχι γιατί δεν ερωτηθήκαμε αλλά γιατί δεν μας εκφράζει… αφού τελειώσει αυτή η καταστροφή θα γίνει αυτοψία και θα αποδοθούν ευθύνες».
Το επεισόδιο είναι χαρακτηριστικό για το χάσμα που υπάρχει στο κόμμα...

Το μπούλινγκ Τσαβούσογλου σε Μπέρμποκ για τις δηλώσεις της στην Αθήνα

Του Νίκου Μελέτη
Με ένα άνευ προηγουμένου δημόσιο «μπούλινγκ» εις βάρος της Γερμανίδας ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιχείρησε να επαναφέρει στην «τάξη» της κ. Μέρκελ τις τουρκογερμανικές σχέσεις και να επιπλήξει τη Γερμανίδα ομόλογό του για τα όσα δήλωσε στην Αθήνα για την ελληνικότητα των νησιών.
«Η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία στα θέματα Αιγαίου και Αν.Μεσογείου» να μην χάσει την αμεροληψία της...

«Θερμό» επεισόδιο και με την Μπέρμποκ στη Τουρκία: «Μας λείπει η Μέρκελ» – Θετική η επίσκεψή της στην Ελλάδα

Θετικά κρίνει η Αθήνα την επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, τόσο για τη δήλωση αλληλεγγύης της Αναλένα Μπέρμποκ προς τη χώρα μας, όσο και για τα μηνύματα που έστειλε στην Άγκυρα. 
Αντίθετα, «επεισοδιακή» χαρακτηρίζεται η συνάντησή της με τον Τσαβούσογλου στην Τουρκία.
Ένα κρίσιμο διήμερο είχε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, καθώς είχε να χειριστεί «καυτά» θέματα για την ατζέντα της Γερμανίας, προσπαθώντας παράλληλα να μην...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Δημοσκόπηση: Σκηνικό ανατροπής στην Κρήτη

Σκηνικό ανατροπής σε τρεις από τους τέσσερις νομούς του νησιού, με προβάδισμα της ΝΔ -
Η Οριακή μάχη στο Ηράκλειο με στοιχεία τρικομματισμού
Περίπου το 6% του εκλογικού σώματος βρίσκεται στην Κρήτη. 
Ομως αυτοί που κοιτούν έντονα προς το μέρος της δεν το κάνουν απλώς λόγω του μεγέθους της. 
Πώς μοιάζει η Κρήτη στα μάτια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης;...

Με την τοξικότητα κάποιοι κερδίζουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που πιστεύει βαθιά στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ζητήσει από το Κοινοβούλιο να διερευνηθούν με απόλυτα διαφανή τρόπο οι καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του. 
Η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής είναι η καλύτερη οδός. Ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκείνο που πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας...

Μήπως περίμενε ν' ακούσει ότι κάηκαν 200 σπίτια;

Δεν έχουμε μόνον τους πολέμαρχους του πληκτρολογίου, μας προέκυψαν και οι «πυροσβέστες της ξαπλώστρας». 
Εύστοχη η ατάκα του πρωθυπουργού γεμάτη ειρωνεία, αλλά και οργή για όλους αυτούς τους μικρόψυχους που υποτίμησαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών και όλων αυτών που συνετέλεσαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Δεν γνωρίζω αν υπήρξε προηγούμενο, σε τόσο μικρό διάστημα να ξέσπασαν τόσες πολλές φωτιές. Εκείνο που ξέρω είναι πως δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και οι υλικές καταστροφές περιορίστηκαν στο ελάχιστο, με μεγάλη απογοήτευση του Α. Τσίπρα...

Οι «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» δεν είναι κόμμα. Είναι νοοτροπία

Δεν έχει σημασία και δεν γνωρίζουμε αν ο Πρωθυπουργός φωτογράφισε την αξιωματική αντιπολίτευση μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για «πυροσβέστες της ξαπλώστρας». Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η διαχρονική συμπεριφορά των αντιπολιτεύσεων. Στην παρούσα συγκυρία όμως υπάρχει μια ποιοτική διαφορά. 
Η οξύτητα δεν περιορίζεται στις κατηγορίες των πολιτικών στελεχών και των ανακοινώσεων των Γραφείων Τύπου, αλλά με διοχετευτικό αγωγό τα σόσιαλ μίντια, και πομπούς τους εκατοντάδες πρόθυμους αναμεταδότες που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακοντίζεται μια πρωτοφανής οξύτητα.
Στρατιά τρολ απαξίωσαν το έργο της πυρόσβεσης. Δεν ήταν...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης στο CNN: O Ερντογάν καλύτερα να αναβιώσει την τουρκική οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Το γάντι από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN.
Μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου περί συνθήκης της Λωζάνης, την οποία ο έλληνας πρωθυπουργός θα κληθεί «να μάθει» -όπως χαρακτηριστικά είπε- ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα κατά των τουρκικών προκλήσεων.
«Καλύτερα ο κ. Ερντογάν να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία» τόνισε...

Η «πράσινη» ενέργεια της Μέσης Ανατολής προς Ευρώπη περνά από Ελλάδα

Οι συμφωνίες των νέων ενεργειακών διαδρόμων με χώρες του Κόλπου και τις Β. Αφρικής, είναι αποκαλυπτικές των στρατηγικής συμμαχίας προοπτικών που διανοίγονται για τις ελληνοαραβικές σχέσεις.
Η συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας, που υπεγράφη την Τρίτη, προκειμένου η «πράσινη» ενέργεια της χώρας να μεταφέρεται στην Ελλάδα και από εκεί στην ΝΑ Ευρώπη, κατ' αναλογία εκείνης με το Κάιρο, διαμορφώνει όχι απλώς μια νέα ενεργειακή οδό, αλλά και έναν άξονα ασφαλείας και σταθερότητας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. 
Το συγκεκριμένο καλώδιο θα μπορούσε να περάσει μέσω κάποιας άλλης χώρας, π.χ. την Τουρκία ή την Ιταλία, όμως και στην περίπτωση του αγωγού μεταφοράς data (ECM), επελέγη η Ελλάδα, αναδεικνύοντας ένα γεωστρατηγικό βάθος στις διμερείς σχέσεις...

Οι Ουρσουλίνες και οι μωρές παρθένες της εξωτερικής πολιτικής

Θίχτηκαν οι Συριζαίοι—κανονικοί και με πολιτικά—για την επίσκεψη του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, γιατί όπως γράφουν στα «χέρια του υπάρχει ακόμα το αίμα του Κασόγκι», του αντιφρονούντα δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Άγκυρα. 
Αυτές δεν είναι διαμαρτυρίες που αρμόζουν σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τσιριδούλες γκρουπούσκουλων και μαινάδων της Αριστεράς...

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Παίξτε μας και μας!

Επιμένει στην ίδια ατελέσφορη πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι βλέπει ότι δεν του προσπορίζει ψήφους. 
Στον καιρό της έξαρσης της πανδημίας ήθελε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Μετά ήθελε ως τις εκλογές, ενδεχομένως και για εννιά μήνες, υπουργό εσωτερικών κοινής αποδοχής, αλλά και διακομματικό έλεγχο των Μίντια. Στο ενδιάμεσο ήθελε σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης.
Επανήλθε χθες ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον κομματικό ραδιοσταθμό, λέγοντας ότι...

Η Αθήνα προσδοκά «ήρεμα νερά», ετοιμάζεται όμως και για τα «φουρτουνιασμένα»

Του Νίκου Μελέτη
Η εκτίμηση της κυβέρνησης ότι το καλοκαίρι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα του 2020 στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι η Τουρκία διεκδικώντας την αγορά των F16 από τις ΗΠΑ και μετά και τη σύσταση Μπάϊντεν για την «ασφάλεια στο Αιγαίο», θα αποφύγει ακραίες προκλήσεις που θα τίναζαν στον αέρα όλο αυτό τον προγραμματισμό και θα προσέφεραν «όπλα» στο αντιτουρκικό λόμπυ στο Κογκρέσο.
Ακόμη όμως κι αν η Τουρκία έχει αποφύγει μέχρι στιγμής μια σοβαρή πρόκληση, η ρητορική των τελευταίων εβδομάδων τόσο του Ερντογάν όσο και του δίδυμου...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα στο κινητό μέσω Gov.gr Wallet - Πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά για ταυτοπροσωπία των δικαιούχων στο εσωτερικό της Ελλάδας
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η παρουσίαση του Gov.gr Wallet, για την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα. Πρόκειται για τη νέα επίσημη εφαρμογή για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο...

Η «λεωφόρος» data Ελλάδας - Σ. Αραβίας που θα ενώσει Ευρώπη και Ασία

Η επιλογή της Ελλάδας από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft για την ανάπτυξη data centers, αναβαθμίζει ασφαλώς τη θέση της χώρας στον διεθνή χάρτη. 
Το υλικό υπάρχει. Η «λεωφόρος» μεταφοράς αυτών των δεδομένων στο εξωτερικό, προς Ευρώπη και προς Ασία, μέσω του γιγαντιαίου υποθαλάσσιου έργου East to Med Data Corridor (EMC), το οποίο υπεγράφη χθες μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, δημιουργεί νέα δεδομένα. Ένα ακόμη ουτοπικό project ή μια οραματική επένδυση;...

Μαξίμου: Πώς θα λειτουργήσει ο πανευρωπαϊκός μηχανισμός που προτείνει ο Μητσοτάκης

Κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν ότι η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου απειλεί να βυθίσει την οικονομία της Ε.Ε. σε ύφεση.
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο πανευρωπαϊκός μηχανισμός, που προτείνει μέσω επιστολής του στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την αντιμετώπιση των απωλειών που θα προκύψουν από τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, εξηγούν μέσω άτυπης ενημέρωσης κυβερνητικά στελέχη.
Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση, κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το σχέδιο «Save Gas for a Safe Winter» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Έβαψαν κόκκινα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Κάνει πάρτι το Twitter

Άλλαξε χρώμα το κτίριο της Κουμουνδούρου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Βάφτηκε κόκκινο και η χρωματική αλλαγή προκαλεί αίσθηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακαίνιση και το φρεσκάρισμα του κτιρίου έγιναν μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Στο εξής, όσοι προσέρχονται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντικρίζουν γκρίζους τοίχους, αλλά μια κατακόκκινη πολυκατοικία...

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν της Σ. Αραβίας - Μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα φθηνότερη ενέργεια

Τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας συνοδεύει μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία αλλά και 30μελής επιχειρηματική αντιπροσωπεία για επαφές με ελληνικές επιχειρήσεις.

Την πρόθεσή του να υποστηρίξει την Ευρώπη, ειδικά τη νότια και τη δυτική Ευρώπη, με πολύ φθηνότερη και αποδοτική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, εξέφρασε ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά τη συνάντησή του την...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Η Ελλάδα πέτυχε την εξαίρεση που ζητούσε από την ΕΕ, για τον υπολογισμό της μείωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Στην ευελιξία του νέου κανονισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου της ΕΕ αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες.
Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. συμφώνησαν σε έναν νέο κανονισμό για την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Ε.Ε., κατά τουλάχιστον 15% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της κατανάλωσης των προηγούμενων πέντε...

Αυτή είναι η επιστολή Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό - Η πρότασή του

Επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για το ζήτημα της ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε αυτή ο πρωθυπουργός αναφέρει:
Αγαπητή Πρόεδρε von der Leyen,
Με την επιστολή αυτή σας καταθέτω μία πρόταση προκειμένου να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια για τον ερχόμενο χειμώνα και, ταυτόχρονα, να μειώσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας...

Τα νέα παιχνίδια Πούτιν και γιατί η Ελλάδα ζητά εξαίρεση από τον «κόφτη» στο αέριο

Τα νέα ρωσικά παιχνίδια με το αέριο, οι ροές του οποίου θα μειωθούν προσεχώς στο 20% με πρόσχημα τη βλάβη σε μια ακόμη τουρμπίνα του αγωγού Nord Stream, βρίσκουν ξανά την Ευρώπη διχασμένη. 
Η πρόταση Κομισιόν για μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου όλων των χωρών, πρόταση που αντανακλά κατά βάση τις ανησυχίες της πλέον εξαρτημένης από την Gazprom, Γερμανίας, δοκιμάζει και πάλι τη συνοχή των 27.
Σε μια αντιστροφή των συσχετισμών της κρίσης χρέους, όπου η Γερμανία είναι πλέον ο αδύναμος κρίκος, ζητώντας την ευρωπαϊκή...

Η πρόταση Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο - Παρέμβαση στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας

Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στην κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας...

«Ασυγκράτητος» ο... μεγαλός ηγέτης - Οι μνημειώδεις ερωτήσεις και τα συγκλονιστικά μαργαριτάρια (Βίντεο)

Τελικά είναι ξεκάθαρο: ο λεβέντης δεν νογάει ντιπ, δεν φταίνε πονηροί συμβουλατόροι ή αδέξιοι συνεργάτες, δεν τον οδηγούν από γκάφα σε γκάφα άσχετοι παρακοιμώμενοι ή επαγγελματίες σφουγγοκωλάριοι του κάθε αρχηγού.
Ο ίδιος είναι που τα παράγει όλα αυτά, δική του επινόηση είναι αυτές οι μνημειώδεις στην αφέλεια τους ερωτήσεις, σε αυτόν οφείλονται τα συγκλονιστικά «μαργαριτάρια» με τα οποία έχει διανθιστεί η γλώσσα της πολιτικής από την μέρα που εμφανίστηκε μέχρι και σήμερα.
Όταν κάποιος είναι παντελώς ανίκανος να συγκρατήσει δυο νούμερα
(δεν μπορεί να του είπαν οι συμβουλάτορες άλλα) για τον αριθμό των σπιτιών που καταστράφηκαν στην Πεντέλη και στο Ντράφι και τα δεκαέξι τα κάνει διακόσια είναι...

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Άγκυρα: Εμμονή με το Αιγαίο, θυμήθηκε τη Λωζάννη και «ζεσταίνει» θέμα Θράκης

Του Νίκου Μελέτη
Μέσα σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και ενώ βρίσκονται στον αέρα οι φιλόδοξοι στόχοι του Τ. Ερντογάν, η Άγκυρα με αφορμή και τη συμπλήρωση 99 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης θέτει όχι μόνο θέμα αποστρατικοποίησης νησιών αλλά και θέμα Θράκης.
Ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης στο χθεσινό μήνυμα του για την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης, την αναθεώρηση της οποίας ο ίδιος ζητούσε πριν πέντε χρόνια, επέλεξε να αναφερθεί...

Δεν ενισχύονται τα άκρα στη Ελλάδα - Το πάθημα του 2015 έγινε μάθημα

H άνοδος των άκρων σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται από την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες του πολέμου του Πούτιν δίνουν το τόνο του φετινού καλοκαιριού. 
Το τρίο Μελόνι - Σαλβίνι - Μπερλουσκόνι στην Ιταλία και οι Λεπέν, Μελανσόν στην Γαλλία στέλνουν σαφή μηνύματα ότι ο λαϊκισμός ενισχύεται ως πολιτική δύναμη στην Ευρώπη.
Και η Ελλάδα; 
Η προοπτική ενός ζοφερού χειμώνα δεν δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση ενός αντισυστημικού τσουνάμι; 
Μήπως οι αντισυστημικές τάσεις περνούν κάτω από τα δημοσκοπικά ραντάρ;
Η Ελλάδα φαίνεται πως είναι μια διαφορετική περίπτωση...

Νίκος Γκάλης: Το αφιέρωμα της FIBA για τα 65α γενέθλια του «γκάνγκστερ» (VIDEO)

Ο μέγιστος Νίκος Γκάλης συμπλήρωσε 65 χρόνια ζωής χθες (23/7).

Ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών έκλεισε τα 65 χρόνια ζωής χθες, 23 Ιουλίου. 
Ο λόγος φυσικά για τον Νίκο Γκάλη, τον οποίον δεν ξέχασε η FIBA Europe, αναρτώντας ένα video διάρκειας 5 λεπτών με μερικές από τις (αμέτρητες) καλύτερες στιγμές του θρυλικού “γκάνγκστερ” του ελληνικού μπάσκετ στο EuroBasket του 1987.
Ο Νίκος ΓκάληςΝικόλαος Γεωργαλής, όπως είναι το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1957 στο Νιου...

Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου - Μαίνονται 4 πύρινα μέτωπα - Δραματική η κατάσταση - Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στη Δαδιά Έβρου, με το μέτωπο να μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τη φορά του ανέμου.
Άλλη μια νύχτα εφιάλτης στη Δαδιά του Έβρου, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που καταστρέφει το Εθνικό Πάρκο της περιοχής καθώς για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, οι αρχές αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση προς Σουφλί και Γιαννούλη...

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Δημοσκόπηση Marc: Κυριαρχία Μητσοτάκη οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία στο κατώφλι της αυτοδυναμίας. Στις 10,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στάσιμο και το ΠΑΣΟΚ

“Κυριαρχία Μητσοτάκη” δείχνει νέα δημοσκόπηση που έγινε από τη Marc για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Το 51,9% όσων ρωτήθηκαν θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 29,1%. 

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ είναι 9,5 μονάδες (33,4%-23,9%). Με αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων, η διαφορά αυτή γίνεται 10,5%.

  • Αυτό σημαίνει ότι, στις επαναληπτικές εκλογές με ενισχυμένη αναλογική, τα αποτελέσματα αυτά θα οδηγούσαν η Νέα Δημοκρατία στο κατώφλι της αυτοδυναμίας, αφού με το σημερινό γκάλοπ της δίνουν 147 έδρες...

Τα χαμόγελα και ο αυτοθαυμασμός Τσίπρα στις πυρκαγιές του 2017

Στις 16 Αυγούστου 2017, τέσσερις ημέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και όταν πια δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ο κ. Τσίπρας είχε διακόψει τις διακοπές του - ουδέποτε μάθαμε πού - και είχε εμφανιστεί στην περιοχή με ελικόπτερο. 
Οι φωτογραφίες της εποχής τον δείχνουν να γελάει, να χαριεντίζεται με τους επί της υποδοχής και χαμογελαστός να φωτογραφίζεται με τους πυροσβέστες.
Σήμερα, με αφορμή ανάλογη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πεντέλη, ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του μας ενημέρωσε «αγανακτισμένος» πως «τόσα χαμόγελα με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί»...

Τοξικότητα, το δώρο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Σαν ιδεολογικά ζόμπι τρέφονται από το αίμα του τραγικού παρελθόντος, όπως ο ίδιοι το κοιτούν παραμορφωτικά, όταν δεν έχουν τίποτα να αρθρώσουν για τη σύγχρονη ζωή. 
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και αναπληρωτής τομέα πολιτισμού παρακαλώ, γράφει στην Αυγή ότι εδώ και 50 χρόνια η δεξιά επιχειρεί ένα λίφτινγκ ως προς το πρόσωπο και τη συμπεριφορά της. Καμία αντίρρηση ως προς αυτό, αλλά συνεχίζει:
«Κατά το πριν τη χούντα διάστημα, η ίδια παράταξη χρεώνεται τη βία και νοθεία, δολοφονίες (Λαμπράκης, Πέτρουλας, Τσαρουχάς) και τον τρόμο του χωροφύλακα. Αν πάμε λίγο πιο πίσω, συναντάμε τη μετεμφυλιακή εποχή, με το...

Μάτι: Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι εκδηλώσεις για τα 4 χρόνια από τη φονική πυρκαγιά

«Η φωνή των νεκρών είναι εδώ απόψε και θα είναι πάντα εδώ»

τόνισε εκπρόσωπος των συγγενών των 103 θυμάτων 

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα τέσσερα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 103 ανθρώπων.
Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά κρατώντας άσπρα λουλούδια για να αποτίσει φόρο τιμής στους 103 νεκρούς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στη συνέχεια διαβάστηκε προσκλητήριο νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή...

Εκκενώνεται η Δαδιά – Κοντά στα σπίτια η φωτιά (Video)

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το «112» να απομακρυνθούν από το χωριό.
Δύσκολη θα είναι η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς Έβρου τη νύχτα, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς...

Φωτιά στη Δαδιά: Τεράστια η οικολογική καταστροφή - Πέντε τα πύρινα μέτωπα (2 Video)

Εκτάκτως στην περιοχή ο Χρ. Στυλιανίδης

Πολύ δύσκολη έως πολύ επικίνδυνη εξελίσσεται η κατάσταση με την τεράστια πυρκαγιά που για τρίτη ημέρα καίει το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, εξαφανίζοντας έναν παγκόσμιας αξίας μοναδικό βιότοπο.
«Μάχη» δίνουν οι Πυροσβέστες προκειμένου να δαμάσουν τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου, όπου οι φλόγες να κατακαίνε τον καταπράσινο «πνεύμονα» της Θράκης.
Περιφερειακά του χωριού της Δαδιάς έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των δυνάμεων...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 24 Ιουλίου 2022

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, Κυριακής 24 Ιουλίου 2022..