Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Το «ύφος» του Μητσοτάκη και ο Τσίπρας με πούρο σε θαλαμηγό

Είναι κανόνας πως όταν έχεις βεβαρημένο παρελθόν, θα πρέπει να σιωπάς. 
Ό,τιδήποτε πεις θα αποβεί σε βάρος σου. 
Αυτόν τον κανόνα τον ξέχασε ο Α. Τσίπρας και μίλησε επικριτικά για το «ύφος» του πρωθυπουργού στα καμένα. Έπρεπε κάτι να πει κι αυτός και βρήκε «το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης».
Ξέχασε πως λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι συνελήφθη καπνίζων πούρο σε θαλαμηγό εφοπλιστή. Όπως ξέχασε και το περίφημο πλέον «και 2000 να σου δώσουμε θα τα ξοδέψεις». Ή την εικόνα του κυβερνητικού εταίρου του να επιπλήττει τους κατεστραμμένους ανθρώπους...

Φωτιά στην Πεντέλη: Βίντεο – ντοκουμέντο με εμπρηστή εν ώρα δράσης - Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Μαυροντυμένος άνδρας με γρήγορες κινήσεις περνά το δρόμο, σκύβει και διακρίνεται να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά.
Βίντεο – ντοκουμέντο για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, το απόγευμα της Τρίτης, και επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές βλέπει το φως της δημοσιότητας και το οποίο έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ...

Φωτιά στην Πεντέλη: Λεπτό προς λεπτό η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού

Μία πολύ μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πεντέλη, στήθηκε από τον κρατικό μηχανισμό από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της πυρκαγιάς.
Από την προηγούμενη ημέρα της φωτιάς, είχε εκδοθεί, Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον οποίο η Αττική βρισκόταν στην κατηγορία 4, δηλαδή ότι υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει:...

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Αναμνηστική δόση τώρα ή τον Σεπτέμβριο;

Σε ένα δύσκολο και θερμό καλοκαίρι από πολλές απόψεις, όχι μόνο στο μέτωπο της υγείας, αλλά και των πυρκαγιών, των εθνικών θεμάτων, της οικονομίας και της ενεργειακής κρίσης, πολλά φαντάζουν αβέβαια και οι λίγες σταθερές φαίνεται να καταρρέουν.
Στο μέτωπο του κορονοϊού, τα κρούσματα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, οι νοσηλείες στις απλές κλίνες έχουν αυξηθεί έως και 35%, αλλά ευτυχώς χάρη στον εμβολιασμό και την ανοσία από τη φυσική νόσηση και φυσικά στα...

Το απρόβλεπτο καλοκαίρι, τα ανοιχτά μέτωπα και οι αντοχές της Κυβέρνησης

Τα σύνθετα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία κυρίως λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τα μέτωπα των πυρκαγιών έρχονται να δοκιμάσουν τις αντοχές της Κυβέρνησης.
Τα προχθεσινά γεγονότα στο Ντράφι ήρθαν να υπενθυμίσουν πως οι τρέχοντες μήνες συνιστούν έναν αστάθμητο παράγοντα που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και κατ’ επέκταση το σχεδιασμό κάθε πολιτικού οργανισμού.
Όσο καλά και να έχει προετοιμαστεί η κρατική μηχανή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να...

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Έρχεται βαρυχειμωνιά για αγορές και κοινωνίες

Η Ευρώπη φαίνεται πως αποφεύγει προς το παρόν τα χειρότερα και τα καταστροφικά σενάρια για βαθιά ύφεση, δελτίο σε ρεύμα και θέρμανση, εκτεταμένες διακοπές στη βιομηχανική παραγωγή και κοινωνικές αναταραχές, μετατίθενται για αργότερα. Όμως ο κίνδυνος θα είναι υπαρκτός και μεγάλος.
Αρκεί να πούμε ότι η Bundesbank τοποθετεί το κόστος της πλήρους διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου γύρω στα 180 δισ. ευρώ μόνο για τη Γερμανία, ενώ η Citi εκτιμά ότι η Ευρωζώνη θα χάσει 1,5% σε ΑΕΠ (αισιόδοξη πρόβλεψη που...

Η Βουλγαρία δίδαξε βαλκανική πολιτική

Στα Βαλκάνια η ιστορία κυλάει αργά, είναι παρούσα και δεν αφήνει πίσω της ξεχασμένους τους αιώνες. 
Ή όπως τραγούδησε ο Νιόνιος δεν είναι παίξε γέλασε. 
Προχθές η Βουλγαρία και το κράτος των Σκοπίων υπέγραψαν το πρωτόκολλο Συνθήκης Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας.
Μόνο που αυτό εμπεριέχει διττή ιδιαιτερότητα
Αφενός η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει τη γλώσσα τους ως «μακεδονική» (και τα Σκόπια το αποδέχονται), όπως...

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 05:30

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...

H φωτιά της Πεντέλης… πίσω από την Ακρόπολη (Video)

Συγκλονίζει η εικόνα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού όπου από πίσω φαίνεται η μεγάλη φωτιά της Πεντέλης.
Η εικόνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την ταράτσα του καναλιού στο Νέο Φάληρο είναι τρομακτική και δείχνει το μέγεθος της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, από νωρίς το απόγευμα στην Πεντέλη.
Οι φλόγες στην Πεντέλη σαν «background» πίσω από την Ακρόπολη προκαλούν σοκ και δέος...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχέδιο διεύρυνσης και η πολιτική κυριαρχία στο Κέντρο

Η αξιοποίηση στελεχών από την πτέρυγα της κεντροαριστεράς όχι μόνο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε καίριες θέσεις της κρατικής μηχανής σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να παίξει δυνατά στο χώρο του Κέντρου και να προστατέψει με κάθε τρόπο την πολιτική του κυριαρχία με απώτερο στόχο μια ευρεία νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και κατ’ επέκταση την αυτοδυναμία.
Η είδηση για την πρόταση στο έμπειρος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου να αναλάβει τη θέση του Επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία...

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Πεντάγωνο-Lockheed Martin: Συμφωνία για 375 μαχητικά F-35 εντός τριετίας- Αίτημα και από Ελλάδα

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η Lockheed Martin Corp συμφώνησαν για την παραγωγή περίπου 375 μαχητικών F-35 μέσα σε μία τριετία, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.
To Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η τελική ποσότητα αυτής της συμφωνίας μπορεί να αλλάξει ανάλογα με «οποιεσδήποτε προσαρμογές θα κάνει το Αμερικανικό Κογκρέσο στον προϋπολογισμό του 2023 και σε τυχόν παραγγελίες που θα γίνουν από διεθνείς εταίρους»
Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών των «διεθνών εταίρων» είναι και η χώρα μας, καθώς η Αθήνα έχει στείλει επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια αυτών των αεροσκαφών. 
Το ελληνικό αίτημα αφορά μια μοίρα 20 αεροσκαφών και άλλη μία, αντίστοιχου αριθμού, σε δεύτερο στάδιο...

ΣΕΗ: Έχουν γίνει σαν τη Λουκά

Κανονικά θα έπρεπε η τιμή του εισιτηρίου για τα θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος να προσαυξηθεί με το Μπιμπιλόσημο, γιατί η παράσταση διαρκεί περισσότερη ώρα, λόγω των πύρινων ανακοινώσεων κατά Λιγνάδη. 
Με τον οποίον βέβαια οι περισσότεροι συνεργάστηκαν, φωτογραφήθηκαν όλο περηφάνια, κάποιοι και κάποιες του οφείλουν πολλά και ω του θαύματος έπεσαν όλοι αυτοί από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν για το πώς ικανοποιούσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.
Μωρές παρθένες, άμωμες κόρες, παιδάκια του κατηχητικού.
Η ουσία του ζητήματος έχει εξαντληθεί και κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Το ανεξήγητο βρίσκεται στο μένος. Δεν πρόκειται για αγανάκτηση, δεν πρόκειται για οργή. Πρόκειται για μένος. Υποκριτικό...

Κύριε Τσίπρα, πόση τοξικότητα αντέχει ο τόπος;

Ο Σπύρος Σίμος ήταν στενός, επιστήθιος φίλος του Ελευθέριου Βενιζέλου, εκδότης της εφημερίδας «Πατρίς» που λειτουργούσε ως ημιεπίσημο δημοσιογραφικό όργανο του Κόμματος των Φιλελευθέρων, διετέλεσε δε επανειλημμένα μέλος των κυβερνήσεων του μεγάλου Κρητικού, τόσο στο Κράτος της Θεσσαλονίκης όσο και μεταγενέστερα στην Αθήνα.
Το άρθρο του, στο οποίο θα αναφερθώ στη συνέχεια, δεν γράφτηκε μέσα στην περίοδο του Εθνικού Διχασμού και στα πάθη που αυτός δημιούργησε. Δεν γράφτηκε καν μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, που δημιούργησαν έναν ανταγωνισμό, μια αντιζηλία μεταξύ των «δύο Β»...

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια διαδοχής και το μυστικό ραντεβού Τσίπρα - Σακελλαρίδη

Δεν ξέρουμε τις γνώσεις του Αλέξη Τσίπρα επί της λαϊκής θυμοσοφίας, όμως φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πλήρως την παροιμία «κράτα τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό κοντύτερα».
Και εξηγούμαστε: αν και έχουν περάσει 7 χρόνια από την έντιμη αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Βουλή και την πολιτική, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φορά που ακούγεται στην Κουμουνδούρου το όνομα του χαρισματικού πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, κάποιων η πίεση... ανεβαίνει επικίνδυνα...

Νέα δημοσκόπηση: Σχεδόν διψήφιο το προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Σχεδόν διψήφιο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 
Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε προβάδισμα 9,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Πολιτική έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα tomanifesto, που πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση τριών ετών θητείας της Κυβέρνησης.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποσαφήνισε τα θέματα του χρόνου των Eκλογών, με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται και ενώ γινόταν η συζήτηση στην Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Από την έρευνα, προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην Πρόθεση ψήφου φτάνει το 9.3%...

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Επανέρχεται και επιμένει (ορθώς) για τα παραμύθια της Αριστεράς ο Συρίγος (βίντεο)

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την μεριά της αντιπολίτευσης σχετικά με τα όσα είπε στη Βουλή για το Πολυτεχνείο μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.
«Υπάρχει το Πολυτεχνείο του 73 ως γεγονός που είναι η πιο μαζική λαϊκή αντίσταση στην δικτατορία. Δηλαδή δίπλα στους φοιτητές πηγαίνουν και μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας, και γι αυτό το λόγο αντιδρά τόσο βίαια η χούντα και έχουμε και νεκρούς, και υπάρχει και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά. Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια»...

Κρις Πάπας - Συνέντευξη: Αν θέλει F-16 η Τουρκία, να μην προκαλεί την Ελλάδα

Τους όρους σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία θα μπορεί να αξιώσει αναβάθμιση ή πώληση των F-16 από περιγράφει ο Αμερικανός Δημοκρατικός βουλευτής Κρις Πάπας.
Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία που κατέθεσε ο Κρις Πάπας υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και βάζει «μπλόκο» στην Τουρκία για την απόκτηση F-16. 
Ο ίδιος τονίζει πως «η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία της Ελλάδας» και δεν λειτουργεί ως «αξιόπιστος εταίρος για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Συνέντευξη στον Νικόλα Ταμπακόπουλο ...

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Τι θα συνέβαινε αν μαζευόντουσαν εκατό μουσουλμάνοι, χριστιανοί ή ινδουιστές και αποφάσιζαν να περικυκλώσουν το σπίτι ενός … λαϊκού αγωνιστή; Χαμός! Επειδή θα επρόκειτο για έναν … δικό τους. Οι εκατό θα ήταν ακροδεξιοί, ναζί που απειλούν το λαϊκό κίνημα. Δεν συμβαίνει αυτό. 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας τις απόψεις τους. Ένα νέο 2015 ξεπροβάλλει από την γωνία. 
Μας θυμίζουν έτσι γιατί δημιουργήθηκε το μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ενώθηκαν δεξιοί, κεντρώοι και κεντροαριστεροί επειδή...

Η μάχη των δύο κόσμων

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο κόσμοι με εντελώς διαφορετικά ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά, ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. 
Δύο κόσμοι που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και ίσως και δεν θα έπρεπε να επικοινωνούν. 
Η ύπαρξη των δύο κόσμων δεν είναι ένα πολιτικό σύνθημα σαν αυτό που εισήγαγε στην πολιτική ανάλυση το 1984 ο σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνης Στρατής.
Αυτό γράφτηκε στο πλαίσιο της άγριας αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις απέδειξαν πως τα δύο κόμματα, πέρα από τις διαφορετικές ιστορικές καταβολές είχαν πολλά σημεία σύγκλισης. Γι' αυτό και η...

Πώς αντέχει η Μενδώνη;

Ειλικρινά σας το γράφω ότι με κατατρύχει αυτό το ερώτημα. Πώς διάβολο αντέχει αυτή η γυναίκα και δεν τα βροντάει; 
Να βγαίνει ο κάθε αλητάμπουρας και ο κάθε ανερυθρίαστος, να της λέει ότι καλύπτει παιδεραστές; 
Να το ακούει από τον ίδιον τον Τσίπρα και από τον εκπρόσωπο του Ηλιόπουλο; 
Ειλικρινά σας το γράφω, αν ήμουν εγώ στην θέση της, θα έδινα μια μούντζα προς τα πίσω και θα την έκανα από το υπουργείο δίχως δεύτερη σκέψη.
Θα μου πείτε, αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν. Να απηυδήσει, να τα βροντήξει κάτω και μετά να πούνε ότι «το φευγιό της αποδεικνύει την ενοχή της». Ο αιώνιος ανθρωποφάγος ΣΥΡΙΖΑ που αγαπήσαμε. 
Αμ ο άλλος, ο περίφημος καλλιτεχνικός μας κόσμος, τι σας λέει; 
Τόσες εκατοντάδες άνθρωποι που σήμερα φωνάζουν και σηκώνουν πανό στις...

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο πολιτικός βούρκος

Πριν από μερικά χρόνια έστηναν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος και έκαναν εικονικές δίκες. 
Στην αρχή γελούσαμε με τις ανοησίες αυτού του είδους και την παρωδία που προσπαθούσαν να μεταφράσουν σε πολιτική δραστηριότητα. Αργότερα τα πράγματα αγρίεψαν και πετροβολούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους όπου τους έβρισκαν. 
Και αυτό πέρασε περίπου ως ακραία αλλά αναμενόμενη αντίδραση των δήθεν αγανακτισμένων που εν συνεχεία βρήκε πεδίο συνεργασίας το πάνω με το κάτω μέρος της γνωστής πλατείας. 
Τα αποτελέσματα εκείνης της αθλιότητας βρήκαν τον δρόμο προς την εξουσία το 2015...

Ο μηχανισμός κανιβαλισμού στα social media

Το φαινόμενο των social media που κανιβαλίζουν πολιτικούς, θεσμούς και πρόσωπα είναι ένας ψηφιακός όχλος για τον οποίο έχει γράψει ο Le Bon με μεγάλη διορατικότητα. 
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μειώνεται η ατομική υπευθυνότητα και από την άλλη πολλαπλασιάζεται και εντείνεται το απρόσωπο των συναισθημάτων. Είναι εύκολο κάποιος από τη ψηφιακή του φούσκα να συμπεριφερθεί όπως ένα άτομο που βρίσκεται εν μέσω παθιασμένου πλήθους.
Πρόσφατα συναντήσαμε τις αναρτήσεις για τον υπουργό...

Θρασείς και ανιστόρητοι

Μέχρι πριν από τρείς ημέρες πίστευα πως το βλακώδες -ούτως ή άλλως- σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το 73» οφειλόταν στην ανάγκη για ομοιοκαταληξία. Ως γνωστόν το πλήρες σύνθημα ήταν «ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73». Πίστευα λοιπόν ότι « η χούντα δεν τελείωσε το 74» θα ήταν, εκτός από βλακώδες και αντιποιητικό, κάτι που προφανώς δεν ήταν σύμφωνο με τις λογοτεχνικές ευαισθησίες της πλατείας.
Προχθές όμως με τη συζήτηση στη Βουλή διαπίστωσα πως ένα σημαντικό μέρος των πολιτών πιστεύει πως η χούντα έπεσε λόγω του Πολυτεχνείου το 1973. Υπάρχει δηλαδή ένα κενό μνήμης περίπου εννέα μηνών, μέχρι τότε που πραγματικά κατέρρευσε η χούντα...

Πολιτική αστάθεια στην Ιταλία και απλή αναλογική στην Ελλάδα

Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι ιστορικά διαφορετικό από της Ελλάδας, γιατί ήδη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου είχε διαμορφωθεί μια παράδοση συμμαχικών κυβερνήσεων
Είχαν έτσι γνωρίσει συμμαχικές κυβερνήσεις με ηγεμονικό πρώτο κόμμα, τις πρώτες δεκαετίες, το Χριστιανοδημοκρατικό, κάποια στιγμή υπήρξε το Σοσιαλιστικό ηγεμονικό κόμμα και την προτελευταία περίοδο από αυτή που ζούμε τώρα κυριαρχούσε το κόμμα του Μπερλουσκόνι με τη στήριξη και άλλου κόμματος. Δεν είχαν όμως παράδοση μονοκομματικών κυβερνήσεων, όπως...

Με προεκλογικό πρόγραμμα… το συνεχές ψεύδος!

Το 2013 ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε πει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το υπόστρωμα του εκχυδαϊσμού και του εκτσογλανισμού της κοινωνίας. 
Ανέλαβε να του Απαντήσει ο Θανάσης Καρτερός, μετέπειτα διευθυντής γραφείου του πρωθυπουργού Τσίπρα, ο οποίος δεν διαμαρτυρήθηκε για την κατηγορία του Βενιζέλου. Αντιθέτως με γραφή ρέουσα (αυτό το έχει) που θα τη ζήλευε και ο θεωρητικός πατριάρχης του λατινοαμερικάνικου λαϊκισμού, ο Eρνέστος Λακλάου, έγραψε άρθρο με τίτλο: «Ο «εκτσογλανισμός» είναι η μόνη λύση»!
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χρειάζεται πολύς εκτσογλανισμός ακόμα και στην πολιτική και στην κοινωνία για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Διότι ο εκτσογλανισμός - η αντίσταση, ο αγώνας, τα κινήματα, η ανυπακοή- είναι η μόνη λύση»!...

Έπεσε αεροσκάφος Αντόνοφ δυτικά της Καβάλας, στους πρόποδες του Παγγαίου - Η στιγμή της πτώσης σε Βίντεο

Εκτελούσε πτήση cargo, με διαδρομή σπό Σερβία για Ιορδανία.
Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ καθώς έπεσε αεροσκάφος στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι.
Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ Γεώργιο Δριτσάκο, το αεροσκάφος, συνετρίβη 40 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Καβάλας πηγαίνοντας από τη Σερβία προς την Ιορδανία, δήλωσε βλάβη στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.
Πρόκειται για ένα σερβικό εμπορικό (cargo) Antonov, με 3 άτομα πλήρωμα...