Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 22 Μαΐου

Διαβάστε τα αυριανά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 22 Μαΐου...

ΕΛΛΑΔΑ με ηγέτη και… Ελλαδίτσα με πολιτικούς νάνους…

Του Λουκά Γεωργιάδη*

Περίπου το 40% των πολιτών αυτής της χώρας είναι Ολυμπιακοί (αμέσως ή εμμέσως) και το υπόλοιπο 60%, συμπεριφέρονται ως… αντι-ολυμπιακοί και μετά ως υποστηρικτές της ομάδας τους. Το ίδιο ισχύει και στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον που ζούμε.
Μίλησε ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσσο και οι μισοί αισθάνθηκαν Έλληνες, ενώ οι άλλοι μισοί έχασαν τον… ύπνο τους και μετά το αρχικό σοκ, αναλώθηκαν σε αστειότητες ή προέβησαν σε αψυχολόγητα σχόλια, που παραπέμπουν σε… ψυχιατρική ανάλυση ή πλήρη ευθυγράμμιση με τους… εξοργισμένους Τούρκους! Ακόμη και αν έπαιζε ο Ολυμπιακός με τουρκική ομάδα, οι… αντι-ολυμπιακοί θα ήταν με την τουρκική, σε πλειοψηφική βάση. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που μπορεί να υποστηρίζουν...

Η «παλιά» Ευρώπη και το χωλό άλογο

του Σάκη Μουμτζή

Η εφημερίδα Le Monde γράφει πως ο γαλλογερμανικός άξονας κλονίζεται. Ευτυχώς, συμπληρώνω εγώ. 
Η εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν ανέδειξε, πέραν όλων των άλλων, και τις τραγικές ευθύνες της «παλιάς» Ευρώπης γι' αυτή την εισβολή. 
Η φυσιογνωμία που προσέδωσε στην Ε.Ε. ο γαλλογερμανικός άξονας, αρχής γενομένης με το δίδυμο Μέρκελ -Σαρκοζί, έφερε την οικονομική, την πολιτική και τη στρατιωτική ενδυνάμωση της Ρωσίας, κάτι που το πληρώνει σήμερα όλος ο πλανήτης...

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, οι αριστερές εμμονές και η «χαρά» της Τουρκίας

Τώρα που όλα «τελείωσαν» (προσωρινά), η σκόνη κατακάθισε και το τοπίο είναι καθαρότερο έχει ένα νόημα να δει κανείς την μεγάλη εικόνα, αυτή που προέκυψε από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (και τα όσα εκεί συνέβησαν), δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χαραμίζεται στην παρακμή και στη σαπίλα του εσωτερικού τοπίου, να καταναλώνει δυνάμεις (και μυαλό) για να «απαντήσει» σε ώτα μη ακουόντων, είναι σαν να μιλάει στον τοίχο.
Οι εσωτερικές εντάσεις, οι γραφικές αντιρρήσεις μερικών επαγγελματιών της αριστερής νοητικής...

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

Φως σε όσα γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, τα κρούσματα της οποίας αυξάνονται διεθνώς, ρίχνει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.
Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), απαντά σε 14 ερωτήματα σχετικά με τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Ηλία Μόσιαλου:...

Δέκα soundtracks του Βαγγέλη Παπαθανασίου που πέρασαν στην αιωνιότητα

Από τους θρυλικούς «Δρόμους της φωτιάς» στο «El Greco»
Ένας συνθέτης με πολλά επίπεδα που γνώρισε τη δόξα εντός και εκτός της Ελλάδας και έφτασε μέχρι το διάστημα.
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συνέδεσε το όνομα του με αυτές τις μαγικές νότες στο synthesizer που ακούγονται στους «Δρόμους της φωτιάς».
Το τραγούδι που του χάρισε βραβείο Όσκαρ...

Τώρα ομιλούμε δι' υμάς

Του Δημήτρη Καμπουράκη

«Σιγά μη νιώσω και περήφανος επειδή χειροκροτούσαν τα Αμερικανάκια τον Μητσοτάκη» μου είπε χθες ένας ΣΥΡΙΖΑίος. Και συμπλήρωσε χαιρέκακα. «Όταν θα ‘ρθει ο λογαριασμός του ρεύματος, να τον στείλουν στους γερουσιαστές να τον πληρώσουν»
Ένα παρόμοιο άκουσα και από τη Γεροβασίλη σε νυχτερινή της τηλεοπτική συνέντευξη. «Ο Μητσοτάκης προσωπικά και η οικογένεια του (;) κέρδισαν πολλά χειροκροτήματα στην Αμερική. Η χώρα κέρδισε τίποτα;»
Έλα ντε. Κέρδισε; Εδώ σε θέλω. 
Μου θυμίζουν την περίπτωση ενός παλιού...

Τα μυστικά της διπλής κάλπης και η δυνατότητα διακυβέρνησης της χώρας

Ψηφίζοντας τον νόμο για την απλή αναλογική ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε το ενδεχόμενο δημιουργίας συνθηκών ακυβερνησίας. 
Ευελπιστούσε όμως ότι μια κυβερνητική θητεία της σημερινής κυβερνώσας παράταξης θα επέτρεπε στον ίδιο και το κόμμα του να επανέλθουν στο προσκήνιο και να αποτελέσουν βασικό κορμό στις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος. Άλλωστε ο ίδιος βρέθηκε στη θέση του πρωθυπουργού χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αποκτήσει ποσοστά αυτοδυναμίας ακόμη...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Unesco: Αθήνα και Λονδίνο ξεκινούν συζητήσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού απέστειλε αίτημα στην Αθήνα
για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις,
η Λίνα Μενδώνη το αποδέχθηκε
και σύντομα θα ανακοινωθεί 
ημερομηνία
Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, για
μια πληγή που παραμένει ανοικτή για την Ελλάδα, 
τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έγινε από την Unesco.
Σύμφωνα με την Unesco, Ελλάδα και Βρετανία
ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του...

Hurriyet: O Mητσοτάκης καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά στο Κογκρέσο

Η τουρκική εφημερίδα μέτρησε πόσες και πότε χειροκροτήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη διάρκεια ομιλίας του στο κογκρέσο των ΗΠΑ

Με τίτλο: «Καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά. Ο ενθουσιασμός του κογκρέσου των ΗΠΑ εξέπληξε ακόμη και τον Μητσοτάκη» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στην θερμή υποδοχή που επεφύλαξε το αμερικανικό κογκρέσο στον Έλληνα πρωθυπουργό, στη διάρκεια της ομιλίας του...

Ουκρανικές βόμβες στη ρωσική επικράτεια

Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν χωριό στη Ρωσία
κοντά στα σύνορα των δύο εμπόλεμων κρατών, στη δυτική περιφέρεια Κουρσκ, νωρίς σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άμαχος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών, ο Ρομάν Σταραβόιτ.
Επλήγη βιοτεχνία παραγωγής αλκοολούχων ποτών και αρκετά άλλα κτίρια στο χωριό Τιότκινο, ανέφερε ο κ. Σταραβόιτ μέσω της πλατφόρμας Telegram...

Η σύγκρουση των δύο κόσμων

Η ιστορική και εξαιρετικής πληρότητας και ποιότητας ομιλία Πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο μούδιασε κομματικούς αντιπάλους. 
Άλλοι μίλησαν με αμετροέπεια για μια ομιλία που κατέθεσε το σύνολο των εθνικών θέσεων συνδυασμένες με τις νέες διεθνείς προκλήσεις από ολοκληρωτικές και αλυτρωτικές δυνάμεις. 
Άλλοι έκαναν ότι δεν κατάλαβαν τι έγινε την ίδια στιγμή που η ομιλία αυτή είχε τεράστιο διεθνή αντίκτυπο και έκανε τις τουρκικές εφημερίδες και τους Τούρκους αξιωματούχους να παραληρούν και άλλοι κατέφυγαν σε μια μεμψιμοιρία μη τυχόν και χαρακτηριστούν «Μητσοτακικοί»...

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ - 353.000 ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Η καταδίκη και ο απαγχονισμό στην πλατεία της Αμάσειας όλης της θρησκευτικής, πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας των Ελλήνων του Πόντου ήταν μια προσχεδιασμένη γενοκτονική πράξη, την οποία αναγκάστηκαν να καταδικάσουν ακόμη και οι πρόσφατα φιλικά προσκείμενες στην Κεμαλική κυβέρνηση πρώην συμμαχικές χώρες Γαλλία και Ιταλία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές.

Οι παραπάνω κυβερνήσεις αναγκάσθηκαν να πάρουν θέση ύστερα από κινήματα αλληλεγγύης, ακόμη και διανοουμένων της Ευρώπης και ειδικότερα ύστερα από την επώνυμη καταγγελία και το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Ελλήνων συναδέλφων τους: " Οι Έλληνες συγγραφείς και καλλιτέχναι, απηύθυναν προς τους διανοούμενους της Ευρώπης και Αμερικής την κάτωθι διαμαρτυρίαν:...

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι Τούρκοι - Για «θέατρο» και «σόου» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι - «Οι σύμμαχοί μας τον χειροκροτούσαν όρθιοι»!

Εκνευρισμός αλλά και αμηχανία επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στην Άγκυρα
Με αφορμή την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. 
- Κατηγορούν την Ελλάδα για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας!
«Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που αποκαλούμε σύμμαχο, παρακολουθήσαμε, παρακολουθήσατε τo θέατρο που παίχτηκε για την Τουρκία και την “ΤΔΒΚ”. Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση»...

Διθυραμβική ανάρτηση Γερουσιαστή μετά την ομιλία Μητσοτάκη: «Μου έδωσε έμπνευση να συνεχίσω»

Τι λέει ο Jake Auchincloss

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των διεθνών μέσων για την ιστορική σημασία της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που δήλωσαν δημόσια τον θαυμασμό τους για την ιστορική αξία αυτής της ομιλίας και ο Jake Auchincloss, Μέλος του Κογκρέσου.
Σε ανάρτηση του στο twitter o Jake Auchincloss είπε, με ενθουσιασμό, στους χιλιάδες ακολούθους του:...

Κάμαλα Χάρις: Η ανάρτησή της για την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε στην κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία προήδρευσε, αναρτώντας μαζί και μια φωτογραφία.
«Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν κάθε μέρα που περνά», έγραψε στο Twitter η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις μετά την ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.
Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε στην κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό...

Φοιτητικές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της ΔΑΠ (Κάρτα)

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια!
Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων στις φοιτητικές εκλογές, καθώς χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε νωρίτερα η ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια.
Στο 17,68% των συλλόγων που έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 49,1% των ψήφων.
Επιστρέψαμε, με μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο, ασφαλές και προοδευτικό Πανεπιστήμιο, μια πρόταση που επικύρωσαν με την ψήφο τους οι φοιτητές...

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι να γίνει η Ελλάδα το μοντέρνο κράτος, που μας αξίζει»

Χαιρετισμό σε δείπνο, που οργάνωσαν προς τιμήν του εκπρόσωποι ελληνοαμερικανικών οργανώσεων απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την προσπάθεια έως ότου η Ελλάδα γίνει το μοντέρνο κράτος, που αξίζει σε όλους...

Η 5η φάλαγγα της δεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα

Τον Μάρτιο του 2019 η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπτε το πρόγραμμά της προκειμένου να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την ανακοίνωση καθόδου στις Ευρωεκλογές ενός πρώην... λοχαγού της ΝΔ ως επικεφαλής κομματικού σχηματισμού. 
Η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε στο παρελθόν και επιχειρεί και σήμερα να υπερφαλαγγίσει την κυβερνώσα παράταξη προμοτάροντας κινήσεις είτε στα δεξιά της είτε στο χώρο της κεντροδεξιάς. Όπως και ορισμένα συμφέροντα που θα ήθελαν...

Η καλύτερη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Η παρουσία και ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ήταν εξαιρετικά έξυπνη.
Χρησιμοποιώντας μια λέξη «κλειδί» την οποία πλέον οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται πολύ καλά, τον «αναθεωρητισμό», ο πρωθυπουργός κατάφερε να θέσει όλα τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος με ένα πολύ σαφή τρόπο για τα μέλη του Σώματος.
Μπροστά στους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές αφενός περιέγραψε ένα κόσμο που αλλάζει βίαια και ποια θέση θέλει να έχει η...

Διθύραμβοι στο Twitter για την ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχολίασαν με αναρτήσεις τους χρήστες των social media. 
Οι περισσότεροι εξ αυτών εξήραν τα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζοντας σε πολλά από τα θέματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών τόνισαν πως «έθεσε όλα τα θέματα που μας καίνε με σαφήνεια και τσαγανό», καθώς και ότι «δεν κωλώνει και τα λέει ίσια στο Κογκρέσο». Σημειώνεται πως τα χάσταγκ #Mitsotakis και #Μητσοτακης είναι πρώτο trend στο Twitter.

Δείτε πως σχολίασαν την ομιλία Μητσοτάκη οι χρήστες του Twitter:

Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: «Ο αναθεωρητισμός δεν θα γίνει ανεκτός από τη διεθνή κοινότητα»

Μια ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο εκφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο έδωσαν το «παρών» τόσο τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία τον καταχειροκρότησαν, όταν ανέβηκε στο βήμα.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός. «Γνωρίζω απόλυτα τους βαθείς δεσμούς που ενώνουν τα δυο μας έθνη. Αποτελούν μια...

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Ναι» από το 69,9% στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Έκπληξη από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τα γεγονότα στο Α.Π.Θ, το 72.8% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της Opinion Poll  τάσσεται υπέρ της παρέμβασης της ΕΛΑΣ και των ΜΑΤ, ενώ το 69.9% τάσσεται υπέρ της άμεσης εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας.
Υπέρ της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας τάσσεται το 100% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, το 92.3% της Ν.Δ, το 74% του ΠΑΣΟΚ, το 37.9% του ΣΥΡΙΖΑ, το 17.8% του Κ.Κ.Ε και το 44.5% του ΜΕΡΑ 25.
To 43,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί και την πρόσφατη παρέμβαση των ΜΑΤ...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: «Δαγκωτό» Μητσοτάκης – Υπεροχή του πρωθυπουργού σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία

Στο ερώτημα αν μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κορμό την Ν.Δ ή με Πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα και κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα σε επτά κρίσιμους τομείς κυβερνητικής δραστηριότητας
(Ακρίβεια, Οικονομία/ Ανάπτυξη, Εξωτερική Πολιτική, Τουρκική επιθετικότητα, Υγεία, Παιδεία, Αντιμετώπιση εγκληματικότητας/ παραβατικότητας) 
κυριαρχεί σ' όλους τους τομείς η απάντηση για μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη και κορμό την Ν.Δ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll...

Το κλείσιμο της… Ομπρέλας

Τελικά τόσο η εκλογή Κεντρικής Επιτροπής όσο και η απ' ευθείας εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν δύο βασικούς στόχους. 
Ο πρώτος να οδηγηθούν οι εσωκομματικοί αντιφρονούντες στον πάγκο και 
ο δεύτερος να κλείσει τυχόν σενάρια της επόμενης ήττας ο Τσίπρας μέσα από την αναβάπτισή του από μια διευρυμένη βάση. 
Οι στόχοι επετεύχθησαν και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών...

ΣΥΡΙΖΑ: Κεντροαριστερά σημαία από… νάιλον

Στην Κεντρική Επιτροπή, εκεί που στην προηγούμενη εκλογή είχαν πρωτεύσει οι Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης, τώρα προέχουν τα ονόματα της Αχτσιόγλου, της Δούρου, του Παππά, της Μαριλίζας, του Σπίρτζη, του Ραγκούση… (στον ΣΥΡΙΖΑ «πήγαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα»).
(Μεταξύ των πρώτων και ο Διονύσης Τεμπονέρας, του οποίου όμως η εκλογή διαφέρει, έχει σήμανση ιστορικής φόρτισης, καθώς είναι γιος του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα).
Και στην επαρχία την πρωτιά καταλαμβάνουν προσκείμενοι στον Αλέξη (Γεροβασίλη, Τζάκρη, Νοτοπούλου, Πολάκης, Χαρίτσης, κ.α)...

Μητσοτάκης σε Μπάιντεν: «Θα προχωρήσουμε στην αγορά ενός σμήνους F-35»

Στα εν λόγω αεροσκάφη δεν έχει «πρόσβαση» η Άγκυρα λόγω της απόκτησης των S-400

Στα θέματα ενέργειας και άμυνας με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο πλαίσιο της δεξίωσης που του παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «θα συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών μας», αποκαλύπτοντας πως η Ελλάδα θα εκκινήσει τη διαδικασία για την αγορά ενός σμήνους F-35. «Θα προσθέσουμε αυτό...

Στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός - Μπάιντεν σε Μητσοτάκη: Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Στο πολύ υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών εστίασαν κατά την εισαγωγική τους τοποθέτηση Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.
«Ήμασταν πάντα μαζί στην σωστή πλευρά της ιστορίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης στις σύντομες δηλώσεις των δύο ηγετών πριν από την έναρξη της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους. «Είναι προνόμιο μου να είμαι στο Λευκό Οίκο» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ...

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Παίζει χωρίς αντίπαλο

Το ακούω κάθε μέρα. «Μα πως ο Μητσοτάκης θα βγάλει χειμώνα; Με τους λογαριασμούς του ρεύματος στα ύψη και με το πετρέλαιο θέρμανσης πανάκριβο, χώρια τον γενικό πληθωρισμό; Ο κόσμος δεν θ’ αντέξει έναν χρόνο ακόμα. Αν δεν κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο και πάει για την άνοιξη του 2023 θα την πατήσει.» Το ακούω όλο και πιο τακτικά, τόσο από οπαδούς του Κυριάκου όσο και από αντιπάλους του...

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν μέσω ΗΠΑ: Δεν είναι ώρα για παζάρια στο ΝΑΤΟ - «Είμαστε σταθερός εταίρος των ΗΠΑ σε ένα δύσκολο σημείο του κόσμου»

Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και NBC παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και απόψε θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.
Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκπομπή Morning Joe μεταξύ άλλων για την Τουρκία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αλλά και τι θα συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μια σημαντική η επίσκεψη αυτή για τον ίδιο και την Ελλάδα γιατί...

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις πέραν θριαμβολογιών και καταστροφολογίας

Του Νίκου Μελέτη

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, η συνάντησή του με τον πρόεδρο Μπάιντεν και η ομιλία του στο Κογκρέσο, όπως και κάθε επίσκεψη Έλληνα ηγέτη στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς δίνει την ευκαιρία εμβάθυνσης και διεύρυνσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, δίνει το στίγμα της αμερικανικής πολιτικής και η ελληνική πλευρά ελπίζει κάθε φορά σε μια ισχυρή στήριξη έναντι της Τουρκίας.
Η εκάστοτε αντιπολίτευση είτε θα ασκεί κριτική γενικώς εναντίον της...

Μήπως είναι η Κυριακή της Νέας Δημοκρατίας;

Του Σάκης Μουμτζής
Να δεχτούμε προς χάρη της συζητήσεως πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δηλώσει ό,τι αριθμό ψηφοφόρων επιθυμεί για τη διαδικασία ανανέωσης της ηγεσίας του Α. Τσίπρα. 
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος ο οποίος θα έχει συμφέρον να παρακολουθήσει αν οι εκλογές είναι αδιάβλητες, τα πάντα είναι πλέον ανεξέλεγκτα.
Τι θέλουν να πουν; 100.000, 200.000 ή 300.000; κανένας δεν μπορεί να τους ελέγξει. Ως εκ τούτου ο σχολιασμός για τον αριθμό των συμμετεχόντων είναι άνευ ουσίας.
Το ερώτημα είναι τι τελικά έμεινε από όλη αυτήν την κινητοποίηση και κυρίως τι έμεινε από τη...

Ο Αλέξης δεν έστειλε... λογαριασμό

Καλά τα πήγε ο Αλέξης, αλλά δεν έστειλε... λογαριασμό
Δεν έχουμε στοιχεία και δεν προτιθέμεθα να αμφισβητήσουμε τους αριθμούς που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή ψηφοφόρων στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής Προέδρου. Ενημέρωσαν ότι ψήφισαν άνω των 150.000.
Δικαιούμαστε ωστόσο σε κάποια επιφυλακτικότητα λόγω της κυβερνητικής προϊστορίας του, κατά την οποία ευτέλισε και πρόδωσε κάθε λαϊκή εντολή - αποδεικνύοντας ότι η ειλικρίνεια και ο σεβασμός σε αρχές δεν είναι το χαρακτηριστικό του...

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Έτσι θα είναι η Ευρώπη και η Ένωση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ευρώπη βρίσκεται σε σημείο καμπής μετά τις σοβαρές και αλλεπάλληλες κρίσεις 
– χρηματοπιστωτική, προσφυγική, πανδημία και τώρα πόλεμο
Ο Εμανουέλ Μακρόν οραματίζεται μια νέα Ευρώπη από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, το 2017. Έχει μιλήσει δε επανειλημμένως για τη «στρατηγική αυτονομία» της και έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πείσει για την αξία του σχεδίου του όλους τους υπόλοιπους.
Πρώτους από όλους δε τους Γερμανούς, από τη στάση των οποίων...

Νέα δημοσκόπηση: Διψήφια και πάλι η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης αλλάζει το κλίμα

Παραμένει σταθερά σε υψηλά ποσοστά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ
Η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και πάλι σε διψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της MARC που φιλοξενεί η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Η πρόθεση ψήφου βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία στο 32,6, τον ΣΥΡΙΖΑ 22,3, το ΚΙΝΑΛ στο 13,7, το ΚΚΕ στο 5,6%, την Ελληνική Λύση στο 4,5%, το ΜέΡΑ25 στο 3,1 ενώ ποσοστό 2,1 καταγράφουν οι «Ελληνες Γ.Τ.Π.» και 1% η Εθνική Δημιουργία...