Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Πώς αισθάνονται οι υποστηρικτές Πούτιν που Τσετσένοι Ισλαμιστές κραυγάζουν «Αλαχού Ακμπάρ» στη Μαριούπολη; (Video)

Στη δραματική κατάσταση στη Μαριούπολη έπειτα από την ρωσική εισβολή 
αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός στάθηκε σε μία διαφορετική παράμετρο τις ρωσικής εισβολής.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε ένα βίντεο από τον αρχηγό των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, στο τέλεγκραμ στο οποίο απεικονίζονται στρατιώτες μαχητές του Ισλάμ να ποζάρουν πάνοπλοι και με τις...

Μαριούπολη: Φόβοι για περισσότερους από 20.000 νεκρούς - «Υπάρχουν αναφορές για φρικαλεότητες»

Η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει «εξαιρετικά δύσκολη»
σύμφωνα το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.
Ωστόσο, αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η πολιορκημένη πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτούζιανικ είπε ότι οι βομβαρδισμοί από...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 24 Απριλίου

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 24 Απριλίου, που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Μεγάλο Σάββατο...

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Το κάνει όπως ο Στάλιν

Του Σάκη Μουμτζή

Ο Στάλιν είχε πει στον Αναστάς Μικογιάν σε έναν περίπατό τους—όπως αφηγείται ο ίδιος—πως «ο θάνατος είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα». 
Ο Μικογιάν νόμισε πως πέτυχε τον Στάλιν σε στιγμές φιλοσοφικών αναζητήσεων και χαλάρωσε. Όμως ο Στάλιν ολοκλήρωσε τον συλλογισμό του με την πρόταση: «κανένας άνθρωπος, κανένα πρόβλημα.»
Εδώ επάνω στηρίχθηκε η πολιτικής της φυσικής εξόντωσης φίλων και αντιπάλων, καθώς η ζωή δεν είχε καμία θέση στο σύστημα αξιών του. 
Θιασώτης των ριζικών λύσεων, ο Στάλιν αδιαφορούσε παντελώς για το...

Ο πιο παλιός πολιτικός αρχηγός και η ηγετική του ομάδα

Το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός με μια προεκλογική καμπάνια που στηρίχθηκε και στο δίλημμα «παλιό και νέο», το οποίος προστέθηκε στο «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» και στο «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»
Τα δύο τελευταία χάθηκαν στο βάθος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμβίωση στις καρέκλες της εξουσίας με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Το πρώτο έχει πλέον εξανεμιστεί αν...

Ποιες χώρες θα χρεοκοπήσουν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Τις… μηχανές του ζεσταίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς εκτιμά ότι το 60% των φτωχότερων αναδυόμενων οικονομιών αντιμετωπίζει ήδη ή πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση του χρέους, ως απόρροια των συνθηκών που διαμορφώνονται εξαιτίας των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό προκύπτει από την εαρινή έκθεση του Ταμείου στην οποία το σενάριο «χαμηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερος πληθωρισμός» που εδώ και μήνες συζητείται, γίνεται το βασικό. 
Την ίδια ώρα, υπάρχουν και πιο…

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Τσίπρας: Από το «δεν χάνω ούτε ένα στο εκατομμύριο» στο «οι εκλογές έχουν κριθεί»

Τον Ιούνιο του 2019 λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως δεν πρόκειται να ηττηθεί σημειώνοντας πως «Δεν πιστεύω ούτε ένα στο εκατομμύριο ότι θα χάσω τις εθνικές»
Σήμερα προεξοφληθεί τις αποφάσεις του Ελληνικού λαού και υποστηρίζει ότι «οι εκλογές έχουν κριθεί» εξ αιτίας της ακρίβειας και όχι λόγω μια άλλης πρότασης διακυβέρνησης.
Έχοντας υποστεί μια διπλή ήττα σε ευρωεκλογές και...

Κυρώσεις από ΗΠΑ στον Ρώσο ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ - Αναφορά στις δραστηριότητες του στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ
τον Ρώσο ολιγάρχη που σκόπευε να στήσει δίκτυο προπαγάνδας στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στις δραστηριότητές του στη χώρα μας.
Στο στόχαστρο του νέου γύρου των αμερικανικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία μπαίνει μια σημαντική εμπορική τράπεζα της Ρωσίας και ένα «ένα παγκόσμιο δίκτυο» που...

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Μητσοτάκης: Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου - Αύξηση 9,7%

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 663 στα 713 ευρώ ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Κυριάκος Μητοτάκης. 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκειται για αύξηση σε ποσοστό 9,7% σε σχέση με το 2021.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση κατά 31 ευρώ του επιδόματος ανεργίας.
Ολόκληρο το μήνυμά του:...

Αγία Σοφία: Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τις καταστροφές στην Αυτοκρατορική Πύλη

Οργή προκαλούν οι εικόνες καταστροφής της Αυτοκρατορικής Πύλης στην Αγία Σοφία.
Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. 
Μάλιστα η οργή και ο αποτροπιασμός δεν προκλήθηκαν μόνο μέσα από τις καταγγελίες που έγιναν και τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media, αλλά και από τη στάση αδιαφορίας που επέδειξαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Μνημείου...

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Σοβαρά, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να ξανακυβερνήσουν;

Του Σάκη Μουμτζή

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια τον μικρόκοσμό του, με τις αντιθέσεις του και κυρίως τον τρόπο που προσπαθεί να τις ξεπεράσει. 
Οι εικόνες που αποτυπώθηκαν σε βίντεο δείχνουν ένα κόμμα βαθιά διχασμένο, με ένα μεγάλο μέρος των στελεχών του να έχει τρικυμία εν τω κρανίω, σε σημείο που η κυρία Πέρκα, μια από τις ελάχιστες σοβαρές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, αγανακτισμένη, να πει πως «δεν μπορεί να είμαστε και με το εμβόλιο και με τους αντιεμβολιαστές και με την πράσινη μετάβαση και με τους λιγνίτες και με την απολιγνιτοποίηση και ενάντια στις ΑΠΕ».
Το ζήτημα είναι πως αυτά τα αυτονόητα ελάχιστοι τα κατάλαβαν, καθώς αυτό που χαρακτηρίζει τον...

Το τσίρκο Medrano του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σπαρταριστό βίντεο 8 λεπτών

Οι εντάσεις, οι αποδοκιμασίες, τα ευτράπελα, τα συνθήματα από το παρελθόν και οι εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές κυριάρχησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο.
Παρακολουθήστε σε ένα 8λεπτο βίντεο τα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η… προοδευτική κυβέρνηση και το «μήνυμα» Πολάκη σε Τσίπρα

Με τον Αλέξη Τσίπρα να κατοχυρώνει το πολιτικό του… μέλλον για την επομένη των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται και τους λογαριασμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν ανοιχτοί, το συνέδριο έφερε στο προσκήνιο το θέμα της προοδευτικής κυβέρνησης ως προς το σκέλος με το ποιοι θα είναι αυτοί που θα λάβουν μέρος αν το αφήγημα γινόταν κάποια στιγμή πραγματικότητα. 
Την απάντηση έδωσε ο Παύλος Πολάκης στέλνοντας και τα σχετικά μηνύματα προς τον αρχηγό του...

Κανονικό αριστερό «δούλεμα» με το… καρτέλ στην Ενέργεια!

Του Θανάση Μαυρίδη

Η μεγάλη «αποκάλυψη» έγινε από τον σύντροφο Φίλη, ο οποίος «έδωσε» στον λαό τα ονόματα που απαρτίζουν το καρτέλ στην ενέργεια. 
Ήρωας ο Νίκος! Ανάφερε, απλά, όλους τους πρωταγωνιστές στην αγορά ενέργειας. Είπε, με άλλα λόγια, ότι για την ακρίβεια στην ενέργεια δεν φταίει ο σύντροφος Βλαδίμηρος. Δεν φταίνε οι σύντροφοι που όργωναν τις βουνοκορφές για να εμποδίσουν τις ανεμογεννήτριες. Φταίνε οι … καπιταλιστές που παράγουν ρεύμα! Μιλάμε για κανονικό αριστερό «δούλεμα»...

Μητσοτάκης, ο νέος Ιμπραήμ και οι «ψυχοπαθείς» του Συνεδρίου

Του Σάκη Μουμτζή

Γράφτηκε στο διαδίκτυο πως η Νέα Δημοκρατία δε χρειάζεται να φτιάξει προεκλογικά σποτάκια. Αν παρουσιάσει περιστατικά από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αρκετό για να κερδίσει τις εκλογές.
Τα ευτράπελα που είδαμε σε βίντεο, σε συνδυασμό με τις υστερικές, αντιθεσμικές κραυγές πρωτοκλασάτων συνεργατών του Α. Τσίπρα, τις οποίες υιοθέτησε πλήρως και ο ίδιος, αποδεικνύουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα μίγμα γελοιότητας και λαϊκισμού. Σε αντίθεση με τα όσα αυτοκριτικά είπε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ο Α. Τσίπρας, τελικά φάνηκε πως παραμένουν αμετανόητοι και ότι συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει στην πολάκειο θέση πως η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα είναι φοβερή και τρομερή. Βέβαια, όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας συλλογικής ψυχοθεραπείας, καθώς την εξουσία δεν πρόκειται να τη δουν ούτε με το κιάλι. Και αυτό τους έχει αποτρελάνει, και κραυγάζουν...

Οι ανοιχτοί λογαριασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο – Ο πήχης για την εκλογή προέδρου και το δίλημμα για την μειοψηφία

Τι σηματοδοτεί η επεισοδιακή λήξη των εργασιών του συνεδρίου για το ποιος θα είναι μέλος του κόμματος
Η τελευταία εικόνα που άφησε το 3ο συνέδριο με την αποχώρηση ουσιαστικά της εσωκομματικής μειοψηφίας «Ομπρέλα» για τα «διαδικαστικά» αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα του συνεδρίου και κυρίως θέτει εν αμφιβόλω το διακύβευμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας στην εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος στις 15 Μαΐου χαρακτήρα δημοσκόπησης για τις εθνικές εκλογές...

Απόλυτο το φιάσκο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Ένταση, βρισιές και αντεγκλήσεις - Στον αέρα οι αλλαγές του καταστατικού

Τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα» έφερε τα πάνω κάτω και το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο 
- Φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου - Σκουρλέτη 
- Εντονοι διάλογοι κι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Ένταση, βρισιές, καταγγελίες, αποχωρήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή πρωταγωνίστησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον καθόλου τυχαία δεν επιλέχθηκε να γίνει στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Τσίπρα που...

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ρωσικό τελεσίγραφο: «Καταθέστε τα όπλα για να σωθείτε»

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι εναπομείναντες υπερασπιστές της Μαριούπολης – που η Μόσχα υποστηρίζει ότι είναι τόσο Ουκρανοί όσο και ξένοι 
– έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal.
Το ρωσικό υπ. Άμυνας έδωσε τελεσίγραφο στους στρατιώτες που εξακολουθούν να μάχονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.
Ο ισχυρισμός της Μόσχας, χθες Σάββατο, ότι τα στρατεύματά της είχαν...

Κυριαρχία του Τσίπρα στο συνέδριο, με αποκαθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος επετεύχθη. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε σε συνέδριο, το πρώτο μετά την ήττα του 2019, όχι για να ανιχνεύσει τις αιτίες της ήττας και να δρομολογήσει την επαναφορά του στην εξουσία, αλλά για να επικυρώσει την απόλυτη επικυριαρχία του Αλέξη επί του κόμματος. Ένα είδος «πατερούλη» α λα ελληνικά. Πέρασε με 73,5% η πρότασή του για εκλογή του (όπως και της ΚΕ) από τη βάση.
Να είμαστε αντικειμενικοί: Αν αρκούταν κανείς στα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν αποσπασματικά στα social media, θα νόμιζε ότι...

Σκόπια και Σόφια: Χορός κατασκόπων και στη μέση η Μόσχα

Η Σόφια δυσφορεί για το μικρό ποσοστό Βουλγάρων. Οι Αλβανοί πανηγυρίζουν για το μεγάλο. 
Οι κραδασμοί που έχουν προκληθεί μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της απογραφής στα Σκόπια, αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι οι συγκρούσεις στα Βαλκάνια έχουν μεγάλο βάθος. Και το μίγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό εξαιτίας των ρωσικών παρεμβάσεων στην περιοχή…

Συναγερμός στην Άγκυρα για την αναβίωση των σχεδίων αξιοποίησης του αερίου της Αν. Μεσογείου

Του Νίκου Μελέτη

Το γεγονός ότι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που πλήττει καίρια και τις ευρωπαϊκές οικονομίες επιβάλει τη διατήρηση στο τραπέζι σχεδίων για εναλλακτικές πηγές και οδούς μεταφοράς ενέργειας, μεταξύ των οποίων και τη μεταφορά των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω του East Med ή ακόμη και από σταθμό LNG στην Κύπρο
έχει σημάνει συναγερμό στην Άγκυρα που θέλει να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία για να ακυρώσει κάθε σχέδιο που θεωρεί ότι την παρακάμπτει.
Μετά την τριμερή των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ...

«Κάτσε κάτω ρε!»

Του Σάκη Μουμτζή
Έτσι αντιμετώπισαν οι προεδρικοί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όταν θέλησε να διαμαρτυρηθεί για μια διαδικαστική λαθροχειρία με ουσιαστικό όμως αντίκτυπο. 
Ήταν μια από τις πολλές στιγμές έντασης στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δείγμα του τεταμένου κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του. Βέβαια, ανέκαθεν αυτός ο χώρος διακρινόταν για μια οξύτητα στις συνδιασκέψεις και στα συνέδρια από τη δεκαετία του '70 ακόμα. Σε αντίθεση με την ομοφωνία νεκροταφείου που επικρατεί...