Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 09 Ιανουαρίου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 09 Ιανουαρίου...

Ο Γιάννης Λούλης εκπλήσσει: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοχειριάστηκε, ευκαιρία για το «νέο παιδί στην πόλη», τον Ανδρουλάκη

Μια ανατομία του πολιτικού σκηνικού κάνει ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο: 
«The new kid in town: ταρακουνώντας το τέλμα;»
Στην αιχμηρή ανάλυσή του, ο Γιάννης Λούλης, παλαιότερα σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή και ως πρόσφατα συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, καταγράφει τις εξελίξεις στα τρία μεγαλύτερα κόμματα:...

Η επέλαση της παράνοιας συνεχίζεται - Yale: Αυξάνεται σε περιόδους επιδημιών

Όσοι μελετούν και αναλύουν την ιστορία, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κινητήριος δύναμη πίσω από τις εξελίξεις είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, η επιθυμία της επιβίωσης και η τάση του ανθρώπου να υπερασπίζεται τα πάσης φύσεως συμφέροντα και κεκτημένα του. 
Σήμερα διαπιστώνουμε, ότι κινητήριος μοχλός μπορεί να είναι και η παράνοια των πεποιθήσεων.
Ένα κλασσικό παράδειγμα, λειτουργίας του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης, το ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015, με το τραγικό δημοψήφισμα της...

Αυξημένες κατά 5-25% οι κρατικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις για προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2022-2027

Το χάρτη της Ελλάδας για τη χορήγηση περιφερειακών ενισχύσεων από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2027 
στο πλαίσιο των αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών για τις περιφερειακές ενισχύσεις («ΚΓΠΕ»), ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027 είναι αυξημένες κατά 5-25% συγκριτικά με...

Επιδοτήσεις επενδύσεων μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

Ο νέος Νόμος προβλέπει πιο γρήγορες διαδικασίες, μεγαλύτερης εντάσεως ενισχύσεις και περισσότερους τύπους επιλέξιμων σχεδίων.
Ανακοινώθηκε πρόσφατα, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος: Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη και αναμένεται να ενεργοποιηθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2022. 
Ο νέος Νόμος προβλέπει πιο γρήγορες διαδικασίες, μεγαλύτερης εντάσεως ενισχύσεις και περισσότερους τύπους επιλέξιμων σχεδίων.
Ο Νόμος που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες προβλέπει...

Φουντώνουν οι φωνές στην Κουμουνδούρου για εκλογή Προέδρου από την κοινωνία

Η μεταφορά με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα του χρόνου διεξαγωγής του προγραμματισμένου για τον Φεβρουάριο συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για… το απώτερο μέλλον (εφόσον η πανδημία το επιτρέψει) ενίσχυσε σημαντικά τις εντός του κόμματος φωνές που αναζητούν τρόπο να επιβάλλουν την εκλογή του Προέδρου «από τη βάση», ίσως και «από την κοινωνία» για τις πιο προχωρημένες από αυτές.
Το κίνημα «εκλογή από τη βάση με καθολική ψηφοφορία των μελών» υπάρχει εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου...

Υπουργείο Υγείας: Η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. στα τεστ COVID

Στοιχεία για τα τεστ κορωνοϊού που διενεργούνται από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα 
παραθέτει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας ότι βάσει των στοιχείων του ECDC, «η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ».
Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, «στη χώρα μας πραγματοποιούνται καθημερινά, απολύτως δωρεάν -και επομένως χωρίς να χρειάζεται συνταγογράφηση- rapid test και PCR test από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, καθώς και στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας...

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Τώρα δεν θέλουν εκλογές - Απλώς... παραίτηση Μητσοτάκη!

Η πενία ποσοστών τέχνας απεργάζεται. Πέραν του παραδόξου ότι ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές εν μέσω πανδημίας ενώ την ίδια στιγμή εξαιτίας της υπάρχουν σκέψεις αναβολής του συνεδρίου, τώρα εν απελπισία τελούντες, αρχίζουν τα σενάρια για νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές!
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, δεν είναι μεν «λαγός» του Τσίπρα, αλλά δεν είναι και ελεύθερος σκοπευτής. Μετέφερε τηλεοπτικώς το κλίμα, τις συζητήσεις και επιθυμίες που κυοφορούνται στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου να...

Η τακτική του... Μάο, ο Ανδρουλάκης και η λάθος αποτίμηση από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δημιούργησε έτσι κι αλλιώς ένα νέο πολιτικό σκηνικό, τροφοδοτώντας μια ενδιαφέρουσα πολιτική κινητικότητα. 
Ήδη οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια μεγάλη αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας πίσω την δημοσκοπική καχεξία δυόμισι ετών που προϊδέαζε για καταστροφική πορεία προς τις επόμενες διπλές εκλογές.
Επισημαίνεται από κάθε αναλυτή ότι αυτό μένει να παγιωθεί, να σταθεροποιηθεί ως τάση και ότι αυτό δεν είναι κάτι το δεδομένο...

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων παρά την πανδημία (Video)

Με μάσκες, αποστάσεις, αγιασμό των υδάτων εντός των ναών αλλά και βουτιές για τον σταυρό με μοριακά ή rapid τεστ εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με τη μετάλλαξη Όμικρον να ρίχνει βαριά την σκιά της.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, αγιάζει τα ύδατα ενώ από τα αγκυροβολημένα σκάφη του λιμενικού δύτες των ΟΥΚ πέφτουν για...

Κορωνοϊός: 14χρονος πήγε στον εισαγγελέα επειδή οι γονείς του δεν τον άφηναν να εμβολιαστεί

Απίστευτα περιστατικά οικογενειακής διαμάχης έρχονται στο φως με αφορμή τόσο τον κορωνοϊό, όσο και το εμβολιασμό.
Μια από αυτές είναι η ιστορία του 14χρονου, ο οποίος φοιτά σε σχολείο της επαρχίας και αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μπορέσει να εμβολιαστεί.
Με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου του απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, καθώς και οι δύο γονείς του είναι αρνητές...

Κορωνοϊός: Οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το Plan B και η ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκαν σε απόλυτο συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης "Όμικρον".
Στην κυβέρνηση επιχειρούν να συνδυάσουν το πλέγμα των απαραίτητων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς με την επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει η οικονομία να λειτουργεί απρόσκοπτα, σε μία πολλά υποσχόμενη χρονιά με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια αναπτυξιακή έκρηξη μετά από πολλά χρόνια...

Ένα σίκουελ του 2014: Ποντάρουν σε αρνητική ψήφο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρότεινε να ανοίξουν ή να κλείσουν τα σχολεία. 
Είπε μόνο «όχι έτσι» όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα βάζοντας… πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας καταγγέλλοντας, κατηγορώντας αλλά και υβρίζοντας, περνώντας από την κατακριτέα φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είδε την έξοδο, στα περί «εγκλήματος κατά της κοινωνίας» και στις «εγκληματικές ενέργειες». 
Μοναδικός γνώμονας η πρόκληση αγανάκτησης και η δημιουργία συνθηκών 2014, δηλαδή της δημιουργίας συνθηκών μιας «αρνητικής ψήφου»...

Ισχυρή Ελλάδα, ανήσυχη Τουρκία

«Η Ελλάδα έχει επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα εξοπλίζεται. 
Η Ελλάδα μας προκαλεί και μας ενοχλεί. 
Η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. 
Να σταματήσουν συγκεκριμένες χώρες (ΗΠΑ, Γαλλία) να εξοπλίζουν, να στηρίζουν και να ενισχύουν την Ελλάδα. 
Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της…».
Σταχυολογώ  αποσπασματικά μερικές από τις καθημερινές κατηγορίες και αιτιάσεις που εσχάτως μας απευθύνει η Τουρκία...

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται η κορύφωση κρουσμάτων και πόσο θα κρατήσει

Για πιθανή κορύφωση του κύματος των κρουσμάτων μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, τοποθετώντας νωρίτερα από το αναμενόμενο την έξαρση.
Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι «είναι φρενήρης ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, ενδεχομένως και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε δέκα μέρες, να έχουμε κορύφωση των...

#dontlookup: Κόλαση ξανά στο twitter με τα αγγλικά του Τσίπρα (εικόνες)

Χαμός έχει προκληθεί στο twitter με τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα. 
Η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει την Κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων προκάλεσε πολιτική κόντρα και αιχμηρά σχόλια στo twitter.
Ο πρώην Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον τίτλο της νέας ταινίας του Netflix, “Don’t look up”...

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Fake News και Κίνδυνοι

Ο όρος των Fake News, τείνει να γίνει κανονικότητα αναφοράς στην ενημέρωση
Με μια γραμματική ανάγνωση αποδίδονται ως τα ‘ψευδή νέα’
Σε μια ελεύθερη απόδοση, που συμπυκνώνει την ουσία και τη στόχευση της παραβατικής και επικίνδυνης αυτής πρακτικής, είναι η παραπληροφόρηση.
Συνέχιση του Γκαιμπελισμού με άλλα μέσα. Κάτι σαν τη σχέση μεταξύ πολέμου και διπλωματίας. Μια άλλη δηλαδή, ιδιαίτερα επεξεργασμένη και δομημένη προπαγάνδα...

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν

Άνω του 1.000.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ, 300.000 στη Γαλλία, 219.00 στη Βρετανία, 171.00 στην Ιταλία και 50.00 στην Ελλάδα. 
Δεν δικαιολογούμε τίποτα. 
Πολλές χώρες έχουν λιγότερα κατ΄ αναλογίαν πληθυσμού. Απλώς βρισκόμαστε στο σημείο βρασμού που κατά τους ειδικούς θα κορυφωθεί προς το τέλος του μήνα. Εξ αυτού προσώρας είναι μη προσδιορίσιμες οι επιπτώσεις στο πολιτικό...

Τα άμεσα σχέδια Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από την πανδημία

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες που προκαλεί στον κρατικό μηχανισμό η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η εύρυθμη λειτουργία του Κράτους υπό δύσκολες συνθήκες αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση του οποίου έπεσε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς στα βαθιά, την ώρα που η κοινωνία καταγράφει έντονα σημάδια κόπωσης από τη διετή περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης.
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται...

Κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση

Σε υπερδιπλασιασμό των ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολιασμού 
οδήγησε τους Έλληνες η σούπερ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, που έχει προκαλέσει «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», χαρακτηριστική είναι η σύγκριση μεταξύ του επταημέρου 20-26 Δεκεμβρίου, όταν τα κρούσματα ήταν ακόμα πολύ χαμηλά – καθώς δεν είχε επικρατήσει η Όμικρον – και του επόμενου επταημέρου, από...

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Οι δυσοίωνες προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ η Άγκυρα «σκαλίζει» και πάλι τη Λωζάννη

Η περίοδος «μη κρίσης» που χαρακτήρισε τους τελευταίους μήνες του 2021 στα ελληνοτουρκικά, κάθε άλλο πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό και επανάπαυση 
Η Τουρκία εισέρχεται σε προεκλογική χρονιά εν μέσω βαθιάς κρίσης, επιμένει σε μια ηγεμονική αντίληψη έναντι των γειτόνων και διευρύνει το πλαίσιο των διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας, το οποίο καθίσταται πλέον εθνική πολιτική της Τουρκίας.
Η ρευστότητα στο διεθνές σκηνικό, η αντιπαλότητα των...

Στο σημείο μηδέν ο Τσίπρας: Η κρίσιμη χρονιά για το πολιτικό του μέλλον

Αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα και με το πολιτικό του μέλλον να θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο βρίσκεται στην αρχή της νέας χρονιάς ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρά το γεγονός πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις από την πανδημία και βρίσκεται επί δύο περίπου χρόνια στη δίνη του κυκλώνα της υγειονομικής κρίσης, εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, πληρώνοντας την αντιπολιτευτική του τακτική, την εμμονή σε αγκυλώσεις του παρελθόντος και στην...

Το «φάντασμα του… Σαμαρά» πλανάται στην Κουμουνδούρου

Κάποιοι θα ρίξουν την ιδέα που συγκεκριμένα «κέντρα» δεν κατάφεραν τελικά να επιβάλουν στη ΝΔ το 2012: 
«Μήπως να αλλάξουμε αρχηγό για να έχουμε ελπίδα για κάτι καλύτερο στις δεύτερες εκλογές;»
Εν αρχή, λίγη ιστορία: το 2012, πριν τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, σε σαλόνια των βορείων προαστίων αλλά και σε κάποιους διαδρόμους των Βρυξελλών, υπήρχε η αίσθηση ότι «ο Σαμαράς δεν τραβάει». Ήταν πολωτικός, ήταν εκείνος που είχε χρεωθεί το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου (που είχε βγάλει τα κάστανα του PSI απ’ τη φωτιά) και δεν φαινόταν να μπορεί να συσπειρώσει τη ΝΔ...

Ένα παράθυρο ευκαιρίας για τον Κυριάκο...

Η θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ολοκληρώνεται τυπικά σε περίπου 18 μήνες από σήμερα, τον Ιούνιο του 2023. 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία δεν έχει πάψει να τονίζει πως προτίθεται να εξαντλήσει την θητεία του και δεν αποκλείεται να το πράξει.
Είτε το πράξει είτε όχι, από την επομένη του τέλους της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
(δηλ. από σήμερα) η χώρα εισέρχεται αργά αλλά σταθερά στους ρυθμούς μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου...

Ανευθυνοαναίσθητοι!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τσουνάμι κρουσμάτων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε τρομακτικές αναταράξεις, επιφέροντας νέα ανισορροπία στο κοινωνικοοικονομικό status.
Μπροστά στο σαρωτικό πέρασμα ενός... άγνωστου ιού (δεν φαίνεται, δεν τον βλέπεις...) και με... εορταστική διάθεση, κάποιοι επιμένουν να είναι ανεύθυνοι και αναίσθητοι. Μερικοί κάνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. 
Έχουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αυτούς που δεν φορούν μάσκες, αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα, αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αλλά και αυτούς που με περισσή ανευθυνότητα και εκνευριστική αναισθησία, ζητούν... Eκλογές! ...

Delmicron και Florona: Τι είναι οι δύο αυτές λοιμώξεις, ποιοι κινδυνεύουν, τα συμπτώματα

Το στέλεχος Όμικρον του SARS-CoV-2 κυριαρχεί πλέον στην Ευρώπη και οδηγεί σε κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων COVID-19. 

Πρόσφατα, δύο νέοι όροι έχουν έρθει στο προσκήνιο. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα σχετικά με τα Delmicron και Florona...

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Το 2022 αντιμέτωπο με τα φαντάσματα του 2021

Οι εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας τη χρονιά που έφυγε, κινούνται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα, φτάνοντας ακόμη και το 10%. 
Μετά το εφιαλτικό 2020, μια τόσο μεγάλη ανάπτυξη μόνο ανακούφιση μπορεί να προκαλεί. 
Παρ' όλα αυτά, ας μη βιαστούμε να πανηγυρίσουμε. Αρκεί να σκεφθούμε ότι, ακόμη και με ανάπτυξη 10%, «μόλις και μετά βίας» θα ανακτήσουμε τα εισοδήματα του 2019, ενώ στο χρέος μας θα έχουν προστεθεί τα περίπου 40 δισ. ευρώ του πακέτου στήριξης...

Οι 8 Τούρκοι ικέτες και η δυσώδης κηλίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από τέσσερα χρόνια, τέτοιες ημέρες, με κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, η χώρα μας ζούσε μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να παραδώσει τους οκτώ τούρκους στρατιώτες που είχαν αιτηθεί ασύλου, στο εκτελεστικό απόσπασμα του Ερντογάν.
Την προτελευταία μέρα του 2017, η κυβερνητική ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε σφίξει την καρδιά και είχε κτυπήσει το στομάχι κάθε δημοκράτη, φιλελεύθερου και προοδευτικού πολίτη...

Πάντα ήταν σαλταδόροι

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια και μοναδική τακτική. Να καβαλά το κύμα και όπου τη βγάλει. 
Μια φορά την έβγαλε στην εξουσία, όταν καβάλησε το κύμα του αντιμνημονίου. 
Σήμερα, προσπαθεί να επαναλάβει αυτήν την τακτική καβαλώντας την κόπωση των πολιτών από την πανδημία, αφού προηγουμένως έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της.
Αυτή ακριβώς είναι η τακτική των σαλταδόρων, που μόλις...

Ζητείται αξιωματική αντιπολίτευση

Από τον καιρό του Αντρέα και της Μιμής είχε να υπάρξει τόσο αναξιοπρεπής αντιπολίτευση. 
Χαρακτηριστικό ήταν τότε το πρωτοσέλιδο εφημερίδας «Ο γέρος και το τσόκαρο» με το οποίο ευφράνθηκε η λαϊκή Δεξιά, και νόμιζε ότι το ευσεβές του Έλληνα νοικοκύρη προς τον θεσμό της οικογένειας, θα κατατρόπωνε εκλογικά τον «γέρο».
Μάλλον μόνο οι φανατικοί ευφράνθησαν, απ' ό,τι έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών του 1993. Γιατί ο λαός μπορεί να...

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Πότε αναμένονται τα φάρμακα κατά του COVID στην Ελλάδα - Πώς θα χορηγούνται (Βίντεο)

Με την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον έκανε ποδαρικό το 2022. 
Το παραλλαγμένο στέλεχος πυροδότησε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με τα νούμερα των μολύνσεων να παραμένουν σταθερά πενταψήψια.
Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στο MEGA TV τόνισε πως η μόνη πρόβλεψη που μπορεί να γίνει για την πορεία της Όμικρον στη χώρα είναι ότι το φαινόμενο αυτό θα εξελιχθεί γρήγορα και ότι θα δούμε υψηλές «κορυφές» που θα μας τρομάξουν, ενώ θεωρείται...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε οριστικά στην κινηματική αντιπολίτευση του 3%

Έχοντας ως βασικό στόχο την αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε προσωπικό πρωτίστως επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ... αποποιούνται δική τους υπαιτιότητα, τον ρόλο τους ως αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα από τους τόνους, τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και το ύφος που έχουν επιλέξει. 
Δεν άλλαξε ούτε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου, ούτε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες σε νοσοκομείο επιλέγοντας να πείσει τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη ότι σήμερα η Πολιτεία δεν τους υπολογίζει...

Στο μυαλό των αρνητών: Δεν θέλουν την αλήθεια, θέλουν να έχουν δίκιο!

Διαδηλώσεις, αιματηρά επεισόδια, βία, απειλές, μίσος, λαμπαδηδρομίες που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές της Ιστορίας, εμφύλιες διαμάχες, διάλυση οικογενειών. 
Σε όλη την Ευρώπη, οι αρνητές του κορονοϊού και του εμβολίου εξελίσσονται σε ένα επικίνδυνο κίνημα αμφισβήτησης του Κράτους, των θεσμών του και, τελικά, της ίδιας της Δημοκρατίας.
Από μετάλλαξη σε μετάλλαξη φαίνεται ότι φτάσαμε και στην πιο σοβαρή, που φαίνεται ότι ήλθε - για την ακρίβεια επανήλθε - για να μείνει. Ο λόγος για την μετάλλαξη που ακούει στο όνομα «ριζοσπαστικοποίηση»...

Τι θα κάνουμε φέτος για τη Μικρά Ασία και τον ξεριζωμό;

Μάλλον δεν υπήρξε, ειδικά φέτος, απόγονος Μικρασιατών, που να μην τήρησε τις μέρες αυτές τα μικρασιάτικα έθιμα, και να μη σκέφτηκε μελαγχολικά την πανάρχαιη κοιτίδα των Ιώνων ή τη Δυτική Θράκη και τον Πόντο. 
Έναν αιώνα μετά από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού, τη θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων και την προσφυγιά άλλων τόσων, οι πρόγονοι έχουν σταλάξει στις μνήμες μας μαρτυρίες για τις πατρίδες που έχασαν και έχουν σφραγίσει την ύπαρξή μας με την...

Απίστευτο θράσος: Ξέφρενο κορωνοπάρτι στις τουαλέτες μαγαζιού ακούγοντας λαϊκά (βίντεο)

Πάρτι μέσα σε… τουαλέτες μαγαζιού 
στην Θεσσαλονίκη έστησε μία ομάδα ατόμων αδιαφορώντας πλήρως για τα μέτρα που ισχύουν κατά του κορονοϊού.
Συνδιοργανωτής της παράνομης εκδήλωσης ανάρτησε σχετικό βίντεο στο Tik Tok το οποίο μάλιστα γνώρισε μεγάλη απήχηση και αναπαράχθηκε και από χρήστες του Twitter...

Στο «Σωτηρία» την Πρωτοχρονιά ο Μητσοτάκης - Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές (εικόνες)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς το Νοσοκομείο «Σωτηρία» 
που βρίσκεται στην αιχμή της μάχης κατά του Covid-19.
Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του Νοσοκομείου που όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα Πρωτοχρονιά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τούς ευχαρίστησε: «Ήθελα να βρεθώ σήμερα μαζί σας, πρώτη μέρα του...