Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Σύβοτα: Μπροστά στα μάτια του παιδιού της σκοτώθηκε η γυναίκα – «Όλη μέρα κλαίω», λέει ο χειριστής του σκάφους

Το τραγικό δυστύχημα στα Σύβοτα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Νεκρή ανασύρθηκε 62χρονη γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης ανάμεσα στα Σύβοτα και την Κέρκυρα, μια είδηση που έχει προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο.
Η 62χρονη, που ήταν μητέρα δύο ενήλικων παιδιών αλλά και γιαγιά, έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο, ενώ μέσα στο σκάφος που τραβούσε το αλεξίπτωτο ήταν ο σύζυγός της και το παιδί της.
Η άτυχη γυναίκα, με καταγωγή από την Κομοτηνή, το απόγευμα της Κυριακής, θέλησε να κάνει βόλτα με θαλάσσιο αλεξίπτωτο, το οποίο σέρνει... ταχύπλοο σκάφος.
Στις 16:30 περίπου το απόγευμα – και ενώ η γυναίκα ήταν ήδη στον αέρα με το αλεξίπτωτο – ξέσπασε ξαφνικό μπουρίνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο χειριστής του σκάφους επιχειρούσε να τη φέρει προς το μέρος του σκάφους, ο ιμάντας έλξης έσπασε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στην θάλασσα και να σκοτωθεί.

Την άτυχη γυναίκα εντόπισε και περισυνέλλεξε, δυστυχώς νεκρή, άλλο ταχύπλοο σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή. Ο 34χρονος χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές.
Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Πηγή φωτογραφίας: epiruspost.gr

Τι δήλωσε ο χειριστής του σκάφους

«Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω. Ξαφνικά βγήκε ένα δυνατό μπουρίνι και εκείνη την ώρα κόπηκε ο ιμάντας χωρίς να καταλάβω πώς. Βρέθηκα κι εγώ ο ίδιος ναυαγός και ενδεχομένως να είχα πνιγεί αν δεν είχε βρεθεί το σκάφος που μας περισυνέλεξε. Δεν ξέρω πώς έγινε το δυστύχημα, ο μόνος λόγος που μπορώ να το αποδώσω είναι ο ξαφνικός άνεμος».
Αυτό είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ o χειριστής του σκάφους από το οποίο είχε δεθεί ο ιμάντας του θαλάσσιου αλεξίπτωτου που έσπασε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η γυναίκα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: