Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Ανδρέας Λοβέρδος: «Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο και δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί του ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο»
τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» και τον Γιώργο Κατσίγιαννη.
Ακόμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, εξηγεί πως εάν στις Εθνικές Εκλογές δεν έχουμε αυτοδυναμία και η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, τότε το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει θέση για το εάν θα συνεργαστεί μαζί της ή όχι...

Σε ερώτηση αν μπορούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη, να έρθουν πιο κοντά, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ξεκάθαρος.
«Το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικός του λογαριασμός. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς. Για να συσταθεί ένα πολιτικό μέτωπο, απαιτούνται τουλάχιστον δύο πλευρές. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις. Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο. Τόσο ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα με τα οποία πολιτεύεται ακόμη και τώρα όσο και τα αντιδημοκρατικά του πεπραγμένα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015-2019, όπως ακριβώς και σήμερα. το πιστοποιούν.
Το ΠΑΣΟΚ είναι αυθεντικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου. Πώς θα μπορούσε να συμμαχήσει με εκείνους που καταστρατήγησαν κάθε έννοια του κράτους Δικαίου και καταπάτησαν τους θεσμούς κατ’ επανάληψη, με μοναδικό σκοπό τη νομή της εξουσίας;

Σε παρόμοια ερώτηση έχω απαντήσει πολλές φορές και έχω πει πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος.
Επειδή, δε, στην ερώτησή σας αναφέρεστε σε ευκαιρία, σας απαντώ ότι η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω δεν έχει ανάγκη από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη υπόθεση»
ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: