Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Η απάντηση Οικονόμου στον Τσίπρα και η αντίδραση των μελών της Προανακριτικής της ΝΔ για την σκευωρία της Novartis

"Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει" 
αναφέρει σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονομου και συνεχιζει:
"Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος...
Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους "αρμούς του συστήματος" και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος - παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους."

Δήλωση - Απάντηση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

"Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα και θεωρούν ότι οι υπουργοί που οργανώνουν παραδικαστικά κυκλώματα, παρεμβαίνοντας ευθέως στη δικαιοσύνη ή στήνουν διαγωνισμούς για να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι «αξιέπαινοι».
Η διαστροφή της πραγματικότητας είναι αγαπημένη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ
. Αν θέλουν να «πανηγυρίσουν» τις πρακτικές του υπουργού τους δεν έχουν παρά να διαβάσουν το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που περιγράφει πως πίεζε την πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράικου να στείλει τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή αν χρειαστεί να τα κατασκευάσουν.

Αν αυτό δεν είναι «κόλαφος» και απόλυτη δικαίωση της πρότασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τότε για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.
Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να είναι φυσιολογικά, γιατί έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης της εξουσίας μέσω του ελέγχου των αρμών, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας και αδυνατούν να αντιληφθούν το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του κράτους Δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.


Γι’ αυτό αντί να απολογηθεί για το δικαστικό παρακράτος που έστησαν ζητάνε με απύθμενο θράσος και τα ρέστα χωρίς να αντιλαμβάνονται προφανώς ότι ήδη δύο κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι από τη Δικαιοσύνη για εξόχως σημαντικά θεσμικά αδικήματα."

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ενταξει,για τον Οικονομου που ειναι σαν κωλος χεσμενης μαιμους,τί να πεις;Μια αθλια καρικατουρα που ο πνευματικος του αυνανισμος ειναι πρωτογνωρος.Και φυσικα δεν περιμενω απο αυτο το λιγδιασμενο μουνοπανο να διορθωσει την εσκεμμενη μαλακια που ειπε.Δυστυχως φιλοι λαμογια και παρατρεχαμενα γιουσουφακια η Νοβαρτις ειναι σκανδαλο.Και ο κιναιδος Μητσοτακης ξεφτιλισε μια ολοκληρη παραταξη για ενα γαμιολη σημιτανρωπο και μια λουλου του Καραντζαφερη.[σιγουρα στ'αρχιδια του ο Αβραμο και ο Καλαματιανος]Ετσι να μαθαινετε οσοι το παιζετε δημοσιογραφοι σχολιαστες.