Ζητήματα ενέργειας

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνέντευξης τέθηκαν τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, της περικοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας» και εξήγησε τον τρόπο που θα μπορούσαν να λειτουργήσει η μείωση κατανάλωσης κατά 15% στο φυσικό αέριο, αλλά και τις ελληνικές προτάσεις επί του ζητήματος.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, επίσης, για τον Τουρισμό, που αποτελεί και τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, για να απαντήσει ότι η χώρα αναμένει ένα εκατομμύριο τουρίστες στις αρχές Αυγούστου. Επισήμανε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές στον τομέα του Τουρισμού και υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι υπάρχουν ροές επισκεπτών όλο τον χρόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο το καλοκαίρι. Τόνισε ότι η χώρας μας είναι προορισμός όχι μόνο διακοπών, αλλά και εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ροές digital nomads, δηλαδή εργαζομένων που προτιμούν την Ελλάδα για να εργαστούν με τηλεργασία στη χώρα από την οποία προέρχονται.

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, σημαντική η πολιτική σταθερότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση είναι σταθερή και ότι έχει δεσμευτεί για εκλογές στο τέλος της θητείας της, καθώς αντιστέκεται σε όποιον πειρασμό για πρόωρες εκλογές αν και βρίσκεται πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει το μήνυμα της σταθερότητας και, όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν θα θυσίαζε την πολιτική σταθερότητα για βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος.Σε αυτές τις κινήσεις, τόνισε, απαντούν θετικά οι αγορές, επειδή η Ελλάδα είναι θεσμικά υπεύθυνη.