Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Με την τοξικότητα κάποιοι κερδίζουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που πιστεύει βαθιά στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ζητήσει από το Κοινοβούλιο να διερευνηθούν με απόλυτα διαφανή τρόπο οι καταγγελίες Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του κινητού του. 
Η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής είναι η καλύτερη οδός. Ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εκείνο που πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού είναι η ποιότητα της δημοκρατίας μας...
Υπάρχει μία τοξικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μία απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να περάσουν στην κοινωνία ένα «μήνυμα» ανάλογο με εκείνο που κατάφερε τελικά να περάσει στην αμερικανική κοινωνία ο Τράμπ. 
Ο λαϊκισμός επιστρέφει στα χειρότερά του. Και μάλιστα προς όφελος του Πούτιν και των εχθρών της Ενωμένης Ευρώπης και της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Τι λέει το «αφήγημα»; 
Ότι τα κράτη της Δύσης ελέγχονται από μία κάστα ανθρώπων που λειτουργούν στο απόλυτο σκοτάδι και με σκοπό να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια δικτατορία. 
Ότι πρόκειται για σατανιστές, παιδεραστές, υποταγμένους στις επιταγές του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου.

Πώς αντιμετωπίζεται αυτή η προσπάθεια μόλυνσης της δεξαμενής σκέψης της κοινωνίας από ιούς επικίνδυνους για τη βιωσιμότητα της δημοκρατίας; Μόνο με διαφάνεια! Και με νομιμότητα! 
Πιστεύουν κάποιοι ότι προσπάθησαν να τους παρακολουθήσουν το τηλέφωνο; 
Η υπόθεση στην Επιτροπή Διαφάνειας και εκεί να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος!

Το σημαντικό είναι ότι ο κ Μητσοτάκης κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει.
Δεν φοβάται το φως και την αλήθεια. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν σκιές, θα πάρει και πάλι ο ίδιος την πρωτοβουλία για να τις διώξει.

Η δημοκρατία μας έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες μέχρι σήμερα. Και αν έχει διασωθεί αυτό δεν έχει συμβεί λόγω του συστήματος διακυβέρνησης, αλλά λόγω της θέλησης του ελληνικού λαού για ελευθερία. Η έλλειψη θεσμών ελέγχου της εξουσίας είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και είναι η γενεσιουργός αιτία πολλών συμφορών. Ο μόνος φωτεινός φάρος στις δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι αυτός της πλήρους διαφάνειας.

Δεν πρέπει επίσης να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η Ελλάδα έχει μια σημαντική γεωπολιτική θέση και ότι η πιθανή πολιτική αποσταθεροποίηση έχει ωφελημένους. Και έχει φυσικά και χαμένους, οι οποίοι είναι οι Έλληνες πολίτες. 
Χρειάζεται λοιπόν να προστατεύουμε την δημοκρατία μας και τη σταθερότητα. Να αποβάλλουμε με κάθε τρόπο την τοξικότητα που προσπαθεί να εισέλθει βίαια στη ζωή μας.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: