Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Είναι αδιόρθωτος

Όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο τέταρτος της τάξει πολιτειακός παράγων, δηλώνει δημόσια ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν ανακοινώνονται και βάσει αυτών έλαβε ο πρωθυπουργός τις αποφάσεις του για το χρόνο των εκλογών, αυτό που στην πραγματικότητα λέει είναι ότι οι επαγγελματίες, πολιτικοί επιστήμονες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, που πραγματοποιούν όσες από τις δημοσκοπήσεις ανακοινώνονται είναι ψεύτες.
Θα περίμενε κανείς ότι ο κ.Τσίπρας θα είχε πάρει το μάθημα του στις Ευρωεκλογές του 2019, όταν την παραμονή τους, ο ίδιος έλεγε στους πολιτικούς συντάκτες ότι η διαφορά του κόμματός του από τη ΝΔ θα είναι γύρω στο 5% γι αυτό και είχε προμηθευτεί, όπως τους έλεγε, μεγάλες ποσότητες ποπ-κορν για να απολαύσει το θέαμα... της πτώσης του Μητσοτάκη. Αυτά μας τα έχουν μεταφέρει έγκριτοι πολιτικοί συντάκτες που τα έχουν ακούσει με τα ίδια τους αυτιά.

Ακριβώς επειδή ο κ.Τσίπρας δεν είχε φροντίσει να κάνει το στοιχειώδες που οφείλει να κάνει κάθε πολιτικός αρχηγός, να καθίσει να μάθει τι είδους εργαλείο είναι μια δημοσκόπηση, πως λειτουργεί, ποιες πληροφορίες μπορεί να μας δώσει και ποια είναι τα όρια της, έπεσε σε μία ακόμα από τις παγίδες που νόμιζε πως είχε στήσει στους αντιπάλους του.
Κι έτσι, το βράδυ της 26η Μαΐου του 2019 σοκαρίστηκε τόσο πολύ από το εκλογικό αποτέλεσμα που καταφανώς ταραγμένος ανακοίνωσε την παραίτησή του και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Μόνο που αυτή φορά ο κ.Τσίπρας δεν είναι ανυποψίαστος. Στο μεταξύ έχει μάθει τι είναι οι δημοσκοπήσεις και ποιες πληροφορίες μπορούν να μας δώσουν. Του έχουν εξηγήσει στα σίγουρα ότι οι εταιρείες που τρέχουν τις έρευνες που ανακοινώνονται «στα κανάλια της προπαγάνδας» δραστηριοποιούνται στη χώρα εδώ και δεκαετίες και για κανένα λόγο δεν θα απαξίωναν την ίδια τους τη δουλειά.
Οπότε αυτά τα λέει επίτηδες
Προσπαθεί από νωρίς να στήσει ένα αφηγηματάκι εκλογικής νοθείας ώστε την επομένη των εκλογών στις οποίες δύσκολα θα καταφέρει να περάσει πάνω κι από τον πιο χαμηλό πήχη, να σώσει το κεφάλι του.

Ναι, όπως ακριβώς έκανε και ο Ντόναλντ Τραμπ.


Βέβαια, για να κάνουμε και λίγο την αυτοκριτική μας, δεν είναι μόνον ο κ.Τσίπρας αδιόρθωτος.
Αδιόρθωτοι είμαστε κι εμείς που μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ιδρύθηκε ένα Ινστιτούτο Ερευνών με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ (αναφερόμαστε στο Ινστιτούτο Έτερον) το οποίο έσπευσαν να πλαισιώσουν οι σοβαροί του ΣΥΡΙΖΑ, πιστέψαμε ότι ο κ.Τσίπρας είχε αφήσει πίσω του το αντισυστημικό, εθνολαϊκιστικό και εν τέλει τραμπικό του παρελθόν.

Ήμασταν αφελείς. Ο κ.Τσίπρας είναι αδιόρθωτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: