Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Σωματείο φίλων Τ. Ερντογάν

Αν υπήρχε τέτοιο σωματείο θα ήταν, χωρίς αμφιβολία, πολυπληθέστατο. 
Οι εγχώριοι θαυμαστές του Ερντογάν με κάθε ευκαιρία αποθεώνουν τον Τούρκο πρόεδρο. 
Όταν εισβάλλει στη Συρία, εκστατικοί τον χειροκροτούν για το θάρρος του. Όταν δεν εισβάλλει, τον χειροκροτούν για την αυτοσυγκράτηση του. 
Όταν στέλνει τα drones στους Ουκρανούς είναι πολύτιμος σύμμαχος της Δύσης, όταν κάνει λαθρεμπόριο ουκρανικού σταριού είναι ο αναγκαίος συνομιλητής του ΝΑΤΟ με τον Πούτιν. 
Μεγάλος παίκτης όταν εκβιάζει το ΝΑΤΟ για την ένταξη... της Σουηδίας και της Φινλανδίας σε αυτό, ψύχραιμος ηγέτης όταν έκανε την kolotumba. Μάγος της Οικονομίας γιατί η Τουρκία έχει 70% πληθωρισμό και δεν έχει καταρρεύσει.

Άραγε τι συμβαίνει με αυτούς τους φαν του Ερντογάν;
 
Νομίζω πως τελικά το πρόβλημα τους δεν είναι ο Ερντογάν, αλλά ο Μητσοτάκης. Θαυμάζουν τον Ερντογάν εξ αντανακλάσεως. Πρώτα απεχθάνονται τον Μητσοτάκη. Γιατί; Είναι άγνωστο. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ίσως γιατί τον είχαν υποτιμήσει και διαψεύστηκαν. Και άλλοι τον υποτίμησαν και έγραψαν ήττες.

Να υπενθυμίσω εν τάχει:

1. Επιτυχής αντιμετώπιση της «εισβολής» στον Έβρο την άνοιξη του 2020.
2. Καθορισμός ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.
3. Στρατηγικού χαρακτήρα αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.
4. Ελληνογαλλικό σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.
5. Νέα Ελληνοαμερικανική συμφωνία.
6. Αγορά Ραφάλ και φρεγατών. Συνεχής εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων.
7. Πόλεμος στην Ουκρανία. Άμεση και κατηγορηματική τοποθέτηση, χωρίς «ναι μεν, αλλά», στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
8. Ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.
9. Εγκατάλειψη του δόγματος του σημειακού επεισοδίου
10. Δραματικός περιορισμός των μεταναστευτικών ροών, που αντιμετωπίζονται πλέον στο πλαίσιο της ασφάλειας της πατρίδας μας. Φράκτης στον Έβρο.


Ο δεκάλογος θα μπορούσε να μακρύνει. Αυτά είναι τα χοντρά γράμματα, που όμως είναι αρκετά για να μισήσουν τον Κυριάκο, όλοι αυτοί που είτε είναι υπερπατριώτες, είτε ρωσόφιλοι, είτε περίμεναν κάτι από την κυβέρνηση του και δεν τους το έδωσε, είτε είναι εκ φύσεως μεμψίμοιροι και γκρινιάρηδες, είτε γιατί μόνον κραυγάζοντας, βγαίνουν από την αφάνεια.

Από την άλλη πλευρά το ίνδαλμά τους, ο Τ. Ερντογάν, το μόνο που κάνει εδώ και έξι χρόνια είναι να τρέχει να βουλώσει τις τρύπες που αυτός έχει ανοίξει. Ή να ανοίγει καινούργιες τρύπες για να τρέχει να τις βουλώσει στο μέλλον. 
Ούτε τους S-400 δεν τόλμησε να εγκαταστήσει, των οποίων η αγορά ήταν μια εντελώς ανόητη κίνηση, που του στοίχισε ποικιλοτρόπως. Όμως τον αποθέωσαν όταν την έκανε, οι εγχώριοι θαυμαστές του. Για να μην μιλήσω για την ισπανική kolotumba. Κατά τα άλλα, είναι μεγάλος Ερντογάν που εκβιάζει τους πάντες και παζαρεύει με τους πάντες.

Ως γνωστόν το ζητούμενο στην πολιτική, και μάλιστα στην εξωτερική πολιτική, δεν είναι τι κινήσεις κάνεις, αλλά τι αποτέλεσμα φέρνουν αυτές οι κινήσεις.
 
Και ας μας πει ένας φαν του Ερντογάν τι πέτυχε το ίνδαλμα τους τα τελευταία χρόνια; 
Να μας δείξει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα της πολιτικής του, που να προήγαγε τη θέση της Τουρκίας. Ακούω συνεχώς πως αναβαθμίζεται ο ρόλος της, αλλά δεν το βλέπω αυτό στην πράξη. Απεναντίας, με τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του Ερντογάν έχει γίνει ο παρίας του Δυτικού κόσμου.

Για να μην μιλήσω για την οικονομία της Τουρκίας.

Τέλος πάντων. Σε λίγο θα σας ανακοινώσω και τη σύνθεση του Δ.Σ. του Σωματείου «φίλοι του Τ. Ερντογάν».


Σάκης Μουμτζής

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ελα Μουμτζη,παρε μας μια πιπα.Ζυζηταμε τωρα για διπλωματια ολκης[εδω και χρονια]απεναντι σ'ενα μαλακισμενο κοπροσκυλο,ανυποχρεο και αχρηστο,τον Μητσοτακη.Ειναι δε τοσο πολυσχιδης η πολιτικη τους που ουτε σου παει στο μυαλο.Ακομη και που δεν του μιλαει ειναι κολπο.Τον συμφερει ο Μητσοτακης Τετοιο μαλακα προδοτη πο΄υ θα ξαναβρει.Αλλα τι στα λεω,ενας καφρος λακες εισαι και επιτηδευμενα ασχετος.