Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχέδιο διεύρυνσης και η πολιτική κυριαρχία στο Κέντρο

Η αξιοποίηση στελεχών από την πτέρυγα της κεντροαριστεράς όχι μόνο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε καίριες θέσεις της κρατικής μηχανής σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να παίξει δυνατά στο χώρο του Κέντρου και να προστατέψει με κάθε τρόπο την πολιτική του κυριαρχία με απώτερο στόχο μια ευρεία νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και κατ’ επέκταση την αυτοδυναμία.
Η είδηση για την πρόταση στο έμπειρος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου να αναλάβει τη θέση του Επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία... για όσους γνωρίζουν το νεοδημοκρατικό παρασκήνιο.
Αφενός ο Πρωθυπουργός συνεχίζει την προσπάθεια αξιοποίησης στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, αφετέρου με την πρώην υπουργό είχαν άριστη συνεργασία κατά τη θητεία στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Σαμαρά. Εξάλλου, ο σημερινός Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν διστάζει να απευθυνθεί σε πρόσωπα, που μπορεί να μην ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, αλλά δύνανται να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία της Νέας Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέλιξη για την οποία συνέβαλε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Εκτός των παραπάνω, στο πρωθυπουργικό γραφείο συζητούνται και άλλα προς αξιοποίηση πρόσωπα, όπως του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη Χρήστου Βερελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πειραιώς έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ανίχνευσης υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνοντας έμφαση σε περιπτώσεις που θα εκφράσουν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα πέρα από τα στενά κομματικά όρια.
Γίνεται σαφές πως το Μέγαρο Μαξίμου φουλάρει τις μηχανές βλέποντας την αυτοδυναμία ως μονόδρομο που θα οδηγήσει σε μια σταθερή και αξιόπιστη Κυβέρνηση για την τετραετία 2023-27, όπου η χώρα θα κάνει τα αποφασιστικά βήματα προς τη νέα εποχή.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να γίνουν ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας και της εμπέδωσης της κοινής λογικής σε σημαντικούς τομείς του δημόσιου βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: