Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Το ΠΑΣΟΚ όταν ψήφιζε νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήξερε δεν ρώταγε;

Γιατί κρίνουμε αυστηρώς τον ΣΥΡΙΖΑ; 
Είμαστε άραγε τσιράκια της κυβέρνησης ή των βαρόνων του ελληνικού καπιταλισμού (με το οποίο άλλοι οικογενειακώς χαριεντιζόταν όπως έχουν δείξει σχετικές φωτογραφίες)
Ή είναι ο ίδιος που διακρίνεται από ελάχιστη έλλειψη παρρησίας και οικειοποιείται δράσεις στις οποίες συνέβαλαν κατά την κυβερνητική του θητεία κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία και τον διέσωσαν;
Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα του Athens pride, η Αυγή γράφει επικολυρικά, μεταξύ άλλων:... «ο Ιούνιος, ως μήνας Υπερηφάνειας, στέκεται αφορμή ώστε να ανοίξει η κουβέντα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Πολιτικοί και κόμματα, ακόμα και από την μέχρι πολύ πρόσφατα σεξιστική και βαθιά συντηρητική Δεξιά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού στέλνουν μηνύματα, κάνουν εκδηλώσεις, αρθρογραφούν συχνά για το αυτονόητο: τα δικαιώματα και την ορατότητα».
Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η πρώτη που άνοιξε τον δρόμο με νομοθετικές πρωτοβουλίες-τομή, όπως ήταν το σύμφωνο συμβίωσης, την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
«Τα επόμενα βήματα «πάγωσαν», αφού η εκλογική ήττα το καλοκαίρι του 2019 άφησε στα συρτάρια τις πρωτοβουλίες που επρόκειτο να δρομολογηθούν, όπως την πρόταση νόμου για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ενώ είχε συσταθεί και νομοπαρασκευαστική επιτροπή με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου».


Δηλαδή πάλι δεν πρόκαμαν. Έλα όμως που πάλι ψεύδονται πάλι. 
Όπως ψεύδεται και ο Τσίπρας που είπε κατά τη συνομιλία του στον χώρο με τον παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη, για τα νομοθετήματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: «Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς».

Ψεύδος ανερυθρίαστο το «τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς».
Το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια πέρασε με 194 «Ναι». Πέρασε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και 19 βουλευτών της ΝΔ. Και αυτό γιατί το κυβερνητικό κολλητάρι τους, ο Πάνος Καμμένος δεν άντεχε να τα ψηφίσει.

Τώρα «θυμωμένος» ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάτζος έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία.
Όσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του Κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εμπεριέχει γενναία δόση πολιτικής υποκρισίας και θράσους»
.

Καλώς ήρθε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μοναχικά τότε o υπογράφων έγραφε από αυτές τις «σελίδες», ότι είναι λάθος του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει νομοσχέδια τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν μπορούσε να περάσει λόγω Καμμένου. Τι προσφορότερη ευκαιρία να αποδειχθεί το παράταιρο και κυρίως το τυχοδιωκτικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ;

Δεν ήξεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα οικειοποιηθεί και θα τους βρίζει κιόλας, όπως έγινε με τη σύναξη των αρχηγών τον Ιούλιο του 2015 για το τρίτο μνημόνιο; Προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν να μην βγει η χώρα από το ευρώ - και ο Τσίπρας να μην τραβιέται σε ειδικά δικαστήρια - και την ίδια στιγμή το υπόγειο του Μαξίμου με διαρροές, τους χαρακτήριζε «Τρόικα εσωτερικού» - αυτούς που τους ξελάσπωσαν!

Λογικά του απαντάει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ξέχασε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το πλαίσιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έφερε στη Βουλή και τα ψήφισε» (δηλαδή η ανακοίνωση υπονοεί ότι μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψήφισε!).

Υπάρχει η γνωστή ρήση: «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»
Αυτό έπαθε το ΠΑΣΟΚ. Τους βοήθησε να περάσουν τα λεγόμενα «προοδευτικά» (και είναι, κατά το μάλλον ή ήττον) νομοσχέδια. Και τώρα του επιτίθενται μη αναγνωρίζοντάς του την συνεισφορά. Ας πρόσεχε.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: