Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Βλαντίμιρ Πούτιν: Το κολλημένο δεξί χέρι πάνω του όποτε περπατάει

Κάθε εμφάνιση του Ρώσου προέδρου είναι αντικείμενο μελέτης από πολλούς. Πως κάθισε, πως μίλησε, γιατί έκλεισε τα μάτια, τι φορούσε.
Αν δεν το έχετε ήδη δει, παρατηρείστε το. Το βάδισμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Πάντα γοργό και πάντα με ελεύθερο το αριστερό του χέρι και το δεξί κολλημένο πάνω του.
Πράγματι όταν βαδίζει ο Πούτιν κουνάει το αριστερό του χέρι, αλλά ποτέ το δεξί. Λες και είναι πιασμένο, σαν να έχει πάθει αγκύλωση. Και όμως κάποιοι από το 2015 έχουν μελετήσει το βάδισμα του και έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν γιατί... περπατάει έτσι.
Όλα άρχισαν όταν δυο φίλοι γιατροί ο Μπαστιάμ Μπλόεμ – νευρολόγος από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νάϊμέχεν της Ολλανδίας – και ένας συνάδελφος έβλεπαν και σχολίαζαν επι ώρες βίντεο με το βάδισμα του Πούτιν στο youtube.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε λοιπόν στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal» σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες που μελέτησαν επισταμένως το βάδισμα του Πούτιν, κατέληξαν στην εκδοχή ότι βαδίζει έτσι επειδή μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.
Όμως τα βίντεο με τον Ρώσο πρόεδρο να σηκώνει βάρη, να κάνει τζούντο, να κολυμπά και να καβαλικεύει άλογα τους έκανε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτό. 
Τι άλλο έμενε λοιπόν;

«Το βάδισμα του πιστολέρο»


Κατέληξαν λοιπόν ότι ο Πούτιν έχει υιοθετήσει το «βάδισμα του πιστολέρο». Νευρικό βάδισμα με το χέρι κολλημένο πανω του, που δεν όφείλεται όμως σε κάποια ασθένεια ή σε Πάρκινσον, αλλά στην μακρόχρονη και επίπονη εκπαίδευση του που είχε όταν ήταν πράκτορας της KGB.

Έχει συνηθίσει από τότε, λένε οι επιστήμονες, να βαδίζει έτσι. Με το χέρι πάντα κολλημένο στην πλευρά όπου κάποτε είχε κρυμμένο κάτω από το σακάκι του (ως πράκτορας) το πιστόλι του και έτοιμος να το τραβήξει ανά πάσα στιγμή.
Μάλιστα δεν είναι μόνο ο Πούτιν αλλά και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι που περπατούν με τον ίδιο τρόπο, κάτι που φανερώνει το παρελθόν τους σε μια ζωή γεμάτη κίνδυνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: