Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Συντριβή Τσίπρα!

Νέα υποχώρηση στην δημοτικότητα για τον Αλέξη Τσίπρα
καταγράφει δημοσκόπηση της Μetron Analysis για το Mega. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει προσωπικό ρεκόρ με τις αρνητικές γνώμες να φτάνουν το 73% έναντι μόλις 18% θετικών.
Ακόμα χειρότερη είναι η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, με τις αρνητικές γνώμες να φτάνουν το 75% καταγράφοντας την έλλειψη λαϊκού ερείσματος για ένα κόμμα, κατά δήλωσή του, της αριστεράς...
Η δημοσκόπηση δημοσιοποιείται λίγες ώρες αφότου Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν μια ακόμα κωλοτούμπα στη Βουλή όταν ενώ ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι θα υπερψηφίσουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ εν τέλει δια στόματος Έφης Αχτσιόγλου δήλωσαν «παρών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διπλάσια ποσοστά του ασθμαίνοντα Τσίπρα (30 έναντι 15) εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Μεταξύ τους ο Κανένας!
Με την πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί σημαντικά της Νέας Δημοκρατίας η οποία καταγράφει 34,1% ενώ το κόμμα της Κουμουνδούρου ακολουθεί με 24,6% νιώθωντας την πίεση από το Κίνημα Αλλαγής το οποίο εμφανίζεται στο 16,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 5,9% και το ΜέΡΑ25 με 4,4%. Εκτός βουλής μένει ένα 8%.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Κυβέρνηση σχεδόν τρία χρόνια πια μετά τις κάλπες κρατάει τις δυνάμεις της μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας που προκαλείται από την διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία. Μάλιστα οι πολίτες φαίνεται να αντιλαμβάνονται εκείνο που δυσκολεύει τον Αλέξη Τσίπρα: ότι η αύξηση των τιμών είναι αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: