Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ποιος είναι ο Ρώσος «χασάπης της Μαριούπολης» (Βίντεο)

«Διέταξε τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου, ενός παιδικού νοσοκομείου, ενός θεάτρου και σε σπίτια πολιτών»
Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος ως εγκέφαλος του καταστροφικού βομβαρδισμού της Μαριούπολης είναι ο αιμοδιψής ρώσος στρατηγός, Μιχαήλ Μιζίντσεφ.
Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο αποκαλούμενος «χασάπης της Μαριούπολης», είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται για... ενορχήστρωση του βομβαρδισμού μαιευτηρίου της πόλης.
Σύμφωνα με τη Sun, πρόκειται για τον διευθυντή του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης.
Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ο συνταγματάρχης του Πούτιν ήταν πίσω από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στην πόλη καθώς και του θεάτρου που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από περίπου 1.000 άτομα. Σύμφωνα, δε, με τις δημοτικές αρχές, οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο ανέρχονται σε 300.

Ποιος είναι ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ

Ο Σεργκέι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, κατηγόρησε τον υψηλόβαθμο στρατιωτικό ότι διέταξε πολλαπλά καταστροφικά χτυπήματα στη Μαριούπολη, που οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους αμάχων.

«Διέταξε τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου, ενός παιδικού νοσοκομείου, ενός θεάτρου θεάτρου και σε σπίτια πολιτών» έγραψε ο Μπράτσουκ.

Αποκαλυπτικός της κυνικότητας του «χασάπη της Μαριούπολης» είναι ο διάλογος που υπεκλάπη και έδωσε στη δημοσιότητα ο Olexander Scherba, πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστρία. Το ηχητικό απόσπασμα είναι μεταξύ του Μιχαήλ Μιζίντσεφ και ενός κατώτερου αξιωματικού.

Σύμφωνα με μετάφραση του ηχητικού αποσπάσματος που αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει τον συνταγματάρχη Μιζίντσεφ να… κατσαδιάζει έναν στρατιώτη επειδή δεν φορούσε τη στολή του, αποκαλώντας τον «απόβρασμα της υψηλότερης τάξης».

Μάλιστα, καταγράφεται να λέει: «Γιατί δεν έχει ακρωτηριαστεί ακόμα το πρόσωπό του; Γιατί κανείς δεν του έκοψε τα αυτιά; Γιατί αυτός ο βλάκας δεν κουτσαίνει ακόμα;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: