Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Επιχείρηση αντιπερισπασμού από ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν ψήφισε βοήθεια στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί βρίσκονται ελεύθεροι πολιορκημένοι. 
Ανεξάρτητα από τα λάθη σε πρωθύστερο χρόνο, υφίστανται εισβολή. 
Ο πρόεδρος Ζελένσκι στη συνέντευξή του χθες έδινε την εντύπωση ότι είναι έτοιμοι να εγγράψουν μια αιματηρή εποποιία θυσίας. 
Αυτό δείχνουν τα απλοϊκά και αρχαϊκά οδοφράγματα και οι βόμβες μολότοφ, που ετοιμάζουν οι πολίτες με την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις πόλεις τους.
Ο αγώνας τους είναι αυτογενής. Σαν έτοιμοι για την πιο αρχέγονη θυσία. Αποφασισμένοι για προσφορά αίματος και ζωής, ενάντια στους εισβολείς. Και αυτό εμπνέει σεβασμό στους πολίτες του πλανήτη... 
Δεν φαίνεται όπως να διαπερνά τα κλειστά κυκλώματα των απανταχού πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Σαν αυτά ας πούμε της ευρωπαϊκής Αριστεράς, και τη θέση που πήρε επί των μέτρων για τους ολιγάρχες της Ρωσίας. Και την οποία χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντάς την και ενσωματώνοντάς την στην εσωτερική πολιτική ζωή, προκειμένου να δρέψει εντυπώσεις, με ψευδείς ισχυρισμούς, για να ισοσταθμήσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησε η μη ψήφιση της οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Θεωρούν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, σε μια εποχή όμως που τα «μέσα» βγαίνουν αστραπιαία στη δημοσιότητα και εκτίθενται.
Υποστήριξαν ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν στην Ευρωβουλή εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών. Δεν μας ενδιαφέρουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, αλλά το ψεύδος που πρόβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αντί να γνωστοποιήσουν το σκεπτικό τους, για ποιο λόγο δεν ψήφισαν την οικονομική βοήθεια στην πληγωμένη χώρα (και να πείσουν για την ορθότητα της πράξης τους), άρχισαν να διαδίδουν fake news, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ (και των άλλων κομμάτων αλλά αυτά δεν μπήκαν στη συζήτηση) δεν ψήφισαν μια αορίστου στόχευσης (και εξ αυτού προσχηματική) πρόταση της ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Έλεγε η πρόταση της Αριστεράς:
Υπενθυμίζει ότι υπό τω φως των panama papes, τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών είναι κρυμμένα στους ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους.
Εξέφραζε δε τη λύπη της γι’ αυτή την έλλειψη φορολογικής διαφάνειας, και ζητούσε από την ΕΕ να εντείνει την προσπάθεια κατά των φορολογικών παραδείσων (έτσι γενικώς, σε τέτοια στιγμή, έθεσαν θέμα φορολογικής διαφάνειας και φορολογικής δικαιοσύνης).
Το γεγονός ότι οι υπόλοιποι (και η ΝΔ) δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, μεταφράστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρόθεση να ρίξουν στα μαλακά τους Ρώσους ολιγάρχες και να τους δώσουν συγχωροχάρτι! Οποία σοφιστεία!
Όπως ανακοίνωσε: «Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς να τους επιβληθούν κυρώσεις. Οφείλουν να δώσουν καθαρές εξηγήσεις για ποιο λόγο επιλέγουν να ρίχνουν στα μαλακά τους Ρώσους ολιγάρχες και υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που ο ουκρανικός λαός δέχεται τη μια ρωσική επίθεση μετά την άλλη».

Μόνο που το τελικό ψήφισμα το οποίο πέρασε, και το οποίο ψήφισαν οι υπόλοιποι πλην της Αριστεράς, ήταν πολύ πιο σκληρό και πολύ πιο συγκεκριμένο για τους ολιγάρχες, και αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ:
Το ψήφισμα ζητούσε (ζητούσε, όχι απλώς υπενθύμιζε) «να συμπληρωθεί το παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ, με ταχεία υιοθέτηση στοχευμένων κυρώσεων κατά ατόμων που ευθύνονται για τη διαφθορά υψηλού επίπεδου στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, και σε ολιγάρχες και αξιωματούχους κοντά στην ηγεσία».


Ποιος άραγε πρέπει να εξηγήσει τι δεν ψήφισε και γιατί; 
Η Ευρωπαϊκή Αριστερά ή οι υπόλοιποι; 
Ποιος ψήφισε τη γενικόλογη ομιχλώδη υπενθύμιση» περί φορολογικών παραδείσων, και καταψήφισε την απαίτηση συγκεκριμένων μέτρων και στοχευμένων κυρώσεων κατά των ολιγαρχών, και δη των αξιωματούχων Ρωσίας και Λευκορωσίας, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην ηγεσία; 
Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ότι χρωστάει μια εξήγηση γιατί δεν ενέκρινε αυτό το ψήφισμα;

Αυτόν τον καιρό γράφεται ιστορία. Και όλοι δίνουν εξετάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: