Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Η Ουκρανία απάντησε στο τελεσίγραφο της Ρωσίας: Δεν παραδίνουμε τη Μαριούπολη – Δεν καταθέτουμε τα όπλα (Βίντεο)

Η Ουκρανία αρνείται να παραδώσει τα όπλα και τη Μαριούπολη στις ρωσικές δυνάμεις, και ενημέρωσε ήδη τη ρωσική πλευρά για τη θέσης της, απαντώντας στο τελεσίγραφο της Ρωσίας.

Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν τη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ... 
(φωτογραφία Alexander Ermochenko/Reuters, επάνω – η φρίκη του πολέμου σε μια εικόνα: το βομβαρδισμένο τοπίο, οι περαστικοί και το πτώμα που κείτεται δίπλα στον δρόμο).

«Καμία περίπτωση»


«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Eχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε νέο μήνυμά του ότι 
«είναι ήδη η 25η ημέρα από τότε που ο ρωσικός στρατός προσπαθεί μάταια να βρει φανταστικούς “Ναζί” από τους οποίους δήθεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον λαό μας.
»Οπως μάταια προσπαθούν να βρουν Ουκρανούς που θα τους συναντούσαν με λουλούδια. Και το πιο σημαντικό – ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να βρει τρόπο να γυρίσει σπίτι. Γι’ αυτό οι στρατιώτες μας τους βοηθούν με την πορεία προς την κρίση του Θεού»
.


Δεν υπάρχουν σχόλια: