Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα τις χάσετε»

Στην δευτερολογία του, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που υπολόγισε τα υπερκέρδη αυτά σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, το 90% των υπερκερδών θα επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω έκτακτης φορολόγησης. 

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για λαϊκίστικη χυδαιότητα του λόγου του αναφερόμενος στην αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρωτολογία του όπου και είπε «πάρτε πίσω τα κλεμμένα». «Σταματήστε αυτή την συζήτηση με τα υπερκέρδη αφού συμφωνούμε ότι θα τα φορολογήσουμε, εκτός εάν θέλετε να τα φορολογήσουμε από πριν χωρίς να ξέρουμε πόσα είναι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πόσο νεοφιλελεύθερο είναι ότι ήρθαμε και ενισχύσαμε τις επιχειρήσεις με 8 δισεκατομμύρια ευρώ».  Επανερχόμενος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, ο κ. πρωθυπουργός, απάντησε στην αποστροφή του κ. Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο λέγοντας πως «αφού είστε πρώτο κόμμα τι σας νοιάζει ο εκλογικός νόμος» σημειώνοντας πως οι εκλογές όταν γίνουν θα γίνουν με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο.

«Δεν χρειάζονται πειραματισμοί και εφήμερες συμμαχίες. Αυτή τη λογική υπηρετεί ο εκλογικός νόμος. Η Kυβέρνηση μπορεί να είναι ενός κόμματος αλλά έχει ενσωματώσει δυνάμεις ευρύτερες και με αυτή την πολιτική θα πορευτούμε. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σκεφτείτε το κ. Τσίπρα, έχουμε πόλεμο και ζητάτε εκλογές ενώ η χώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να περάσει τη βάσανο μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα σας επιστρέψουν στα έδρανα που σας έχει τώρα».

Δευτερολογία Μητσοτάκη: 

Μητσοτάκης: «Καλό είναι να θυμόμαστε ότι στις εκλογές του 2015 δεν πήγαμε οικειοθελώς»

«Οι πολίτες θα λάβουν άμεσα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και θα διαπιστώσουν πόσα πλήρωναν και πόσα πληρώνουν», είπε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στην ενέργεια, είπε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είπε ότι είναι κοινωνικά δίκαιη γιατί επιδοτούνται περισσότερο οι πρώτες 300 κιλοβατόρες και λιγότερο οι επόμενες.

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν άλλαξε την ομιλία την οποία είχε ετοιμάσει κατηγορώντας τον για τα υπερκέρδη των εταιρειών χωρίς να ακούσει όλα όσα ο ίδιος είπε στην πρωτολογία του για τη έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός έκανε μία ιστορική αναφορά. «Καλό είναι να θυμόμαστε ότι στις εκλογές του 2015 δεν πήγαμε οικειοθελώς. Χρησιμοποιήσατε τη δυνατότητα που σας έδινε το Σύνταγμα για να σύρετε τη χώρα σε εκλογές μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως η θητεία της κυβέρνησης Σαμαρά είχε ακόμη θητεία 18 μήνες.

«Εσείς οδηγήσατε τη χώρα στο δημοψήφισμα, εσείς οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος της χρεωκοπίας, εσείς βάλατε τον κ. Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών».

Τριτολογία Μητσοτάκη