Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

250 εταιρείες έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία μετά την εισβολή

Οι δυτικές μάρκες εξαφανίζονται από τη ρωσική αγορά με εκπληκτική ταχύτητα.

Περίπου 250 εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία ή έχουν περικόψει τις δραστηριότητές τους στη χώρα από τότε που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Yale School of Management.

Οι εταιρείες που έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στη ρωσική αγορά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κατευθύνθηκαν μαζικά προς... την πόρτα της εξόδου μετά την επίθεση της Ρωσίας στον φιλοευρωπαίο γείτονά της.
Η λίστα περιλαμβάνει τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple και η Microsoft και μεγάλες εταιρείες ενέργειας όπως η BP και η Shell, καθώς και μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες και αλυσίδες λιανικής. 
Κάποιοι έχουν εγκαταλείψει εντελώς την αγορά, ενώ άλλοι έχουν ανακοινώσει αναστολή των πωλήσεων και των αποστολών.
Το κλείσιμο πρόκειται να οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες άμεσες απώλειες θέσεων εργασίας για το τοπικό προσωπικό της Ρωσίας και είναι μια σκληρή απεικόνιση της διεθνούς και οικονομικής απομόνωσης της Ρωσίας στον απόηχο των ενεργειών της στην Ουκρανία.

Η χώρα αναμένει να αντιμετωπίσει τη χειρότερη οικονομική της κρίση από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και το ρωσικό ρούβλι έχει ήδη χάσει έως και το μισό της αξίας του πριν από την εισβολή του Πούτιν.
Η επίθεση της Ρωσίας αντιμετωπίστηκε με ένα άνευ προηγουμένου πακέτο δυτικών κυρώσεων που έχει δημιουργήσει αυξανόμενες τεχνικές δυσκολίες στην επιχείρηση στη Ρωσία. Αυτό έχει προσθέσει μια ηθική αντίδραση μεταξύ των στελεχών της εταιρείας, των επενδυτών και των δυτικών πελατών που πιέζουν τις επιχειρήσεις να κόψουν τους δεσμούς τους με τη χώρα.

Το Κρεμλίνο έχει επίσης ανακοινώσει τη δική του σειρά εξαιρετικά περιοριστικών μέτρων - όπως η απαγόρευση μεταφοράς ξένου συναλλάγματος από τη χώρα - που έχουν επηρεάσει περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας. Η Μόσχα προσπάθησε επίσης να ματαιώσει την φυγή, λέγοντας στους χρηματιστές να απορρίψουν εντολές πώλησης από ξένους πελάτες όταν τα ρωσικά χρηματιστήρια ανοίξουν ξανά για διαπραγμάτευση και είπε ότι θα εμποδίσει τη δυνατότητα των ιδιωτών επενδυτών να εξέλθουν από τα μερίδιά τους σε ρωσικές εταιρείες.

Εταιρείες που έχουν μείνει στη Ρωσία - συμπεριλαμβανομένων των McDonald's, Starbucks και Coca-Cola - αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις στη Δύση να αποχωρήσουν από τη χώρα, καθώς οι αναφορές για θανάτους αμάχων και οι ισχυρισμοί για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζουν να αυξάνονται.

themoscowtimes.com/

1 σχόλιο:

eliaspasstimer είπε...

1982
άθηνα δυτικά προάστια
🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🕹🕹🕹🕹💲💲🎰🎰🎰🎰🎰

η Ουκρανία αντιστέκεται ηρωικά
🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦