Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Τζο Μπάιντεν: Η εναλλακτική των κυρώσεων στη Ρωσία είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι μια εναλλακτική λύση στις σκληρές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στη Ρωσία θα ήταν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.
«Έχετε δύο επιλογές. Ξεκινάτε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πηγαίνετε σε πόλεμο με τη Ρωσία, σωματικά. Ή βεβαιωθείτε ότι η χώρα που ενεργεί τόσο αντίθετα με το διεθνές δίκαιο θα καταλήξει να πληρώσει ένα τίμημα για αυτό που έκανε», είπε... ο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη με τον μπλόγκερ Μπράιαν Τάιλερ Κοέν. Το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα του στο YouTube το Σάββατο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν υπάρχουν άμεσες κυρώσεις. «Αλλά νομίζω ότι αυτές οι κυρώσεις, ξέρω ότι αυτές οι κυρώσεις είναι οι μεγαλύτερες κυρώσεις στην ιστορία, καθώς και οικονομικές κυρώσεις και πολιτικές κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν.
«Η Ρωσία θα πληρώσει σοβαρό τίμημα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ειδικά μακροπρόθεσμα», είπε.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αυτοαποκαλούμενων ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς, αποφάσισε να διεξαγάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να προστατεύσει ανθρώπους «που είχαν κακομεταχειριστεί και γενοκτονήσει. μέρος του καθεστώτος του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια να καταλάβει ουκρανικά εδάφη. Στόχος της είναι η αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν κηρύξει σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: