Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων (11-12-2021)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

“Ψάχνει” διάδρομο… διάσπασης ο ΓΑΠ

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πίσω από τις συνεχείς επιθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Νίκο Ανδρουλάκη κάτι περισσότερο από το κυνήγι της πρωτιάς στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ.
“Βλέπουν τον «διάδρομο» που επιδιώκει ο πρώην πρωθυπουργός να δημιουργήσει, για να διασπάσει το κόμμα το οποίο σήμερα διεκδικεί και να κινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναφορά του δε την περασμένη Τετάρτη πως θα έπρεπε να έχει επιδιωχθεί διάλογος με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ενδεικτική του τι θέλει”...

Καταρρέουν τα μίντια του ΣΥΡΙΖΑ

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκτός όλων των άλλων, άνθησαν και τα Μedia που στήριζαν την κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου.
Νέες εφημερίδες έκαναν την εμφάνισή τους, sites που αποθέωναν τον τότε πρωθυπουργό «φύτρωναν» σαν μανιτάρια και ο Νίκος Παππάς προσπαθούσε να κάνει...

Το αντιδεξιό προσκλητήριο Τσίπρα και το σχέδιο εναγκαλισμού του ΚΙΝΑΛ

Τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ–ΠΑΣΟΚ αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας για να ολοκληρώσει το αντιδεξιό αφήγημα και να στήσει το αντικυβερνητικό μέτωπο που επιδιώκει από την επομένη των εκλογών του 2019. 
Στο πλαίσιο αυτό την επομένη του β' γύρου των εκλογών αναμένεται να προωθήσει το σχέδιο «εναγκαλισμού» με το τρίτο κόμμα της Βουλής αρχής γενομένης από την πρωτοβουλία που έχει προαναγγείλει αναφορικά με τη διαχείρισης και αντιμετώπισης της…

Ξυπνήστε, μη θρηνήσουμε θύματα!

Τους αντιμετωπίσαμε λάθος ευθύς εξ αρχής. 
Είδαμε δύο γραφικούς καραγκιόζηδες, με στολές, μπροστά σε ένα αυτοκίνητο που το ονόμασαν «περιπολικό» και τους πήραμε στην πλάκα. 
Αυτοί οι δύο τύποι μπορεί να ήταν όντως για πλάκα, όμως υπήρχε όπισθεν ένα σκηνικό που είχε στηθεί. 
Δεν αναρωτηθήκαμε πού βρήκαν τις στολές και τα αυτοκόλλητα, το φρεσκοβαμμένο «περιπολικό» και τις χειροπέδες. Και κυρίως ποιος τα χρηματοδότησε όλα αυτά...

Δικαίωση ή πολιτική λήθη για τον Γιώργο;

Υπάρχει ενδεχόμενο να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές της Κυριακής; 
Υπάρχει αφού εκλογές είναι και ουδείς γνωρίζει πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο. 
Ο ίδιος επέλεξε να πολώσει το κλίμα ώστε οι οπαδοί του να σπεύσουν και να τον στηρίξουν εκτιμώντας ενδεχομένως πως τυχόν απώλειες θα αφορούν τον εσωκομματικό του αντίπαλο. 
Για τον πρώην πρωθυπουργό είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό που οδηγεί στην κατά τον ίδιο δικαίωσή του ή στην πολιτική λήθη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα...

Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός, είναι οι έντεκα συλληφθέντες.
Μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την πρωτοφανή ενέργεια «σύλληψης» του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία.
Και οι 11 δράστες –9 άνδρες και 2 γυναίκες– συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης. Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την...

Το μεγάλο άγχος του Αλέξη Τσίπρα, γιατί τρέμει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας τις ραγδαίες εξελίξεις και την πορεία ανόδου της Δημοκρατικής Παράταξης να απειλούν το κόμμα του και την προοπτική του.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως οι προοδευτικοί πολίτες στους οποίους τα στελέχη του συμπεριφέρθηκαν με χείριστο τρόπο και με σταλινικές παλαιοκομματικές μεθόδους του κούνησαν μια για πάντα το μαντήλι και επιστρέφουν πλέον κατά χιλιάδες στο...

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Μητσοτάκης: Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση για το ΚΙΝΑΛ – Μεγάφωνο χυδαίων fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

«Περιμένω υπεύθυνη αντιπολίτευση από το ΚΙΝΑΛ» 
υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ουραγό τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμένω τίποτα» από την Κουμουνδούρου
Μηνύματα προς το ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της εκλογή του νέου πρόεδρου του, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην μεταφορά...

Το πονηρό 2022 είναι μπροστά μας, αυξήστε τα μετρητά στο χαρτοφυλάκιο

Οι αγορές πανηγύρισαν και με το παραπάνω τα πρώτα στοιχεία από συγκρότημα νοσοκομείων στην Πρετόρια, που είναι στο επίκεντρο του κύματος της πανδημίας στην Αφρική. 
Σύμφωνα με το ρεπορταζ των Financial Times, στις 2 Δεκεμβρίου μόλις 9 από τους 42 ασθενείς με Covid-19- στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι- χρειάστηκαν οξυγόνο. Οι υπόλοιποι ήταν ασυμπτωματικοί ή νοσηλεύονταν για άλλες ασθένειες.
Η εικόνα στην Πρετόρια είναι ανάλογη με αυτή...

Αναζητεί διέξοδο ο Γιώργος τορπιλίζοντας την επόμενη ημέρα

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της εκλογικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ, και η εναλλαγή του Γιώργου Παπανδρέου σε ρόλο Δρ. ΤΖεκιλ και Μρ. Χάιντ, τελειώνει σε δύο ημέρες.
Χθες είχαμε νέο επεισόδιο, την καταγγελία από το επιτελείο του περί νοθείας. 
Αφορμή το γεγονός ότι σε 164 εκλογικά τμήματα βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια (2.700) από όσους φέρεται να άσκησαν το δικαίωμα.
Όπως εξηγούσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ - όχι του Ανδρουλάκη - η...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει... σημαία τις καταγγελίες Γιαννάκου για τις ΜΕΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υιοθετήσουν τα όσα είπε ο Μιχάλη Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ. Και μπορεί ο ίδιος να έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας πως δεν μίλησε ποτέ για VIP ΜΕΘ εν τούτοις η Κουμουνδούρου και ο επικεφαλής της το έκαναν σημαία. 
Ο Ανδρέας Ξανθός δεν υπέγραψε σχετική ερώτηση αν και από τον ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν πως έχει την... έγκρισή του.
Ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα έδειξε να ενστερνίζεται τα περί ύπαρξης κενών ΜΕΘ που κρατιούνται ως καβάντζα...

Ο Τσίπρας κουνάει το δάχτυλο στη Δικαιοσύνη και υβρίζει τον Μητσοτάκη

Ένα βήμα -και παραπάνω- προχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας ως προς τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Ταυτόχρονα υιοθετεί κάθε καταγγελία με τελευταία αυτή της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP MEΘ απευθύνοντας προειδοποιήσεις προς τη δικαιοσύνη που ήδη παρενέβη την οποία κάλεσε να μην κάνει προσχηματική έρευνα και να μην τη βάλει στο αρχείο. 
«Έννοια σας» είπε από τα Ιώαννινα «το αρχείο έχει και ένα καλό. Ότι μπαίνει βγαίνει κιόλας, να το θυμούνται όλοι καλά».
Η αναφορά του στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για...

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος μαινόμενος ενόψει κάλπης

Ο Γιώργος Παπανδρέου από πάντα ήταν ένας ευγενής άνθρωπος με πρωτοπόρες ιδέες έστω και ασυγχρόνιστος ως πολιτικός με τις πολιτικές ανάγκες εκάστου εποχής. Και πάντα προστατευμένος.
Μικρό δείγμα θα θυμίσουμε, και από το οποίο άθελά του, ξεκίνησε μια νέα εποχή. 
Ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης του πατρός του, η οποία ήταν κατά της ελεύθερης ραδιοφωνίας, δεν εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο τη θέσπισή της. Βγήκε στο κρατικό ραδιόφωνο σε εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη και τάχθηκε υπέρ, άρα κατά των αποφάσεων...

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Δηλώσεις Μητσοτάκη - Πούτιν μετά τη συνάντηση στο Σότσι: Οι ΕλληνοΡωσικές σχέσεις ενισχύονται σημαντικά (βίντεο)

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στο Σότσι της Ρωσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση νωρίτερα, η οποία ήταν και η πρώτη τους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019.
Δείτε τις δηλώσεις
:

Πάτρα – Δύο ανεμβολίαστα αδέλφια «έφυγαν» με διαφορά ωρών χτυπημένα από κοροναϊό – Νοσηλεύονταν για εβδομάδες

Μία ακόμη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Πάτρα, καθώς δύο αδέλφια που νοσηλεύονταν εδώ και εβδομάδες στο νοσοκομείο στο Ρίο, πέθαναν από κοροναϊό με διαφορά λίγων ωρών.
Το απόγευμα της Δευτέρας «έφυγε» από τη ζωή, ο μεγαλύτερος αδερφός 64 ετών ενώ λίγες ώρες μετά, ο αδελφός του, μόλις 55 ετών.
Ήταν και οι δύο ανεμβολίαστοι
Τα δύο αδέλφια διέμεναν στο ίδιο σπίτι και ήσαν και οι δύο ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με...

Η βαρυχειμωνιά των ελληνορωσικών σχέσεων και οι ευκαιρίες για αποκατάσταση εμπιστοσύνης

Με την πιο δύσκολη στιγμή για τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, συμπίπτει η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Ρωσία και την πρώτη συνάντηση του ως πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, καθώς η Ουάσιγκτον αλλά και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν την δημιουργία «πανστρατιάς» εναντίον πιθανών βλέψεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τους τελευταίους μήνες η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει έναν έντονο αντιρωσικό αέρα στην πολιτική της και αυτό διαπερνάει όλο το ΝΑΤΟ και επηρεάζει σημαντικά και τις επιλογές της Ε.Ε., η οποία φαίνεται, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφής...

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου «έβγαλε» το κουστούμι των χαμηλών τόνων

Σε “μητέρα” των μαχών εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών της επόμενης Κυριακής για τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού μια ενδεχόμενη ήττα του θα τον οδηγήσει, εκ νέου, στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. 
Οι υψηλοί τόνοι, οι επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση με διαρροές δημοσιευμάτων για την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, δείχνουν ότι ο πρώην...

Η πολυσχιδής εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη ενισχύει τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας

Βήμα - βήμα ξεδιπλώνει τις στρατηγικές κινήσεις του σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναβαθμίζοντας σημαντικά το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας σε μία ευαίσθητη περιοχή.
Οι τελευταίες κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να ανοίξει το παιχνίδι σε πεδία εκτός της Ε.Ε, επιχειρώντας να δημιουργήσει μεταξύ άλλων και ένα δίχτυ προστασίας απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα. Η...

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Απλές ερωταπαντήσεις για το αύριο

Θα κερδίσει ο Ανδρουλάκης ή ο Γιώργος στον β’ γύρο; 
Με τις δέκα μονάδες διαφορά, η ανατροπή είναι από δύσκολη έως αδύνατη. 
Αν και καλό είναι να μην προδικάζουμε, εγώ δεν ξέρω κανέναν που ψήφισε Λοβέρδο και την επόμενη Κυριακή θα πάει να ψηφίσει Παπανδρέου. Οι ψηφοφόροι των άλλων τριών δεν έχω ιδέα τι θα κάνουν.
Η μεγάλη συμμετοχή από μόνη της αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα; Επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό χάρτη αναβαθμισμένο και ισχυρότερο; ...

Τα μεγάλα λάθη του Τσίπρα, ο εφησυχασμός και οι τάσεις φυγής των ΠΑΣΟΚογενών

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και στους μεγάλους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου έστειλε χθες ο κόσμος με την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Οι δημοκρατικοί πολίτες που στο πρόσφατο παρελθόν στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ, κουνούν πλέον το μαντήλι στον πρώην πρωθυπουργό και επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο...

Μητσοτάκης στο CNN: Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα και την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών 
μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.
Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το ποιοι πολίτες είναι οι ανεμβολίαστοι στην χώρα μας και για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού απάντησε πως οι ηλικιωμένοι -που κινδυνεύουν και περισσότερο- είναι σε μεγάλο βαθμό...

Παπανδρέου: Δεν παραιτούμαι, μπορώ να ενώσω - Επίθεση σε Ανδρουλάκη με 3 «καρφιά»

Αλλαγή τακτικής για τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ν. Ανδρουλάκη, ενόψει του β' γύρου για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.
«Θα ήθελα ένα καλύτερο αποτέλεσμα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, για να προσθέσει: «Είμαστε όμως στον β' γύρο και θα το παλέψουμε».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην έκτακτη εκπομπή για...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σαρώνει. Για ποια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μιλάνε;

Ακούμε και διαβάζουμε για αλλαγή του πολιτικού τοπίου και αναρωτιόμαστε που ακριβώς καταγράφεται μία τέτοια τάση. Είναι η πρώτη φορά που το κόμμα που κυβερνά έχει αυξήσει έπειτα από 2,5 χρόνια την απόστασή του από τον δεύτερο, το οποίο, δεύτερο κόμμα υφίσταται απώλειες της τάξης του 20% - 25%. 
Συμβαίνει για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση. 
Που είναι λοιπόν η κρίση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και που ακριβώς βρίσκεται η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού; ...

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ;

Δικαιωματικά σε φόντο πράσινο το σκηνικό της σημερινής ημέρας, ενδεχομένως να τροχοδρομήσει ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό σε βάθος χρόνου όμως. 
Σίγουρα θα διαφοροποιήσει κομματικές συμπεριφορές και σχεδιασμούς των δύο άλλων κομμάτων.
Αι γενεαί πάσαι του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν στα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας (και σε μερικά της υφηλίου), σε μια απρόσμενη έκρηξη συμμετοχής, που ξάφνιασε τους διοργανωτές, εντυπωσίασε τους ΝΔτες και διέσπειρε υπόκωφη ανησυχία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που συνέβη ήταν η αναβίωση της συλλογικής μνήμης μιας ολόκληρης παράταξης...

Αφανής ηττημένος ο Τσίπρας μετά τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Μόνο όποιος δεν ήθελε δεν το έβλεπε το τελευταίο διάστημα: 
ένα μέρος των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια αγανακτούσε με τη συμπεριφορά ορισμένων κομματικών στελεχών του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους.
Ιδίως τα πιο σκληρά στοιχεία από κάθε φράξια της Κουμουνδούρου τους έφραζαν το δρόμο προς την οργάνωση ή...

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό: Η μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ «τελειώνει» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Η τεράστια συμμετοχή σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις, επαναφέροντας το κόμμα της Κεντροαριστεράς σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή.
Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η πρωτοφανής και αυθόρμητη κινητοποίηση του κόσμου που συμμετέχει μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.
Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν.
Ο κόσμος με την ανέλπιστη συμμετοχή του επέλεξε το...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης και Παπανδρέου διεκδικούν την αρχηγία – Οι δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα

Την πρώτη θέση στην εκλογική κούρσα κλείδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Γιώργο Παπανδρέου

Το ρεκόρ συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο και χαροποίησε όλους τους υποψηφίους, αλλά και τους ψηφοφόρους, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, που μπόρεσαν να μιλήσουν πάλι για μια δυνατή παράταξη που μπορεί να παίξει...

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την μητέρα του αυτιστικού Γιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Ηχητικό)

Η Άδα Σταματάκου διατηρεί την σελίδα στο Facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη» περιγράφοντας την καθημερινότητα του 19χρονου αυτιστικού γιου της 
– Ο πρωθυπουργός είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμά της καθώς λόγω της πανδημίας ο Γιάννης δεν είχε πρόσβαση στο κολυμβητήριο
«Συναντήσεις και συζητήσεις με προσωπικές διαδρομές», εγκαινιάζει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών...

Ώρα… ΚΙΝΑΛ

Είναι η πρώτη φορά, σίγουρα μεταπολιτευτικά, που οι εκλογές για την ανάδειξη πολιτικού αρχηγού κόμματος που δεν βρίσκεται μεταξύ των δύο διεκδικητών της εξουσίας έχει απασχολήσει την επικαιρότητα σε τέτοιο βαθμό. 
Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ενδεχομένως να προκαλέσουν την αφορμή για τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό και δεν είναι τυχαία η αγωνία που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο που τελικά θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι. 
Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για «προοδευτική κυβέρνηση» περνά μέσα από τα αποτελέσματα που θα καταγραφούν...

Ο... ακήρυχτος πόλεμος των παρανοϊκών

Το 1995 επί Ανδρέα Παπανδρέου ανακοινώθηκε η υποχρεωτική χρήση της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, καθώς και τα πρόστιμα για τους παραβάτες. 
Είχε γίνει ο κακός χαμός.
Ρεπορτάζ στα τηλεοπτικά κανάλια, πύρινοι λόγοι από... αντιστασιακούς στις μονάδες των εξωτερικών συνεργείων των "πρωινάδικων", παρεμβάσεις... επωνύμων για την “ανάλγητη" Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήθελε να μας πάρει τα...