Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 21 Νοεμβρίου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών Κυριακάτικων εφημερίδων.
Οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στα περίπτερα όλης της χώρας την Κυριακή 21 Νοεμβρίου...

Η πανδημία ρίχνει τη σκιά της στα Χριστούγεννα - Τα μέτρα που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, πολλές χώρες της Ευρώπης θα υποχρεωθούν να περάσουν τις ημέρες εκείνες χωρίς εορταστική ατμόσφαιρα.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή παγκοσμίως σε πάνω από 5,1 εκατομμύρια ανθρώπους και παρά τα lockdown που σε ορισμένες χώρες υπήρξαν παρατεταμένα και αυστηρά, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού γνωρίζουν διαρκή άνοδο...

Εφιάλτης στα νοσοκομεία της Γερμανίας με τις 40.000 κλίνες ΜΕΘ - Έλληνες γιατροί περιγράφουν: «Ένα βήμα πριν από τη διαλογή ασθενών» [βίντεο]

Δραματική είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία: 
Οι ΜΕΘ γεμίζουν επικίνδυνα -στη συντριπτική τους πλειονότητα από ανεμβολίαστους-, ενώ ορισμένα νοσοκομεία στέλνουν εκτός συνόρων ασθενείς.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κρατιδίου της Βαυαρίας, το οποίο ξεκίνησε να στέλνει ασθενείς σε άλλες χώρες (Ιταλία) για να αντέξει στην πίεση...

Η σκιά των lockdowns πάνω από την οικονομία και τις αγορές

Καθώς η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επαναφέρουν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία, η εύλογη ερώτηση είναι κατά πόσο τα νέα lockdowns θα ανακόψουν την οικονομική ανάκαμψη.
To γεγονός ότι η Αυστρία προχώρησε σε καθολικό lockdown 20 ημερών και ενδεχομένως να ακολουθήσει την ίδια πολιτική η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες σοκάρει τον κόσμο του εμπορίου, καθώς από τις τέσσερις εβδομάδες μεταξύ της Black Friday και των Χριστουγέννων προέρχεται το 20-50% των ετήσιων εσόδων των καταστημάτων του λιανεμπορίου...

Λεφτά υπάρχουν «νούμερο 2»;

Ένα από το προβλήματα της πολιτικής - ιδιαίτερα σημαντικό - είναι το γεγονός πως δεν έχει σημασία τι έχει στο μυαλό του ο ηγέτης όταν λέει κάτι, αλλά πώς το εισπράττει ο πολίτης.
Έτσι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου όταν είπε το περίφημο πλέον «λεφτά υπάρχουν» μπορεί να είχε βάλει έναν ουσιώδη αστερίσκο, όμως οι πολίτες δεν ασχολήθηκαν με τον αστερίσκο αλλά με το σύνθημα. Σε αυτό πίστεψαν, με αυτό το σύνθημα προσήλθαν στις κάλπες και λόγω αυτού του συνθήματος αισθάνθηκαν εξαπατημένοι. Και ας τρέχει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου να βρει τα δίκαια του...

Η αλβανική ηγεσία, οι «Τσάμηδες» και η ανάγκη αντίδρασης της Αθήνας πέραν των διαβημάτων

Η προκλητική παρουσία του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα σε έκθεση φωτογραφιών που αναρτήθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα, για την προβολή του «Τσάμικου» ζητήματος και της υποτιθέμενης «Γενοκτονίας των Τσάμηδων», αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μιας πολιτικής που έχει καταστεί κρατική στη γειτονική Αλβανία και δηλητηριάζει διαρκώς τις διμερείς σχέσεις.
Η έντονη αντίδραση της Αθήνας με το διάβημα διαμαρτυρίας της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα ήταν αναμενόμενο αλλά δεν...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Το... ρίσκο της ανοησίας και το κόστος της ηλιθιότητας

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα της πανδημίας, η οποία έχει χαρακτηριστικά αυτοκτονιών και ανθρωποκτονιών. 
Ανεγκέφαλοι εγωιστές και σαλταρισμένοι εγωπαθείς εκτροχιάζουν τη χώρα από την κανονικότητα, επιμένοντας μέσα από μια μειοψηφική συλλογική αναισθησία στο λάθος.
         Η προ ημερών παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, ήταν ηχηρή, κρυστάλλινη και καίρια. Κάποιοι έχουν στρατευτεί ως ηλίθιοι σε ένα αδελφοκτόνο και δολοφονικό κρεσέντο, αδιαφορώντας για όλα...

Τέλος στην πολυγλωσσία και στα μηνύματα που προκαλούν σύγχυση βάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθόρισε το σχέδιο που θα ακολουθηθεί το επόμενο δίμηνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στέλνοντας μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην πανσπερμία δηλώσεων και τοποθετήσεων που προκαλεί προβληματισμό και στους πολίτες.
Με μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που πλέον δεν θα μπορούν να εισέρχονται στο σύνολο των κλειστών χώρων ούτε με rapid test και έμμεσες πιέσεις τόσο για την εμβολιασμό όσο και για την τρίτη δόση ειδικά στους άνω των 60 το πιστοποιητικό των οποίων θα λήγει επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση που έχουν...

Οι σοφιστείες Τσίπρα, η πολιτική σκοπιμότητα και η εκμετάλλευση της πανδημίας

Ο κ. Τσίπρας ήρθε δεύτερος. 
Δεν αναφερόμαστε στη χρονική σειρά του τηλεοπτικού του διαγγέλματος που λογικώς ήταν παρακολούθημα του τηλεοπτικού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού. Αν και αυτό πάλι ήταν πρωτότυπο. 
Τηλεοπτικό διάγγελμα πρωθυπουργού προς τον λαό και αμέσως αντι-διάγγελμα του αρχηγού της αντιπολίτευσης δεν θυμόμαστε. Πάντως, σε κάθε περίπτωση ήταν δικαίωμά του να το κάνει.
Ήρθε δεύτερος αξιολογικά, γιατί δεν παρουσίασε καμιά νέα ιδέα.
Απλώς ακολούθησε δειλά και με σκοπίμως ανολοκλήρωτες...

Η στάση Μητσοτάκη απέναντι στους ανεμβολίαστους, τα μηνύματα της δήλωσης

Με συναινετικό ύφος προς τους ανεμβολίαστους αλλά με ξεκάθαρη στόχευση την ενίσχυση του τείχους ανόσιας 
μέσα από τον περαιτέρω περιορισμό όλων όσοι δεν επιλέγουν να συμμετάσχουν στον πρόγραμμα «Ελευθερία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ξεδιπλώνοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό προς τα Χριστούγεννα.
Τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα σούπερ...

Τρέχει πίσω από τον Κυριάκο ο Τσίπρας, κινήσεις απελπισίας στην Κουμουνδούρου

Σε κατάσταση απελπισίας και πανικού βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύπτεται καθημερινά τόσο από τους αδέξιους χειρισμούς της ατζέντας της καθημερινότητας, όσο και από την ανυπαρξία θετικού προγραμματικού λόγου, ελκυστικού για τους πολίτες.
Αυτό που στοιχίζει περισσότερο δημοσκοπικά και πολιτικά στον Αλέξη Τσίπρα είναι η καταγεγραμμένη αδυναμία του να συμβάλει στον πολιτικό διάλογο και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προσαρμοσμένες στα μείζονα...

Μέρκελ: Προχωράμε σε νέα μέτρα, η κατάσταση είναι δραματική στη Γερμανία

«Η Γερμανία βρίσκεται σε αληθινά σοβαρή κατάσταση. 
Η κατάσταση είναι δραματική. 
Είναι ο καιρός να δράσουμε»
δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνεδρίαση με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και ζήτησε «μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια».
Για μία ακόμη φορά, κάλεσε τους αναποφάσιστους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, τονίζοντας ότι «θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, αν το εμβολιαστικό κενό δεν ήταν τόσο μεγάλο»...

Δημοσκόπηση MRB: Στο 11,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλο ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ, ποιος προηγείται (κάρτες)

Νέα δημοσκόπηση της MRB για το STAR δείχνει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, ενώ η διαφορά αυτή στην αναγωγή είναι 11,6%. 
Την ίδια στιγμή το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ανεβαίνει στην πρόθεση ψήφου, ενώ η μάχη για την ηγεσία του κόμματος αναδεικνύεται για ντέρμπι μεταξύ τριών.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ και θα ψηφίσετε στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος;», όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σήμερα, απάντησαν ότι θα ψηφίσουν:...

Ο νέος χάρτης της καθημερινότητας – Πού χρειάζονται μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού (πίνακας)

Αναλυτικά, όσα αλλάζουν στη ζωή μας από Δευτέρα επεξηγεί ο πίνακας, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία.
Συγκεκριμένα, με μάσκα, αλλά χωρίς έλεγχο covid pass (δηλαδή εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι) θα μπορούμε να μπαίνουμε σε αγορές τροφίμων (σ.σ σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνους, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία και άλλα), φαρμακεία και ΜΜΜ – αστικές μετακινήσεις.
Με μάσκα και covid pass / edupass (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι με αρνητικό pcr ή rapid test) θα μπορούμε να μπαίνουμε με ΜΜΜ – υπεραστικές μετακινήσεις, εκπαίδευση, χώρους εργασίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), σε χώρους λατρείας, σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια και ανοιχτούς χώρους εστίασης*...

Μητσοτάκης: Lockdown σε όλους τους ενήλικες ανεμβολίαστους - Με ημερομηνία λήξης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (Βίντεο)

Έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και παρουσίασε το ακριβές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα.
Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε δέσμη πέντε μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται το «lockdown» σε ανεμβολίαστους ενήλικες και η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου στους άνω των 60 ετών προκειμένου να έχει ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού...

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ε, όχι και την απογραφή…«σατανάδες»

Η συνωμοσιολογία που κυριαρχεί, όλο και πιο έντονα, από την αρχή της πανδημίας, και όσα βλέπουμε μας υπενθυμίζουν ότι η μάχη για την προάσπιση της ΛΟΓΙΚΗΣ πρωτίστως είναι αέναη, έντονη και θα έχει πολλές αναμετρήσεις.
Υπάρχουν και όρια, όσες υπερβολές και εάν ακούγονται. Δυστυχώς όμως και στην Ελλάδα μέσα στον κυκεώνα...

Το «ρουσφέτι» που ζήτησαν στον πρωθυπουργό

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκε η ελληνική αποστολή κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Βρετανούς επιχειρηματίες, χθες, στο Λονδίνο.
Οι Βρετανοί ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να… μεσολαβήσει για να κλείσουν ραντεβού με τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς -όπως φαίνεται- ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν τους έχει σε ιδιαίτερη υπόληψη και δεν τους συναντά.
Τα αισθήματα βεβαίως είναι αμοιβαία, καθώς μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του ΣΕΒ, Κάραν Μπιλιμόρια, έκανε ένα tweet «φωτιά» για τον Βρετανό πρωθυπουργό:...

Τρεχάτε χωριανοί χάνουμε την Ολλανδή

Επίθεση με πέτρα καταγγέλλει πως δέχθηκε η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμπορχ Μπέχελ, δηλώνοντας πως έχει αποφασίσει να φύγει προσωρινά από την Ελλάδα, για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.
Μιλώντας στο ολλανδικό μέσο nu.nl, η Ολλανδή δημοσιογράφος κατήγγειλε επίσης ότι δέχθηκε απειλές, ενώ ανέφερε ότι την συμβούλευσαν να φύγει από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν, στον απόηχο της αψιμαχίας που είχε με τον...

Κάλεσμα Μητσοτάκη σε εμβολιασμό με «ανοιχτή» οικονομία

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα 
- Ο τριπλός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη 
- «Στοπ» στη συζήτηση για νέα μέτρα
Προσκλητήριο για εμβολιασμό αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό κι ενώ το
 τέταρτο κύμα της πανδημίας βαίνει προς την κορύφωσή του, με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Κρίσιμη καμπή...

Κ. Συρίγος: Πρέπει οι εμβολιασμένοι να προηγούνται των ανεμβολίαστων για την εισαγωγή σε ΜΕΘ;

Τη πρόταση να συνυπολογίζεται ο εμβολιασμός στα κριτήρια για το ποιος ασθενής έχει προτεραιότητα εισαγωγής σε ΜΕΘ, ειδικά σε συνθήκες όξυνσης της πανδημίας όπου η κάλυψη στις κλίνες είναι μεγάλη
καταθέτει ο διευθυντής της Γ' Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κώστας Συρίγος
Μιλά για την ανάγκη να υπάρξει σχετική πρόβλεψη στα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και για τους non Covid ασθενείς, που ακριβώς επειδή το ΕΣΥ έχει γίνει μονοθεματικό, όταν πρέπει να διασωληνωθούν συχνά δεν υπάρχει για αυτούς διαθέσιμη ΜΕΘ...

Αντιπολίτευση… νεκρολογίας

Μέχρι τώρα είχαμε τις αντισυγκεντρώσεις. Τώρα αποκτήσαμε και αντιδηλώσεις.
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για μια ακόμη φορά, με αντικείμενο την πανδημία. 
Η φυσική φορά των πραγμάτων θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να ακούσει το μήνυμα του Πρωθυπουργού και επ΄ αυτού να σχολιάσει. Όμως ίσως φοβήθηκε μήπως ο Μητσοτάκης «κλέψει την παράσταση» (που με 87 θανάτους χθες δεν θα μπορούσε να συμβεί), και βιάστηκε να... απαντήσει μια μέρα πριν σε μια δήλωση που δεν είχε γίνει! ...

Πώς η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει επιχειρήματα στην Άγκυρα

Τον Αύγουστο του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ «αντιπολίτευση περιορισμένης εθνικής ευθύνης» με αφορμή τη στάση που επέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στο κόμμα του για τη συμφωνία με την Αίγυπτο. 
Σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επικαλείται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις δηλώσεις τους για τις συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ για να υποστηρίξει το αφήγημα της Τουρκίας περί «επιθετικής ρητορικής» και «επιθετικών ενεργειών» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη...

O ρόλος - κλειδί του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη, η Ελλάδα ως περιφερειακή δύναμη

Έναν αναβαθμισμένο ρόλο στις τάξεις της Ε.Ε έχει πετύχει πλέον να διαδραματίζει η χώρα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζοντας τη σφραγίδα της στις διεθνείς εξελίξεις και στο παγκόσμιο status quo.
Το μεγάλο όπλο του Πρωθυπουργού στην υλοποίηση της στρατηγικής εξωστρέφειας είναι η αξιοπιστία, ενώ βασικά συστατικά της εξωτερικής πολιτικής όπως είναι το σχέδιο και η διορατικότητα έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η Ελλάδα ίσως για πρώτη φορά...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Απίστευτα πράγματα στη Μεσσηνία: Αφρικανοί χορευτές έστειλαν στο νοσοκομείο «νύφη», «μάνα» και «κουμπάρα» σε bachelor πάρτι

Ο κακός χαμός έγινε σε bachelor party στη Μεσσηνία αφού πέραν του ότι ο γάμος «σχόλασε», αλλά νύφη, η μητέρα της και η κουμπάρα έφτασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου μετά το πάρτι με Αφρικανούς χορευτές.
Όλα έγιναν όταν η κουμπάρα και η μητέρα της νύφης ήθελαν να χαρίσουν ένα απίστευτο πάρτι στην νύφη λίγο πριν τον γάμο και έτσι διοργάνωσαν μια ιδιαίτερη βραδιά έχοντας καλέσει μάλιστα και Αφρικανούς χορευτές.
«Φαίνεται όμως ότι τα προσόντα των χορευτών ήταν τόσο μεγάλα και σε συνδυασμό με το ποτό που έρρεε άφθονο...

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον Μπόρις Τζόνσον στην Τήνο

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο ήταν η πρώτη του επίσημη ως Πρωθυπουργού. 
Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.
Πριν από λίγα χρόνια ο Μπόρις Τζόνσον έχει απολαύσει την φιλοξενία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σπίτι του δεύτερου στην Τήνο.
Ήταν το 2014 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τότε, υποδέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος ήταν δήμαρχος Λονδίνου...

Στη λίστα Πέτσα και το... βρετανικό τουίτερ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βρετανικό δίκτυο ITV και τα σχόλια παρουσιαστών και τηλεθεατών προκάλεσαν... αντιδράσεις εν Ελλάδι, με τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπαθώνουν για τις αναρτήσεις που έγιναν στο βρετανικό τουιτερ υπέρ του Έλληνα πρωθυπουργού.
Ύβρεις ακόμη και για τους Βρετανούς τηλεθεατές που έφτασαν στο σημείο να ζητούν "ανταλλαγή" των Γλυπτών του Παρθενώνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο παρουσιάστρια του δικτύου εμφανίσθηκε να δηλώνει πως εμφανίσθηκε ένας πρωθυπουργός ο οποίος μιλάει και καταλαβαίνουν τι λέει...

Π. Τασσούδη: «Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών και υπέρ των καταστημάτων covid free»

«Μια νέα καραντίνα στα μαγαζιά μας από το φθινόπωρο θα είναι ολέθρια…»
«Πληρωθήκαμε καλά από τις κρατικές ενισχύσεις, επειδή δηλώνουμε τα πάντα. Όσοι δεν πληρώθηκαν σωστά, είναι γιατί δουλεύουν μαύρα»
ΑΠΟ τους επαγγελματίες που αυτή την εποχή βρίσκονται στο στόχαστρο των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας αλλά έχουν και μέρος της ευθύνης τήρησής τους, είναι ο...

O Λοβέρδος θα «τέλειωνε» τον ΣΥΡΙΖΑ;

Θεωρητικώς υποτίθεται πως κυριάρχηση στην εσωκομματική διαδικασία του Λοβέρδου θα δημιουργούσε εκλογικό ανταγωνισμό του ΚΙΝΑΛ κυρίως με τη ΝΔ και πιθανότατα προσέλκυση ψήφων από τη δεξαμενή της. 
Όπως του ΓΑΠ θα παρήγε ανάλογο ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ (έχουν, άλλωστε, κοινό ενδιαφέρον για την αποποινικοποίηση της χρήσης της κάνναβης), ενώ του Ανδρουλάκη – υποτίθεται πάντα - θα οδηγούσε σε μια ενδιάμεση κατάσταση με προσπάθεια για αμφίπλευρη διεύρυνση. 
Άρα, κατά τον «πρωτοβάθμιο» αυτό συλλογισμό, οι Συριζαίοι θα έπρεπε να εύχονταν την κατίσχυση τον Δεκέμβριο του «Ανδρέα του 2ου»...

Έλα κυρά μου, τέλειωνε

Η κυρία στεκόταν έξω από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και έκανε καυγά. 
«Δεν μπορείτε να μπείτε μέσα χωρίς πιστοποιητικό» της έλεγε ο νεαρός που στεκόταν στην είσοδο για να κάνει τον έλεγχο. «Και πως θα πληρώσω το κινητό μου;» απαντούσε αυτή οργισμένη. 
«Τι να σας πω» ανασήκωνε ατάραχα τους ώμους του ο νεαρός. «Αυτό είναι αίσχος» ούρλιαξε η κυρία. «Έλα κυρά μου, τέλειωνε, έχουμε και δουλειές» επενέβη ο επόμενος στην ουρά.
Τυπική σκηνή που επαναλαμβάνεται εκατοντάδες φορές σε κάθε είσοδο μαγαζιού της πόλης... 

Όλοι στο ντιμπέϊτ και… ο Γιώργος χώρια

Ο κύβος ερρίφθη, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ συμφώνησαν στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με την ηγεσία της ΕΡΤ, σε ένα ντιμπέϊτ στις 29 Νοεμβρίου, στις 22:00, και άλλο ένα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου.
Θα είναι η πρώτη φορά που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν δημοσίως ενώπιοι ενωπίοις, και ο λαός, αυτό τουλάχιστον που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την τύχη της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας, θα μπορέσει να τους παρακολουθήσει και να τους αξιολογήσει - όσο αυτό είναι δυνατόν αυτό μέσα από ένα ντιμπέϊτ τόσων προσώπων και...

H φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη, που έδειξε ο Μητσοτάκης στον Τζόνσον

Επίκληση του συναισθήματος, υπενθύμιση των αντιλήψεων που είχε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όταν ήταν νέος και μια προσπάθεια να θέσει το ζήτημα της επανένωσής τους με έναν τρόπο εμφατικό, κρύβονται πίσω από την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δείξει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στον Τζόνσον.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Μπόρις Τζόνσον την φωτογραφία που είχε βγάλει ο τότε φοιτητής και πρόεδρος της Oxford Union με την Μελίνα Μερκούρη, το 1986. 
Την είχε καλέσει προσωπικά στην Οξφόρδη για...

Ανεβαίνουν οι “διεθνείς μετοχές” της Ελλάδας - “Νεύρα” ο Ερντογάν

Η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε έναν κόμβο διασταύρωσης πολλαπλών συμφερόντων, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή τη διατήρηση του status quo στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική – Μέση Ανατολή και τα Δυτικά Βαλκάνια, γίνεται ολοένα και πιο ορατή, εξέλιξη που ενοχλεί σφοδρότατα την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες εξελίξεις. 
Οι πλέον απτές αποδείξεις της ολοένα και στενότερης συνεργασίας της Αθήνας με δυτικούς εταίρους είναι, βεβαίως, η διμερής συμφωνία με τη Γαλλία αλλά και η ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) με τις ΗΠΑ...

Διθυραμβικά σχόλια των Βρετανών πολιτών για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Να ανταλλάξουμε τον Τζόνσον με τον Μητσοτάκη» (video & tweets)

Διθυραμβικά σχόλια από αρκετούς Βρετανούς χρήστες του Twitter, συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην εκπομπή «Good Morning Britain»
Μάλιστα, το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα Βρετανών τηλεθεατών που είχαν παρακολουθήσει την συνέντευξη Μητσοτάκη - και οι οι δύο δημοσιογράφοι μίλησαν για «κύμα αγάπης»...

Οργίασε το twitter στην Βρετανία: Να ανταλλάξουμε τον Τζόνσον με τον Μητσοτάκη

Kολακευτικά σχόλια από αρκετούς Βρετανούς χρήστες του Twitter, συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
για τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην εκπομπή “Good Morning Britain” του τηλεοπτικού δικτύου ITV και στην οποία ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.
Μάλιστα, το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα Βρετανών τηλεθεατών που είχαν παρακολουθήσει...

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Το απύθμενο θράσος του κ. Τσίπρα, εργαλειοποιεί την πανδημία για μικροκομματικά οφέλη

Σε πλήρη απόγνωση και μεγάλη απογοήτευση βρίσκεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εγκλωβίσει με τις πολιτικές του επιλογές το κόμμα του σε ένα βαρομετρικό χαμηλό.
Η αδυναμία της ηγεσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ορθώσει μετά τη βαριά εκλογική ήττα του 2019 έναν σύγχρονο πολιτικό λόγο και να καταθέσει στους πολίτες μια σοβαρή και κοστολογημένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης την έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο, ενώ η δημοσκοπική καθίζηση έχει σπείρει τον πανικό στα μεσαία στελέχη και...

Γιατί οι σοσιαλδημοκράτες είναι με τον Κυριάκο

Με αφορμή όσα συμβαίνουν σήμερα στην πολιτική περιοχή του ΚΙΝΑΛ (ή του ΠΑΣΟΚ αν προτιμάτε), γίνομαι τακτικά δέκτης ερωτήσεων ιστορικο-ιδεολογικο - πολιτικής φύσης. 
«Μα τι πάθατε εσείς οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι και ειδικά οι του εκσυγχρονιστικού ρεύματος και υποστηρίζετε Μητσοτάκη;» 
Επίσης, «υπάρχει περίπτωση ή τρόπος να επαναπατριστείτε στο παλιό σας κόμμα;» 
Οι ερωτήσεις αυτές έχουν πλήρη συνάφεια με τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, εξ ου και είναι άκρως ενδιαφέρουσες.
Οι απαντήσεις είναι απλές...

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Μερικά δισεκατομμύρια ευρώ περιμένουν στα ευρωπαϊκά ταμεία για να γίνουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά.
 
Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη των όποιων κινήσεων γίνονται σε επιχειρηματικό επίπεδο, οι οποίες στο τέλος παράγουν και πολιτικό περιεχόμενο. 
Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα δε βλέπουν με καλό μάτι τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης που...

Είναι πρέπον φίλοι της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ;

Με αφορμή τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του αρχηγού του, τίθεται το γενικότερο ερώτημα 
κατά πόσο είναι θεμιτό ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, με τη συμμετοχή τους, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος εσωκομματικών εκλογών άλλου κόμματος.
Απαντώ: εξαρτάται από ποια οπτική βλέπουμε το ζήτημα. Από την πολιτική ή τη δεοντολογική; ...

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το... επόμενο ΠΑΣΟΚ;

Αν κάποιον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Από τον αρχηγό του μέχρι τα αποκαλούμενα πρωτοκλασάτα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος που θα εκλεγεί στο επόμενο... ΠΑΣΟΚ, αποτελεί το μεγάλο ερώτημα. 
Μόνο που δε συμφωνούν όλοι στο ποια θα είναι η καλύτερη εξέλιξη για μια προοδευτική κυβέρνηση που, προς τα παρόν, αποτελεί ένα αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα...
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει «όλα τα λεφτά» στην προοδευτική κυβέρνηση που δύναται να σχηματιστεί μετά τις εκλογές με απλή αναλογική. Και σε αυτή βασίζει...

Σώτη Τριανταφύλλου: Να καταργηθεί η αργία του Πολυτεχνείου και να περισωθεί η μνήμη

Η επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν εκδήλωση τόλμης, δεν ήταν βανδαλισμοί και μιζέρια. 
Χρειάζεται τόλμη και σήμερα
Να καταργηθεί η αργία και να περισωθεί η μνήμη, είναι η πρόταση που επαναφέρει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, παραμονές της επετείου για την 17η Νοεμβρίου. 
Μιλά ακόμη για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η αντιπολίτευση στο θέμα της πανδημίας, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα το μίσος προς τους πολιτικούς αντιπάλους θεωρείται ιδεολογική συνέπεια», καθώς και για...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση Marc: Στο 12,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη άνοδος για το ΚΙΝΑΛ, ποιος προηγείται (κάρτες)

Το πρώτο μέρος της μεγάλης, μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.
Καθώς φαίνεται, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%...

Οι επιχειρήσεις του Λος Άντζελες αντιμετωπίζουν μια νέα εντολή εμβολιασμού.

Η Blanca Quintero στήνει μια πινακίδα ζητώντας από τους πελάτες
 να δείξουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του Covid
στο Highland Park Brewery στο Λος Άντζελες
τη Δευτέρα.Πίστωση...Jae C. Hong/Associated Press
Χιλιάδες γυμναστήρια, εστιατόρια, κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα, σαλόνια και άλλες εσωτερικές επιχειρήσεις στο Λος Άντζελες χρειάστηκε αυτή την εβδομάδα να αρχίσουν να ζητούν από τους πελάτες αποδείξεις ότι είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, σύμφωνα με έναν από τους αυστηρότερους κανόνες εμβολιασμού της χώρας.
Ο νόμος, τον οποίο ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο μήνα, επιτρέπει σε άτομα με ιατρικές παθήσεις που αποκλείουν τον εμβολιασμό ή με ειλικρινή θρησκευτική αντίρρηση, να αποδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού που ελήφθη εντός των προηγούμενων 72 ωρών.
Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο νόμος έχει σκοπό να βοηθήσει στην αναζωογόνηση μιας πόλης που...

Η Σιγκαπούρη θα σταματήσει να καλύπτει το κόστος του Covid για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η Σιγκαπούρη δεν θα καλύπτει πλέον τα ιατρικά έξοδα ασθενών με Covid-19 που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν κατά του ιού αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν
ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
«Θα αρχίσουμε να χρεώνουμε τους ασθενείς με Covid-19 που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή» στις 8 Δεκεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση τη Δευτέρα. Όσοι δεν είναι επιλέξιμοι για τα εμβόλια θα εξαιρούνται από τον...

Γερμανία: «Κλειδώνει» το lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες 
καταλήγουν τα κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.
Το σχέδιο των τριών έρχεται μία ημέρα μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης...

Η «αντίσταση» συνεχίζεται: Όχι και... στην απογραφή!

Η αδάμαστη φυλή των Ελλήνων βρήκε νέο μετερίζι αντίστασης και διατράνωσης του «όχι» που αποτελεί ένδοξη ιαχή μας και προγονική παρακαταθήκη. Την κληρονομήσαμε από τους προγόνους, θα την κληροδοτήσουμε στους απογόνους.
Οι ηρωικοί αρνητές του μπολιάσματος, αντιστάθηκαν και αντιστέκονται με αλύγιστη σθεναρότητα στην παγκόσμια νεοταξίτικη συνωμοσία, που πρώτα θέλησε να μας φιμώσει με τις μάσκες και στην συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να μας μετατρέψει σε στρατιές από υποτακτικά ζόμπι, αλλοιώνοντας το DNA μας.
Τώρα οι νεοταξίτες της παγκόσμιας ελίτ και τα ντόπια νεοφιλελεύθερα τσιράκια τους πέρασαν στο επόμενο στάδιο...

Υπέρ των περιοριστικών μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για όλους!

Διχαστική εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την τακτική των μέτρων περιορισμού για τους ανεμβολίαστους ο ΣΥΡΙΖΑ και ανακαλύπτοντας την… υγειονομική κρίση ζητά τώρα μέτρα για όλους. 
Και την ώρα που υποστηρίζει πως η πραγματική οικονομία πλήττεται εξ αιτίας των απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους κάνει λόγο για μείωση πληρότητας σε κλειστούς χώρους και περιορισμούς στο ωράριο της εστίασης και της διασκέδασης
Συνεχίζοντας μια τακτική που ρίχνει νερό στον μύλο των...

Ο εκβιασμός του κόσμου της εστίασης

Με τον... αέρα και την δύναμη που δίνει το γεγονός ότι η εστίαση και η διασκέδαση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, οι εκπρόσωποι του κλάδου, ετοιμάζουν μια «συμβολική» επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη που θα κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Πέραν του επίσημου καταλόγου με τα αιτήματα τους, θα πάνε πεσκέσι στον πρωθυπουργό δυο πληρωμένες έρευνες από «επαγγελματική» εταιρεία μετρήσεων
Η μια θα ακυρώνει, όπως ισχυρίζονται, το κυβερνητικό αφήγημα ότι η εστίαση στηρίχθηκε επαρκώς οικονομικά. 
Η δεύτερη όμως είναι όλα τα λεφτά!...

Ο «αήττητος» Αλέξης και ο φθαρμένος ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει, επειδή ο Τσίπρας δεν πουλάει, όσα ζιβάγκο κι αν φορέσει, όσες εξυπνάδες και αν διατυπώσει, όσες περιοδείες και αν πραγματοποιήσει, όσες εξεταστικές και αν προκαλέσει.
«Το φάντασμα», όχι του κομμουνισμού, αλλά της απελπισίας απειλεί, πλέον, την Κουμουνδούρου.
Όλες οι ενέργειες, όλες οι αποφάσεις, όλες οι πολιτικές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανίσχυρες να αντιμετωπίσουν μια προϊούσα φθορά στη δημόσια εικόνα του κόμματος και...

Ανοίγει τη διπλωματική βεντάλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Με ποιους θα συναντηθεί και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει στις εξωστρεφείς πρωτοβουλίες και όπως λένε συνεργάτες του, επιδιώκει με τις «διαρκείς» επαφές να εξασφαλίσει πολύτιμες συμμαχίες για τις μάχες υπέρ των συμφερόντων της χώρας.
Την προώθηση των εθνικών στόχων σε όλα τα κρίσιμα πεδία ξεκινά εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναπτύσσοντας με τα ταξίδια του σε σημαντικούς «σταθμούς» της Ευρώπης και διεθνώς, άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις με κορυφαίους «παίκτες».
Οπως λένε συνεργάτες του,  οι κινήσεις του...

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Τα βάσανα του Αλέξη

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου και πολύ φυσικά το δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα. 
Δεν ήταν μια πράξη που λογικά θα κέντριζε αντιδράσεις. Και όμως! Αντιμετώπισε σωρεία ειρωνικών επιθετικών, έως και χολερικών σχολίων.
Τόσοι θυμήθηκαν τη μνημειώδη ρήση του «παίρνω το ρίσκο», τις πορείες για τον Κουφοντίνα, την κατηγορία προς το Μητσοτάκη ακριβώς ένα χρόνο πριν ότι «υπόσχεται δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί», τα μονοκλωνικά του Πολάκη, και..