Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Μητσοτάκης: Ο κορωνοϊός χτυπά πλέον μόνο τους ανεμβολίαστους

Νέο μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 
«Άρνηση στο εμβόλιο σημαίνει άρνηση στην υγεία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Ο κορωνοϊός χτυπά πλέον μόνο τους ανεμβολίαστους», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης».
«Δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις, η φημολογία δεν είναι ιδεολογία», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Τζανάκης: Το 4ο κύμα θα μας επισκεφθεί όλους, η διαφορά εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων

Στο τέταρτο κύμα όλοι θα έρθουμε σε επαφή με τον ιό, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων
επισήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξηγώντας ότι ο κορονοϊός θα μας επισκεφθεί όλους ανεξαιρέτως αλλά οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν, πνευμονία, διασωλήνωση ή απώλεια ζωής.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής πνευμονολογίας αρχικά...

1974, ο Καραμανλής και η Κύπρος

Είναι γνωστό πως αυτοί που έφεραν τον Αττίλα στην Κύπρο, η χούντα του Ιωαννίδη και το ενεργούμενο της η ΕΟΚΑ Β', προσπαθούσαν επί πολλά χρόνια, για να αποσείσουν τις εγκληματικές ευθύνες τους, να κατηγορήσουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τον Αττίλα 2. 
Λες και δεν προηγήθηκε ο πρώτος και καθοριστικός Αττίλας. Επιχειρησιακά, ο πόλεμος στην Κύπρο χάθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου 1974 όταν η ελληνική στρατιωτική ηγεσία έκανε σωρεία λανθασμένων χειρισμών, θέλω να πιστεύω από ανεπάρκεια.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Αύγουστο του 1974, όταν ξεκίνησε ο Αττίλας 2, είχε να αντιμετωπίσει δύο βασικά προβλήματα...

«Ή εμείς ή αυτοί» και στον εμβολιασμό

Στην ομιλία του στο Ηράκλειο, ολοκληρώνοντας την τελευταία του περιοδεία στην Κρήτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια πρόταση χαρακτηριστική του τρόπου που αντιλαμβάνεται και ασκεί το σημερινό του αξίωμα. 
Ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να μην πληρώνουν διόδια οι Κρητικοί στο νέο αυτοκινητόδρομο που πρόκειται επιτέλους να κατασκευαστεί στο νησί τους.
Ζήτησε δηλαδή, στην ουσία, να ακυρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του πιο εμβληματικού ίσως έργου των...

Σε τροχιά διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος και «Ομπρέλα» δεν θα αφήσουν τον Τσίπρα σε χλωρό κλαρί

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της ηγετικής ομάδας, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, να «εκπροσωπήσει» το κόμμα στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, τον βαθύ σκοταδιστικό κόσμο των αντιεμβολιαστών με την ανεκδιήγητη ατάκα περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας».
Αυτή η εμπνευσμένη πολιτική παπαρολογία που έγινε viral στα social media και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την...

Το σύνδρομο του παλιμπαιδισμού κατατρέχει τον Αλέξη

Απ’ όλη την πολιτική του διαδρομή που ξεπέρασε αισίως τα 20 χρόνια, την εν γένει συμπεριφορά του, τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του, τις παρέες του, ένα συμπέρασμα συνάγεται. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, πάσχει από το σύνδρομο του παλιμπαιδισμού, βγαλμένο από το παραμύθι του Τζέιμς Μπάρι, καθώς ο ήρωας του παραμυθιού, ο «Πίτερ Παν», προσωποποιεί τις συμπεριφορές των ανθρώπων, που αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, ότι έχουν μεγαλώσει.
Η συνάντηση του Αλέξη στην Μύκονο, με έναν συμμαθητή του είναι χαρακτηριστική...

Ιουλιανά

Του Βασίλη Τσιαμπούση

Ο Ιούλιος, από σύμπτωση, είναι ένας μήνας μέσα στον οποίο, στη διάρκεια των τελευταίων 60 ετών, έλαβαν χώρα στην Ελλάδα σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Σε αυτά τα χρόνια έχουν γίνει:
Τα Ιουλιανά και η Αποστασία, το 1965, το Πραξικόπημα των Χουντικών στην Κύπρο κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου (15 Ιουλίου του 1974), η εισβολή των Τούρκων στο νησί στις 23 Ιουλίου (πληγή που κακοφόρμισε και δεν λέει να γιατρευτεί), η πτώση της Χούντας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το ανώφελο δημοψήφισμα του 2015 και η υπογραφή του επαχθούς 3ου Μνημονίου (που όμως κράτησε την Ελλάδα στην Ε.Ε. και στη ζώνη του ευρώ)…

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Το τελευταίο... γράμμα ενός νεκρού από τον κορωνοϊό, προς «ανεύθυνους και εγκληματίες»

Έφυγε πριν μερικές μέρες από τη ζωή, πολύ πρόωρα. Δεν κατάφερε να νικήσει τον αόρατο και ύπουλο εχθρό. 
Είχε κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, όταν ένας αρνητής του κορωνοϊού τον κόλλησε, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Οι πρώτες μέρες της μόλυνσης από τη νόσο ήταν σαν ένα... συνάχι, αλλά μετά η κατάσταση, επιδεινώθηκε, παρά την...

Ο Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με το άρθρο 25 του Συντάγματος

Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος 
απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.
«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης»...

O Γιάννης στην κορυφή, ο Μιχαλολιάκος στη φυλακή - Όταν η ιστορία εκδικείται

Nα εξομολογηθώ την «ανωμαλία» μου. 
Με ιντριγκάρει το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο είναι στην κορυφή του κόσμου και ένας από τους μεγαλύτερους υβριστές του στη φυλακή. 
Αυτός που τον είχε αποκαλέσει «χιμπατζή» και δημοσίως είχε ζητήσει να συλληφθούν και να απελαθούν και ο Γιάννης και ολόκληρη η οικογένειά του. 
Για όσους διαθέτουν ασθενική μνήμη, πρόκειται για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον «φυρερίσκο» της Χρυσής Αυγής.
Όμως τώρα που ο Γιάννης με «το δύσκολο όνομα» θαυμάζεται από φίλους και εχθρούς, δεν είναι άσκοπο να θυμηθούμε κάποιες «παλιές ιστορίες», γιατί μόνο παλιές δεν είναι. 
Απλώς περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να ξαναβγούν στην επιφάνεια...

Μπόνους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για την αύξηση των εμβολιασμών - Τα ποσά που θα λάβουν

Η κυβέρνηση προχωράει το σχεδιασμό για εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία, και κατ΄ οίκον και θα δώσει μπόνους στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θα συμβάλουν στην αύξηση των εμβολιασμών.
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο OPEN ανακοίνωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για...

Υποχρεωτική απονομή πτυχίου μετά από 5 χρόνια σπουδών

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής είναι ελλιπής και μίζερη. 
Γιατί μόνον όλοι να εισάγονται στα ΑΕΙ και να μην παίρνουν αυτομάτως το πτυχίο τους μετά από πέντε χρόνια; 
Κάτι σαν τη σύνταξη δηλαδή, που στα 35 χρόνια την παίρνουν όλοι οι Έλληνες. Στα πέντε χρόνια, πτυχίο.
Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Δεν θα υπάρχει Έλληνας χωρίς πτυχίο. Θα είμαστε μια κοινωνία πτυχιούχων. Οι διάλογοι της καθημερινότητας θα είναι επιστημονικού επιπέδου...

Αφού σε ζορίζει, τι το κάνεις Αλέξη;

Από την πενταήμερη εκδρομή στη Ρόδο, αξέχαστο του έμεινε ότι, όπως είπε χθες με τον συμμαθητή του, «έφευγαν καρέκλες στην πισίνα». 
Ηταν πρόεδρος του 15μελούς στο πολυκλαδικό λύκειο, μεγάλωσε, έγινε πρόεδρος κόμματος και πρωθυπουργός, ότι δερνόντουσαν με τα άλλα σχολεία θυμάται ο Αλέξης Τσίπρας. Για φαντάσου!
Από την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, μια βραδιά...

Κυνηγώντας ανεμόμυλους στο νησί των ανέμων

Τον Μητσοτάκη οι Συριζαίοι στα social media τον τρολάρουν ως «Ανέμελο».
Δεν έχει σημασία αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όχι (που μάλλον όχι, γιατί έχει δείξει ότι είναι αρκετά προγραμματισμένος, και αυτά τα δύο δεν συνδυάζονται). Πάντως έχει κάθε λόγο να είναι ανέμελος, με τέτοια αντιπολίτευση που του έτυχε.
Χθες το τζετ σετ της Μυκόνου βρήκε θερμό συμπαραστάτη για την απαγόρευση στα πλούσια ξενύχτια του. Τον αριστερό αρχηγό Αλέξη, που ανακάλυψε το κοσμικό νησί ως τη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, και την ανέφερε ως...

Το σχόλιο του αρχιτέκτονα Λαζαρή Ζαούση για τον υποψήφιο φοιτητή αρχιτεκτονικής

Τις ενστάσεις του για τις αιτιάσεις του υποψήφιου φοιτητή Αρχιτεκτονικής που μέσω επιστολής του διαμαρτυρήθηκε ότι δεν πέρασε για κάποια εκατοστά της μονάδας στη σχολή της Αθήνας ή σ' αυτήν της Θεσσαλονίκης παραθέτει ο αρχιτέκτονας Λαζαρής Ζαούσης με ανάρτησή του.
Ο Λ. Ζαούσης επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος μπορεί να πάει να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στην Πάτρα, στα Χανιά, στα Γιάννινα, στον Βόλο ή στην Ξάνθη, αλλά θέλει μόνο Αθήνα η Θεσσαλονίκη ενώ απαντώντας στους υπερασπιστές του τονίζει...

Το «παιχνίδι» Γερμανίας - Βρετανίας με τον Ερντογάν και η διπλωματική μάχη στον ΟΗΕ

Μέσα από ένα έντονο διπλωματικό παρασκήνιο στο ΣΑ του ΟΗΕ αλλά και στην ΕΕ, επιχειρείται από Βρετανία και Γερμανία να πέσουν στα «μαλακά» ο Τ. Ερντογάν και η Τουρκία για την εξαγγελία ανοίγματος και εποικισμού των Βαρωσίων
Κινήσεις οι οποίες βρίσκουν ισχυρή αντίσταση από τις χώρες εκείνες που δεν θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι σε μια κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ και της διεθνούς νομιμότητας.
Οι προσπάθειες αυτές αν ευοδωθούν απλώς θα μεγαλώσουν τα...

Κορωνοϊός: Το 99% των διασωλημένων είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

Tο 99% των διασωλημένων με κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. 
Αυτό ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από τη βρετανική, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου. Αναφέρθηκε αρχικά στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους σήμερα...

Μητσοτάκης: Είμαστε αντιμέτωποι με τέταρτο κύμα και πανδημία ανεμβολίαστων (Photos)

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από έναν χρόνο, επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και 
φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού για εμβολιασμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν ακόμα και αύριο, Παρασκευή.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από...

Την ηγεσία του κινήματος των αντιεμβολιαστών επιδιώκει ο Τσίπρας

Είναι δεδομένο! 
Την πολιτική ηγεσία του κινήματος των αντιεμβολιαστών ορέγεται ο Αλέξης Τσίπρας, ανεξάρτητα με όσα επισήμως καταθέτει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
Η τακτική του να πατάει σε δύο βάρκες, να διατηρεί ανέπαφες τις σχέσεις του με τις πλατείες και το πλήθος που τις χρησιμοποιεί πολιτικά, να σπεκουλάρει πάνω στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Μήνυμα Μητσοτάκη σε εκπαιδευτικούς: Εμβολιαστείτε για να γυρίσουν τα παιδιά στα σχολεία

Μήνυμα στους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, διευκολύνοντας έτσι το άνοιγμα των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο
Έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα:
«Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων»...

Κι όμως τα πράγματα τελικά αλλάζουν

Όταν διάβασα τις τιμές πώλησης των διαμερισμάτων στον Marina Tower στο Ελληνικό, σας εξομολογούμαι ότι είπα «μα πόσα διαμερίσματα θα δώσουν με τέτοιες τιμές;» 
Ε λοιπόν χθες έμαθα αρμοδίως, ότι αν κάποιος θέλει να αγοράσει στον Marina, τσάμπα θα επικοινωνήσει. Πουλήθηκαν όλα. Θα πρέπει να περιμένει τον δεύτερο ουρανοξύστη.
Έμαθα και κάτι άλλο. Ότι όλες οι συστημικές τράπεζες θα μεταφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό. Μια μόνο απ’ αυτές καπάρωσε ήδη 40.000 τετραγωνικά μέτρα...

Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος: Η αγελάδα και το εμβόλιο - «Με τη βλακεία και οι Θεοί ακόμη δεν τα βγάζουν πέρα»

Παρατηρούμε τούτες τις μέρες, ύστερα από μία πρόσκαιρη ύφεση, ο κορονοϊός να επανέρχεται δριμύτερος. 
Τα κρούσματα να αυξάνουν αλματωδώς. 
Η επιστημονική κοινότητα να κρούει, τον κώδωνα του κινδύνου. 
Η πολιτεία με αγωνιώδεις εκκλήσεις να προσπαθεί να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ζητώντας μάλιστα την αρωγή της εκκλησίας. 
Στόχος η επίτευξη της ανοσίας, που μπορεί να τιθασεύσει τον ιό και τις συνεχείς μεταλλάξεις του.
Μία ομάδα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί είναι όσοι φοβούνται τις παρενέργειες...

Δύο κόσμοι συγκρούονται με φόντο τις αλλαγές στην Παιδεία

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στον πολύπαθο τομέα της Παιδείας έρχεται στην πραγματικότητα να καταδείξει με ξεκάθαρο τρόπο μια σκληρή σύγκρουση μεταξύ δύο κόσμων στην πολιτική ζωή του τόπου.
Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από το κυβερνητικό σχήμα και επιδιώκουν τομές σε όλες τις βαθμίδες με στόχο μια νέα βιώσιμη εναλλακτική και μοντέρνα πρόταση στο...

Μαζέψτε τώρα τους «ψυχασθενείς» - Το οργανωμένο κράτος οφείλει να αντιδράσει (Photos)

Επεισόδια σε συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα 
– Ένας τραυματίας
Επεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος.
Πριν από λίγο επικράτησε ένταση στα Προπύλαια καθώς, διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαπληκτίστηκαν...

Φθαρμένο προϊόν ο ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί δεν αρέσει

Οι δηλώσεις αμφισβήτησης της στρατηγικής και των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας από στελέχη στο εσωτερικό του κόμματος έρχονται να αναδείξουν παθογένειες και αρρυθμίες που ταλαιπωρούν το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ 
και τον εμποδίζουν να αναπτύξει μια σοβαρή δυναμική και να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανάκαμψης με φόντο τις επόμενες Εθνικές Εκλογές.
Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που έχει στα χέρια της...

Νίκος Γκάλης σε Αντετοκούνμπο: «Είσαι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη»

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ αποθέωσε τον πρωταθλητή του NBA 
με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο Νίκος Γκάλης αποθέωσε τον πρωταθλητή του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λίγες ώρες μετά την επικράτηση των Μπακς κόντρα στους Σανς στον έκτο τελικό του NBA, και του έδωσε συγχαρητήρια όχι μόνο για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και για το ήθος του...

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Rafale: Η «σάρισα» της Πολεμικής Αεροπορίας - Τι έδειξε εικονική «αερομαχία» με τουρκικά αεροσκάφη

Ανυπομονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα
μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκπαιδεύονται πάνω στο «Dassault Rafale F3-R», ώστε να πετάξουν στη χώρα μας, «επί του πεδίου» πια, το γαλλικής κατασκευής μαχητικό.
«Αδημονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να δούνε τα Rafale της Ελλάδας επί του πεδίου πια...

Απαντήσεις σε 5 νέα fake news για την παιδεία (Βίντεο)

Απαντήσεις σε 5 νέα fake news για την παιδεία, δίνει το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας:
Αριστούχος των Πανελλαδικών μένει εκτός Αρχιτεκτονικής Σχολής
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο συγκεκριμένος υποψήφιος μπορεί, βάσει της βαθμολογίας του, να εισαχθεί στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Πατρών, Ιωαννίνων, Χανίων. Έλαβε βαθμολογία 13,6 στο σχέδιο, βασικό μάθημα για την εισαγωγή του σε Τμήμα Αρχιτεκτονικής (όπως...

Η παράφωνη οπισθοδρομική κομπανία της παιδείας, μένει χωρίς ακροατήριο

Αυτή η είδηση δεν θα έπρεπε να είχε περάσει στα ψιλά. 
Η είδηση ότι εννιακόσιοι πενήντα υποψήφιοι φοιτητές από είκοσι διαφορετικές χώρες, έκαναν αίτηση για να καταλάβουν μία από τις εξήντα θέσεις του πρώτου έτους του ξενόγλωσσου τμήματος της Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στη χώρα μας.
Με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί στην Ιατρική Σχολή, θα καταβάλουν ετήσια δίδακτρα ύψους 12.000...

Tα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει...

Το θαύμα της... εκεχειρίας κράτησε λίγες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ που μετά την προγραμματική συνδιάσκεψη δείχνει να βρίσκεται σε... βέρτιγκο. 
Οι πρώτες δημόσιες φωνές δείχνουν ότι το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα βρίσκεται προ των πυλών με τις φυλές να παίρνουν θέση και τον Αλέξη Τσίπρα να αδυνατεί να δώσει ξεκάθαρο στίγμα. 
Ο Στ. Κούλογλου αναρωτιέται αν το κόμμα αρέσει στους πολίτες, ο Ν. Τόσκας ζητά προσεταιρισμό και των «έντιμων» εθνικιστών και ο...

Κάτι δικό τους, δεν θα πουν επιτέλους;

Ε λοιπόν, σας το λέω ευθέως. 
Βαρέθηκα πια θανάσιμα να βλέπω τους ΣΥΡΙΖΑίους να αντιγράφουν το παλιό Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και να πιστεύουν ότι έτσι θα κάνουν καριέρα. 
Τι μ’ έπιασε, θα αναρωτηθείτε. Ε μα πώς; 
Ως τώρα έβλεπα τον Τσίπρα να προσπαθεί να μεταμορφωθεί σε Ανδρέα, την Κουμουνδούρου σε παλιά Χαριλάου Τρικούπη, αλλά να βλέπω και τον Κούλογλου να θέλει να γίνει Μελίνα...

Τι πραγματικά θέλουν να φάνε οι τουρίστες στην Ελλάδα και τι τελικά τρώνε

Ένα απίστευτο φαινόμενο μιας γενικευμένης γαστρονομικής ασυνεννοησίας
 
Η σφοδρή επιθυμία της αλλαγής και του κακώς εννοούμενου εκσυγχρονισμού έχει πείσει τον ιδιοκτήτη να απεμπολήσει τα «αναχρονιστικά» φαγιά του τόπου του και να τα αντικαταστήσει με άλλα, πιο «πιασιάρικα» που πιστεύει ότι «ζητάει» ο ξένος, αλλά και ο Έλληνας τουρίστας.
«Αυτό ζητάνε οι πελάτες μου» είναι, με μικρές παραλλαγές, η πάγια απάντηση του Έλληνα εστιάτορα σε οποιαδήποτε παρατήρηση του...

Ιερά Σύνοδος: Με ποια επιχειρήματα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν

Η ΔΙΣ καλεί τους πιστούς να ακούν τη φωνή της επιστήμης και των ειδικών οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις
Τη δική της συνδρομή δίνει η Εκκλησία στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών. Ο ρόλος της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός καθώς μπορεί να επηρεάζει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να εμβολιασθούν προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους πλησίον τους...

Λουκέτο στην καθημερινή «Αυγή» - Στον αέρα και το «Κόκκινο»

Ο Αλέξης Τσίπρας, το τελευταίο διάστημα, και ειδικά από τότε που ήρθε στην επιφάνεια η αύξηση του τραπεζικού δανεισμού της ΝΔ, κομπορρημονεί ότι το κόμμα του πλήρωσε πριν έναν χρόνο και τις τελευταία δόση στην τράπεζα και «δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ», όπως αυτάρεσκα δηλώνει. 
Όμως, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καθαρά» οικονομικά με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και ιδιόκτητο κτίριο (το ένα από τα δύο, το άλλο σκέφτονται να το ξενοικιάσουν...) τόσο χάλια είναι η κατάσταση...

Οι μικρές νίκες και το μεγάλο στοίχημα της επιστροφής στην καθημερινότητα

Πρόσω ολοταχώς 
για να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας μέσα από στοχευμένες δράσεις στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται ο άνθρωπος, πηγαίνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στήσει μια ασφαλή γέφυρα με την κανονικότητα, δίνοντας έμφαση κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση του προγράμματος των εμβολιασμών, συγκεκριμένα υπουργεία προωθούν συντονισμένα δράσεις για...

Πέφτει στο λάκκο που σκάβει για τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Ηχηρό χαστούκι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου που αδυνατούν να δουν κατάματα την πραγματικότητα και ερμηνεύουν τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν 
αποτελεί η πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata που ανέδειξε η Εφημερίδα των Συντακτών.
Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που βλέπει και βιώνει η κοινή γνώμη σε ολόκληρη τη χώρα, ότι...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Πώς θα αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα – Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης και των επιστημόνων

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και η μετάλλαξη Δέλτα.
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αναζητά την «χρυσή τομή» μεταξύ διασφάλισης της δημόσιας υγείας και διάσωσης της τουριστικής σεζόν.
Αν ο «ρυθμός των ραντεβού» για εμβολιασμό σημειώνει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος έσπευσε χθες να απευθύνει μία ακόμη...

Οδηγώντας ανάποδα στην Πανεπιστημίου

Βεβαίως είναι απόλυτο δικαίωμα κάποιου να μη βγάλει δίπλωμα οδήγησης. Δε γουστάρει, φοβάται, διαφωνεί ιδεολογικά, είναι υπέρ της πεζοπορίας, γούστο του, καπέλο του. 
Αλλά να συμφωνήσουμε και σε κάτι άλλο παράλληλα. Η εταιρεία μεταφορών που δε θα τον προσλάβει για οδηγό στα φορτηγά της, δεν τον καταδικάζει σε πείνα. Δεν είναι ανάλγητη, ούτε διαπνέεται από φασιστική νοοτροπία.
Βεβαίως είναι δικαίωμα κάποιου να μη θέλει να πιάσει όπλο στα χέρια του. Δε θέλει να σκοτώσει ανθρώπους, τρομάζει με...

Μην τους ακούς Αλέξη, μια χαρά το πας εσύ…

Αγχώνεται ο κ. Κούλογλου μην τυχόν και αυτά που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν στον λαό, δεν έχουν ανταπόκριση. 
Το σωστό ερώτημα είναι άλλο! 
Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας! Γυρίζουμε τον χρόνο έξι χρόνια πίσω. Τότε που η Αριστερά έχασε την ευκαιρία να κάνει τη χώρα Βενεζουέλα και η Κεντροδεξιά ανέκτησε έτσι το χαμένο πολιτικό της όραμα. Σε ευχαριστούμε για όλα Αλέξη. Συνέχισε έτσι!...

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό έλειπε να αρέσει κιόλας!

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πολιτική κριτική, αλλά γκρίνια, που είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει για έναν κομματικό οργανισμό. 
Η πολιτική κριτική γίνεται πάνω σε θέσεις και σχεδόν πάντα συνοδεύεται από προτάσεις που υποβάλλουν οι διαφωνούντες ή ακόμα και από πολιτική πλατφόρμα, αν το κόμμα έχει κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο εσωκομματικού διαλόγου...

Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι... δεν αρέσουν

Εξ ευωνύμων τα βέλη. 
Πασχίζει ο Τσίπρας και τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν ότι η κυβέρνηση καταρρέει, βγάζει δεν βγάζει το φθινόπωρο. 
Το ωραίο είναι ότι τα γράφουν και στο Twitter και πολλοί οπαδοί τους, κατά τα άλλα μια χαρά άνθρωποι, τα πιστεύουν. Γιατί η Αριστερά είναι θρησκεία, τα δόγματα και οι αρχιερείς τους, δεν αμφισβητούνται.
Και έρχεται η δημοσκόπηση της Prorata για την...

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, ο ΣΥΡΙΖΑ αρμενίζει στραβά

Αφετηριακά υπονομευμένη η απόπειρα του κ. Στέλιου Κούλογλου να απαντήσει στην ιδεολογικοπολιτική (συνάμα και δημοσκοπική) υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία διετία.
Το πρόβλημα της συριζαίικης εκδοχής της αριστεράς, που φιλοδόξησε να αλλάξει τη χώρα και την Ευρώπη και κατέληξε να σέρνει τα πολιτικά της κουρέλια στις συναθροίσεις του διεθνούς καπιταλισμού, δεν είναι ο πολιτικός φορέας, ούτε ο ηγέτης του. Όσα ανάλογα ερωτήματα και να θέσει στην ηγεσία της...

Η καλοκαιρινή εγρήγορση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα συνεπή ραντεβού με τις τοπικές κοινωνίες

Η διαρκής κινητικότητα του Πρωθυπουργού μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες και η αποφασιστικότητα του να τηρήσει την υπόσχεση για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες στην περιφέρεια 
(τουλάχιστον μια φορά το μήνα), συνιστούν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ιδίου και -για πολλούς- την κύρια αιτία που του διασφαλίζει την πολιτική κυριαρχία έως σήμερα...

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12,8 μονάδων για τη ΝΔ (κάρτες)

Στο 12,8 κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Alco 
που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ και η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να ικανοποιεί στους περισσότερους τομείς, εν συγκρίσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Νικόλας Χρηστάκης: Ο ιός θα μας ταλαιπωρεί έως τις αρχές του 2022

«Μετά ακολουθεί το στάδιο της επούλωσης το οποίο θα διαρκέσει ακόμη 1 με 2 χρόνια»
τονίζει ο ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και γιατρός, καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στο Yale των ΗΠΑ. 
Όλα αυτά βέβαια υπό μία προϋπόθεση: «Πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τον κόσμο»
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι επιδημίες δεν είναι καινούργιες στο ανθρώπινο είδος, είναι απλά καινούργιες σ’ εμάς…» λέει ο ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και γιατρός, καθηγητής...

Η αρπαγή της Ελλάδας από τους «ταύρους» των αγορών

Την Παρασκευή το βράδυ ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒ για το αξιόχρεο της χώρας, ανεβάζοντας την προηγούμενη πρόβλεψή της για το ΑΕΠ του 2021 στο 4,3% από 3% και επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδώσει καλύτερα από ό,τι περίμενε τους τελευταίους έξι μήνες. 
Εξακολουθούν παρ όλα αυτά να προβληματίζουν το υψηλό χρέος, παρά το χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης και φυσικά τα «κόκκινα δάνεια».
Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα του θέρους, η...

Γιατί οι Αμερικάνοι «ρίχνουν» 2 δισ. και κάνουν τεχνολογικό hub την Ελλάδα

Με στόχο τη μετατροπή της χώρας μας σε τεχνολογικό κόμβο, μέσω data centers αμερικάνικες εταιρείες προχωρούν μαζικά σε επενδύσεις 2 δισ. ευρώ. 
Η Microsoft ξεκινά μέσα στο προσεχές διάστημα την κατασκευή data center, ενώ άμεσα παίρνει μπροστά μια παρόμοια επένδυση, αυτή της Digital Realty.
Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση των κινήσεων των αμερικάνικων εταιρειών, από την άλλη όχθη του Ατλαντικού υπάρχει η βούληση για αύξηση του αμερικάνικου αποτυπώματος στη χώρα...

Νιπτοχέρηδες και διαμαρτυρόμενοι

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου φωνάζουν ότι καταστρέφονται. Λογικό. 
Σ’ ένα νησί που στις 12 τα μεσάνυκτα τα γκαρσόνια στρώνουν ακόμα τα τραπέζια για τους πελάτες τους που θα έρθουν για dinner κατά την 1.30 και θα φύγουν απ’ το μαγαζί δυο ώρες μετά την ανατολή του ήλιου, η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και μουσικής ισοδυναμεί με κλείσιμο. 
Για basta όμως.
Ο επιχειρηματίας της εστίασης που πουλά 100 ευρώ το φιλέτο στην πιο πλούσια πελατεία της υφηλίου, που έχει τριάντα γκαρσόνια και μάγειρες στο μαγαζί του από τους οποίους είναι εμβολιασμένοι μόνο οι πέντε, έχει λέτε κάθε δικαίωμα να υψώνει το δάκτυλό του στο κράτος και να το ρωτά γιατί δεν μπόρεσε να σταματήσει την πανδημία στο νησί του; Αυτός, όταν...

«Και τη Μαρέβα και τη Μαρέβα»

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέγεται πρόεδρος της Ν.Δ. 
Τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο του ίδιου έτους στην Κύπρο γίνεται ένα ραντεβού μεταξύ του Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Σάμπη Μιωνή, όπου ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στη συνομιλία που έχει δει το φως της δημοσιότητας ζητά να μεσολαβήσει ο επιχειρηματίας ώστε ο Σταύρος Παπασταύρου να «δώσει» τη Μαρέβα Γκραμποφσκι Μητσοτάκη. «Και τη Μαρέβα. Και τη Μαρέβα» ακούγεται να αναφέρει σε σημείο της συνομιλίας.
Από την πρώτη στιγμή που ο...