Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Τα βαμπίρ του συνδικαλισμού

Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» των ιστοσελίδων. 
Οι συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ κατέλαβαν τα γραφεία του οργανισμού στον Πειραιά γιατί είχε χαλάσει εδώ και μέρες ο κλιματισμός, κάτι που παραδέχεται και η διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Μάλιστα η διοίκηση στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως εδώ και δέκα ημέρες έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες να επιδιορθώσουν την βλάβη, αλλά για άγνωστους λόγους δεν επιδιορθώθηκε.
Βέβαια, αν αναλογιστούμε τους ρυθμούς με τους οποίους...

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο «κανένας»

Είναι λογικό και θεμιτό, κάθε πολιτικός αρχηγός που έχασε μια εκλογική μάχη να επιδιώκει την επάνοδο του κόμματός του στην εξουσία. 
Στη χώρα μας ιδιαίτερα, που ο διαχρονικός δικομματισμός έχει σφραγίσει την πολιτική ζωή, η επάνοδος ενός κόμματος στην εξουσία αποτελεί παραδοσιακή «συνήθεια».
Είναι και αυτή μια από τις συνέπειες της ψήφου στη βάση του «μικρότερου κακού».
Η στρατηγική επιδίωξη της επανόδου στην εξουσία όμως οφείλει να στηρίζεται σε ορισμένες προϋποθέσεις, όπως...

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη - Αντιδράσεις από Τσακαλώτο και μετριοπαθείς

Άνω κάτω έχουν κάνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οι ακραίες δηλώσεις και το αντιεμβολιαστικό μανιφέστο του κ. Πολάκη σε μία κρίσιμη περίοδο που η χώρα επιχειρεί να περάσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα της πανδημίας.
Η ηχηρή παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήρθε σε ένα timing που ένα κομμάτι μετριοπαθών στον ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να αντιμετωπίσει το κρεσέντο λαϊκισμού και ανέξοδων...

Πόλεμος της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα πεδία

Ομαλά εξελίσσεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας όπως είχε δημοσιοποιηθεί προεκλογικά και εγκρίθηκε πολιτικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ρηγματώνει το μετά – σοβιετικό καθεστώς της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και στη θέση των σταλινικών ιδεοληψιών που κυριάρχησαν για μια τεσσαρακονταετία και απομόνωσαν τη χώρα από τις παγκόσμιες εξελίξεις προκύπτουν σχεδιασμοί και πολιτικές που επαναφέρουν την κοινωνία σε ρυθμούς...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Ζάεφ: Ήμασταν για όλους FYROM, τώρα Βόρεια Μακεδονία

Ήμασταν για όλους FYROM ενώ σήμερα για όλο τον κόσμο είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 
δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE.
«Είμαστε «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονικά» για ολόκληρο τον κόσμο. 
«Σε θέματα ταυτότητας, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις και δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.
Παράλληλα επανέλαβε ωστόσο ότι σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι κάτοικοι της χώρας είναι «Μακεδόνες», η γλώσσα «μακεδονική» και τα προϊόντα «μακεδονικά»

Μητσοτάκης: Κινδυνεύουν όσοι δεν εμβολιάζονται - Υπομονή έως την ερχόμενη εβδομάδα για τα προνόμια για τους εμβολιασμένους (Video)

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την πανδημία του κορωνοϊού, τα εμβόλια, την Τουρκία, το Κυπριακό και την Οικονομία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου του στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ικανοποίηση όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την έναρξη της τοποθέτησής του σημειώνοντας πως υπάρχουν τα αποθέματα, προκειμένου όποιος επιθυμεί να μπορεί να εμβολιαστεί όσο σύντομα επιθυμεί...

Η Ελλάδα ξεπερνάει σε ανάπτυξη την παγκόσμια οικονομία μετά από 15 χρόνια

Έφτασε η ώρα των επενδύσεων. Των πραγματικών επενδύσεων και των μεγάλων έργων.
Αν δεν γίνουν και τώρα ίσως να μη γίνουν ποτέ. Έφτασε επιτέλους η στιγμή που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι επενδυτικές τράπεζες προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με πραγματικά υψηλούς ρυθμούς.
Μετά από δέκα χρόνια σφοδρής κρίσης, βραχύβιας ανάκαμψης και νέας βαθιάς ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μεγεθυνθεί στη...

Σύνοδος Κορυφής: Κέρδισε έδαφος η Αθήνα στα συμπεράσματα για την Τουρκία

Απόλυτα ικανοποιημένες εμφανίζονται Αθήνα και Λευκωσία από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής που αναφέρονται στην Τουρκία. 
Οι συζητήσεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες στο παρασκήνιο οδήγησαν στην υιοθέτηση των όσων είχαν ζητήσει Ελλάδα και Κύπρος δημιουργώντας ένα σαφές πλαίσιο για την Άγκυρα.
Τον τόνο είχε δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευση του στην Σύνοδο Κορυφής...

Μάχη της Μέρκελ υπέρ του Ερντογάν μέχρι και την τελευταία στιγμή: Μία αδιάντροπη Καγκελάριος…

«Η πιλότος… αποβιβάζεται»
γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 
Όπου «πιλότος»; 
Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, που έφτασε χθες στις Βρυξέλλες για να μετάσχει για τελευταία φορά σε σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Θα της κόψουν τούρτα; Θα ανοίξουν σαμπάνια προς τιμήν της; Ή θα την αποχαιρετήσουν με κραυγές;» ,διερωτάται το γερμανικό περιοδικό , δημοσιεύοντας ένα σκίτσο, όπου η Ανγκελα Μέρκελ ως…

Ευτυχώς που υπάρχει και… ο Πολάκης!

Ναι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέβη σε «άδειασμα» των δηλώσεων Πολάκη ο οποίος δεν αρκέστηκε στο ρεσιτάλ αντιεμβολιασμού στο αγαπημένο του Facebook, αλλά και από τα έδρανα της Βουλής δήλωσε πως θα αποφασίσει εάν θα κάνει το εμβόλιο μετά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Αιτιολόγησε την απόφασή του με τον ισχυρισμό του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα εμβόλια, και διαβεβαίωνε πως αν ήταν υπουργός, θα εμβολιάζονταν μόνον οι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες (σ.σ. και μετά φταίνε αυτοί που λένε Αγιο είχαμε και δεν ενέσκηψε ο ιός επί των ημερών τους)...

Δεν κάνουν αντιπολίτευση, κάνουν ανταρτοπόλεμο

Καταιγισμός θετικών ειδήσεων στο μέτωπο της οικονομίας. Σύνδεση της Ανατολικής με την Δυτική Ελλάδα, επέκταση του μετρό στην Αθήνα, ξεκινά επιτέλους η επένδυση στο Ελληνικό, οι ξένοι οίκοι αναθεωρούν συνεχώς τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη κατά το 2021, εκτιμώντας που θα φτάσει το 4.4%, ενώ βεβαίως αναμένεται η πρώτη εκταμίευση της δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι έκδηλη η αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Τι να πει; ...

Ανδρέας, Καραμανλής, Μητσοτάκης

Εικοσιπέντε χρόνια μετά, όσοι είχαμε γνωρίσει και κατά κάποιο τρόπο συναναστραφεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, δυσκολευόμαστε να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση της (θετικής και αρνητικής) προσφοράς του. 
Εγώ κάλυπτα δημοσιογραφικά την δράση του ως πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για δώδεκα χρόνια, από το 1984 (που κόλλησα το πρώτο μου δημοσιογραφικό ένσημο) μέχρι το 1996 (που περιέγραψα ζωντανά την κηδεία του).
Μίλησα δεκάδες φορές μαζί του (αν και πιτσιρίκος), έζησα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα γεγονότα δίπλα του. Το κεφάλι μου είναι γεμάτο από ιστορικές στιγμές, από παραπολιτικά και από ιστορίες καθημερινότητας γύρω από τον Ανδρέα. Στην προσωπική επαφή, ήταν ασυναγώνιστος. Αν τύχαινε να βρεθείς δίπλα του (προσωπικά ή επαγγελματικά) ήταν δύσκολο να μην γίνεις οπαδός του.
Συγκρίνοντας ως προσωπικότητες και χαρακτήρες τους τρεις μεγάλους της εικοσαετίας (1974-1996), ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάτι το δωρικό και το ανεξιχνίαστο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απέπνεε...

Η μάχη της ιδεολογίας Μητσοτάκη - Τσίπρα: Πράξεις και έργα αντί για λόγια και ιδεοληψίες - Ανοικτή επιστολή

Κύριο Αλ6 Τσίπρα, 
Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, 
πλατεία Κουμουνδούρου, 
ενταύθα...
Κύριε Πρόεδρε σας έχω νέα! 
Ο πολιτικός σας αντίπαλος και πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άργησε κομματάκι, αλλά βρήκε το δρόμο προς την ελευθερία από την πολιτική βάσανο των μύθων της εγχώριας αριστεράς...

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, στις 14,8 μονάδες η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ

Χαμένη η χώρα μας από τη συμφωνία των Πρεσπών
Πριν ακόμη αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και αντιμετωπίζοντας ήδη τις επιπτώσεις της σε οικονομία και κοινωνία, εντυπωσιάζει η σταθερή πρωτιά της ΝΔ (37%) και μάλιστα με διαφορά 14,8% από τον ΣΥΡΙΖΑ (22,2%) στην πρόθεση ψήφου, καθώς και το κρας τεστ στα βασικά θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και καθημερινότητας που αναδεικνύουν την κυβέρνηση σε leader χωρίς αντίπαλο.
Σύμφωνα με τη νέα Πανελλαδική...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Κινδυνεύουν όσοι είναι ανεμβολίαστοι (Βίντεο)

Αναφορές στην ανάγκη εμβολιασμού και επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών -με έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να σπεύσουν- στο Κυπριακό, στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό έκανε, κατά την άφιξή του στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:...

Εμβόλια mRNA: Ρίχνονται στη μάχη κατά του καρκίνου – Θα «πολεμούν» τους όγκους

Θα ήταν εύκολο να ξεχάσουμε ότι το 2019, η εταιρεία BioNTech ήταν επικεντρωμένη σταθερά στα εμβόλια κατά του καρκίνου, πριν γίνει γνωστή παγκοσμίως για το εμβόλιο mRNA κατά του κορωνοϊού, σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer.
Τώρα, η γερμανική εταιρεία προχωρά την δοκιμή φάσης 2 του BNT111 – το πρώτο από τα πολλά υποψήφια εμβόλια κατά του καρκίνου – σε ασθενείς με καρκίνο του δέρματος. 
Πριν από την πανδημία, το σχέδιο ήταν να ξεκινήσει τόσο η...

Πάλι απειλεί… σε δουλειά να βρισκόμαστε

Θερμό καλοκαίρι για την κυβέρνηση προμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Τους ζήτησε να εκπέμψουν ένα ισχυρό μήνυμα προγραμματικής ετοιμότητας, ανατροπής και νίκης!
Πάλι δηλαδή δεν θα την αφήσει σε «χλωρό κλαρί», όπως δεν την άφησε και στις… οδομαχίες κατά την «μητέρα των μαχών».
Για κείνη τη «μητέρα» λέμε, που μετέτρεψε την πλατεία Συντάγματος σε… Καταλαυνικά Πεδία ανειρήνευτης ταξικής μάχης (των τακτοποιημένων συνδικαλιστών του Δημοσίου). Οι πραγματικά αγωνιζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν είχαν χρόνο να βρεθούν στα ηρωικά οδοφράγματα...

Τουρκικό «βραχυκύκλωμα» στην ειρηνευτική διαδικασία της Λιβύης - Ο τουρκικός «αστερίσκος» στο Βερολίνο ΙΙ

Με το βέτο της Τουρκίας στο κοινό ανακοινωθέν της Διάσκεψης του Βερολίνου ΙΙ που ζητά την άμεση αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη, η Άγκυρα απροκάλυπτα πλέον αναδεικνύεται στον κύριο παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή και υπονομεύει την προσπάθεια όλης της διεθνούς κοινότητας να βάλει στις ράγες τη διαδικασία ομαλοποίησης της κατάστασης στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.
Το ανακοινωθέν των 58 άρθρων που εκδόθηκε μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου ΙΙ και περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση, την...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης: «Θα θεραπευτούν οι όποιες αστοχίες» στον Ποινικό Κώδικα (Video & Photos)

Για τον Ποινικό Κώδικα, τα σχολεία και την επικουρική ασφάλιση μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ)
«Καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να είναι αισιόδοξοι», τόνισε ο Πρωθυπουργός για την πανδημία του κορωνοϊού.
«Οι τελευταίοι μπορεί να σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους, εμείς πάλι όχι, γιατί...

Θα κλειδώσουν τα γραφεία και θα πάνε για μπάνια

Καλά έκανε ο Μητσοτάκης και διέρρευσε ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του θα γίνει το 2022.
Όχι τόσο για τον ανασχηματισμό, αυτός ενδιαφέρει ελάχιστα τον κόσμο, αλλά για το θέμα των εκλογών. 
Το τελευταίο διάστημα άκουγα διαρκώς «εμπιστευτικές» πληροφορίες που μάθαιναν διάφοροι από τον μπατζανάκη τους που έχει έναν γνωστό που έχει έναν ξάδερφο, ότι τον Σεπτέμβρη θα στήνονταν κάλπες. Ε να λήξει αυτό, να πάμε παρακάτω.
Ο Κυριάκος αυτή την στιγμή δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει ούτε ανασχηματισμό ούτε εκλογές. Μόνο ο Τσίπρας έχει όφελος από φήμες σαν κι αυτές, διότι ανήμπορος να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά ανάκαμψης έχει ανάγκη από έναν...

Αν ο Κυριάκος αποφασίσει εκλογές!

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκηρύξει αύριο εκλογές «κινδυνεύει» να τις κερδίσει με μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι πήρε στις εκλογές του 2019. 
Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και μάλιστα μετά από μία περίοδο μεγάλης κρίσης. Κι αυτό δεν μπορεί να μην το λαμβάνει υπόψιν του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει πολιτικός που να αγνοεί την πιθανότητα να πετύχει μία συντριπτική και καταλυτική νίκη κατά των αντιπάλων του.
Να σημειωθεί ακόμη ότι αυτό που φαίνεται σήμερα από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι...

Σπάει το «ταμπού» της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Το «ταμπού» της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, ένα από τα πιο δαιμονοποιημένα θέματα επί δεκαετίες για την ελληνική εκπαίδευση, επιχειρεί να σπάσει η κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που έρχεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, θεσπίζει το αυτονόητο για κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της. Την αξιολόγηση των 160.000 δασκάλων και καθηγητών στα 15.000 σχολεία. 
Η Ελλάδα είναι σήμερα μια από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης των διδασκόντων...

Το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας με τις πλάτες του Βερολίνου και οι εκβιασμοί ενόψει Συνόδου Κορυφής

Mε την παρουσία εκπρόσωπων 17 χωρών και τριών διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων όλες οι γειτονικές χώρες της Λιβύης εκτός της Ελλάδας και των τριών αφρικανικών γειτονικών χωρών προς τον Νότο, που μάλλον δεν θα μπορούσαν να συμβάλουν στη σταθερότητα της χώρας, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου, η δεύτερη Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη παρουσία και του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.
Η Ελλάδα για δεύτερη φορά βρίσκεται αποκλεισμένη από τη Διάσκεψη καθώς το Βερολίνο δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να...

Πως ο Μητσοτάκης αλλάζει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας

Ένα ισχυρό στίγμα για την σύγχρονη Ελλάδα που πρωταγωνιστεί την επόμενη μέρα της πανδημίας δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από μία ολιστική προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και βελτίωσης της εικόνας προς τα έξω.
Το επέκεινα της πανδημίας βρίσκει την Κυβέρνηση αποφασισμένη να ανοίξει όλα τα μέτωπα και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» που συνιστά το απόλυτο εργαλείο για τη ασφαλή μετάβαση σε μία...

Ο Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο στο χρεοκοπημένο πολιτικό παρελθόν

Δεν έχουν τέλος τα πολιτικά φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με στελέχη που προέρχονται από το χρεοκοπημένο παρελθόν.
Οι κινήσεις απελπισίας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκαλούν αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη που παρακολουθεί εμβρόντητη μια παράταξη που κυβέρνησε για τεσσεράμισι χρόνια να έχει πάρει την κάτω βόλτα και να βυθίζεται ακόμα πιο πολύ στην ανυποληψία.
Η αδιέξοδη στρατηγική της Κουμουνδούρου καταδεικνύεται...

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12,9% της ΝΔ (κάρτες)

Προβάδισμα 12,9% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open.
Η έρευνα καταγράφει επίσης σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους δημοφιλέστερους υπουργούς.
Ταυτόχρονα, η μέτρηση της Alco περιλαμβάνει και ενδιαφέροντα ευρήματα ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία, τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών...

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Τεράστια προβολή από την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο: Πάνω από 80 εκατ. views σε όλον τον κόσμο (Βίντεο & Εικόνες)

Το 50% των views είναι από την Ασία 
- Μέσω των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης προβάλλονται η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Κνωσσός και γενικότερα ο μεγάλος Πολιτισμός της Ελλάδας
Το φαντασμαγορικό θέαμα από την επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο έκανε τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας τη χώρα μας και τον πανάρχαιο Πολιτισμό της, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες. 
Αρκετές ημέρες μετά, οι ομορφιές της Ελλάδας...

Όταν ζεύουν το άλογο στο άρμα

Ο Τσίπρας θέλει -λέει- να φτιάξει ένα πολιτικό αντιδεξιό μέτωπο για να πάρει την εξουσία, στα χνάρια του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που είχε εμφανιστεί το 2018-19. 
Συμπαθάτε με αλλά εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τον Κυριάκο να παρακαλά τα υπόλοιπα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης να φτιάξουν ένα κοινό σχήμα που θα διώξει τον Τσίπρα από την εξουσία. 
Το πρόγραμμα του διαφήμιζε ο Μητσοτάκης και την αυτοδύναμη διακυβέρνηση της ΝΔ διεκδικούσε καθαρά και ευθέως.
Θέλω να πω ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε ποτέ ως στρατηγική του ένα πολιτικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Ουδέποτε εγκατέλειψε την στρατηγική της αυτοδυναμίας του...

Εμβολιασμοί: Έρχονται κυρώσεις το Φθινόπωρο για αρνητές υγειονομικούς

Ποιες συνέπειες θα έχουν όσοι δεν εμβολιαστούν σε νοσοκομεία και γηροκομεία 
- Γιατί οι υγειονομικοί αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα και τι αντιπροτείνουν 
- Πώς πείστηκαν οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» σε ποσοστό 95% να κάνουν το εμβόλιο
Στέρεα και σταθερά, μέρα με την ημέρα, οικοδομείται το τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού  ώστε η πολυπόθητη επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα να μην απειληθεί από ένα τέταρτο επιδημικό κύμα το Φθινόπωρο...

Ένας «γάμος» στα Γιάννενα και ένα «διαζύγιο» στο ΑΠΘ

Παραμονές της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Ήπειρο, οργίασαν οι «ραδιοαρβύλες» για τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού του. 
Λες και ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός -κανονικής χώρας- εφόσον θέλει και πρέπει να παραστεί σε ένα κοινωνικό γεγονός π.χ ένα γάμο πρέπει να φτιάξει «άλλοθι».
Στη χώρα μας προκειμένου να αθωωθεί το οριζόντιο σύστημα διαπλοκής και αρπαχτής που άνθισε για δεκαετίες, ενοχοποιηθηκε απολύτως μόνο η κορυφή -πολιτικοί και επιχειρηματίες- και η υπόλοιπη...

ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Του '80 οι εκδρομείς

«ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια. Αυτές ήταν κυβερνήσεις. Έβηχες και σε έβγαζαν στην σύνταξη, δεν σε έβαζαν καραντίνα»
ήταν η φράση από την «Τούρτα της μαμάς» που έγινε viral.
Πέρυσι το καλοκαίρι πολλά μπαρ έκλειναν με την υπόκρουση «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο», που ηχούσε σαν ελπίδα, ξορκισμός αποτίναξης του καταναγκαστικού ωραρίου. Σε μια παραλία της Πελοποννήσου είχε ιδρυθεί το… «ΠΑΣΟΚ αγροτικό», ενώ σε άλλες παραλίες ανά την Ελλάδα, έβλεπες να ανεμίζουν σποραδικά...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης από Αίγυπτο: Κοινοί στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας (Βίντεο)

Στις δηλώσεις του, μετά την συνάντηση του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, στο Κάιρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε σχετικά με το Κυπριακό, ότι «ισχυρισμοί περί δύο κρατών είναι εκτός θέματος, ειδικά όταν συνοδεύονται και από απειλές περί ανοίγματος των βαρωσιών και εγκατάστασης βάσης για drones στα Κατεχόμενα»
«Κοινοί μας στόχοι να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες στην γειτονιά μας...

Μαρία Σάκκαρη για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Mπορώ να μιλάω ώρες ατελείωτες γι'αυτόν

«Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και εξαιρετικό παιδί»
Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για όλα στον Αντώνη Σρόιτερ και το Tik Talk, στην πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη μετά το Roland Garros. Η Ελληνίδα τενίστρια, μάλιστα, κλήθηκε να απαντήσει και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας πως είναι ζευγάρι τους...

Το έγκλημα Παρασκευόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ

Σκέφτομαι ότι αυτό το τέρας που σκότωσε τη σύντροφό του
έπνιξε και κρέμασε το σκυλί της και διέλυσε τη ζωή του παιδιού του πριν αυτή αρχίσει καλά καλά, θα πάει φυλακή και θα βγει έξω σε 16 -19 χρόνια! 
Κι αν οι συνήγοροί του κατορθώσουν να «σπάσουν» τα ισόβια, θα είναι έξω σε 6-8 χρόνια!
Είναι εξίσου τρομακτικό αυτό με τα εγκλήματά του...

Αποκλειστική συνέντευξη Στέφανου Τσιτσιπά στην «Κ»: Η ενέργεια του κοινού γεμίζει την ψυχή μου

Η πρώτη μου επαφή με τον Στέφανο Τσιτσιπά έλαβε χώρα πριν από τρία χρόνια, πάλι έπειτα από ένα Ρολάν Γκαρός. 

Δεκαεννέα ετών τότε, είχε πρόσφατα αναρριχηθεί στους 40 καλύτερους της παγκόσμιας κατάταξης και είχε πετύχει την πρώτη του νίκη στο κυρίως ταμπλό ενός γκραν σλαμ, πριν ηττηθεί από τον μετέπειτα φιναλίστ Ντόμινικ Τιμ. Είχαμε βρεθεί στον όμιλο αντισφαίρισης της Βουλιαγμένης, για ένα «Γεύμα με την “Κ”». Ο Απόστολος, πατέρας και προπονητής του, τον παρότρυνε να φάει κάτι για τις ανάγκες της συνέντευξης, χωρίς αποτέλεσμα...

Λιβύη: Το μεγάλο παιχνίδι του «Σουλτάνου», η προσπάθεια αποκλεισμού της Ελλάδας και η Αίγυπτος

Στο νέο πεδίο αντιπαράθεσης των μεγάλων και των περιφερειακών δυνάμεων αναδεικνύεται η Λιβύη, καθώς η προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης στην κρίσιμη αυτή χώρα της Β. Αφρικής και της Ανατολικής Μεσογείου σκοντάφτει στο εμπόδιο της επιδίωξης της Τουρκίας να χειραγωγήσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις προκαλώντας έτσι αντανακλαστικές αντιδράσεις από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες.
Η δεύτερη διάσκεψη του Βερολίνου που πραγματοποιείται στις 23 Ιουνίου και από την οποία με πρωτοβουλία των Γερμανών έχει αποκλεισθεί και πάλι η Ελλάδα, η οποία ως γειτονική χώρα της Λιβύης έχει...

Κορωναϊός: Αυξάνεται ο κίνδυνος για τέταρτο κύμα – Τι μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Καλή επιδημιολογική εικόνα με... αστερίσκο, την ώρα που τα φώτα είναι πάνω στο ινδικό στέλεχος Δέλτα.
Ο Ιούλιος πλησιάζει μαζί και η σχεδόν απόλυτη Ελευθερία μας, καθώς το ξέγνοιαστο καλοκαίρι που ονειρευόμασταν στο lockdown θα γίνει σχεδόν πράξη, μιας και η λίστα με τους περιορισμούς που ακόμη ισχύουν σε όλη τη χώρα μικραίνει σημαντικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άρση της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου, ενώ στην ατζέντα των ειδικών είναι τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και η άρση της χρήσης μάσκας για...

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Υπήρχαν σχολές στο ποδόσφαιρο ή ήταν και αυτό ένα από τα ωραία κλισέ με τα οποία μεγαλώσαμε;

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν πια οι περίφημες παραδοσιακές ποδοσφαιρικές σχολές; 
Με τον όρο αυτόν μάθαμε κάποτε να αποκαλούμε το είδος του ποδοσφαίρου που παίζει κάθε χώρα με παράδοση στο άθλημα.
Κλισέ
Υπήρχαν σχολές στο ποδόσφαιρο ή ήταν και αυτό ένα από τα ωραία κλισέ με τα οποία μεγαλώσαμε; 
Μολονότι πολλά που έχουν ειπωθεί επί του θέματος (και όχι μόνο στην Ελλάδα…) ανήκουν στη σφαίρα των υπερβολών, κανείς δεν...

Κάντε το όπως ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός επισκέφτηκε την Παρασκευή αιφνιδιαστικά μια δημόσια υπηρεσία στη ζώνη ευθύνης του και διαπίστωσε πως από τους 35 εργαζόμενους απουσίαζαν οι 14.
Σιγά τα ωά, θα πει ο πολίτης που γνωρίζει πώς λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο. 
Την Παρασκευή πριν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η είδηση δεν βρίσκεται στους 14 που απουσίαζαν, αλλά στους 21 που βρίσκονταν στις θέσεις τους.
Τελικά η είδηση δεν βρίσκεται σε αυτά που κατέγραψε η επίσκεψη του υπουργού, αλλά στο ίδιο το γεγονός της αιφνιδιαστικής επίσκεψης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε σαφώς τον χαρακτήρα της επιθεώρησης...

Γιατί «αργεί» η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις;

Προηγουμένων ημερών η είδηση: 
Ένας 23χρονος έδωσε μάχη για να μην κοπεί το πόδι του, καθώς τραυματίστηκε βαριά σε κορονοπάρτι στο ΑΠΘ. 
Υπό την επήρεια αλκοόλ έβαλε μπρος σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν σε παρακείμενο εργοτάξιο, το οποίο και τον παρέσυρε πολτοποιώντας το πόδι του κάτω από την ερπύστρια.
Η μητέρα του μιλώντας στην ΕΤ3 κατηγόρησε την Πολιτεία για το γεγονός ότι ο γιος της πήγε στο χώρο του πανεπιστημίου για να λάβει μέρος στο κορονοπάρτι. Επειδή λέει ο χώρος δεν φυλάσσεται επαρκώς ώστε να μην γίνονται τα πάρτι!...

Κορωνοϊός: Οκτώ συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Είτε κάποιος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, είτε δεν έχει νοσήσει ποτέ, οι ειδικοί εξηγούν ότι υπάρχουν κάποια επίμονα συμπτώματα που μπορούν να αποκαλύψουν εάν κάποιος νόσησε τους προηγούμενους μήνες.
Τα τρία βασικά συμπτώματα της COVID-19 είναι ο επίμονος βήχας, ο πυρετός και η απώλεια γεύσης και όσφρησης. 
Υπάρχουν, όμως, και άλλα συμπτώματα τα οποία έχουν αναφέρει άνθρωποι που κόλλησαν κορωνοϊό κατά το προηγούμενο έτος και...