Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Μαίνεται ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Προς οριστικό ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών

Ολοταχώς προς ένα γενικευμένο και οριστικό ξεκαθάρισμα πολιτικών (ιδεολογικά έχει, ήδη, επέλθει) λογαριασμών οδεύουν οι συνιστώσες, οι ομάδες, οι φράξιες, οι παρέες και μερικά ιστορικά «κατάλοιπα», που καλύπτονται από τον άτυπο τίτλο του «σοφού της αριστεράς» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της επόμενης μέρας του κόμματος, που, όπως έχει γίνει κοινά αποδεκτό, δεν τους περιλαμβάνει όλους σε συνθήκες ισότιμης πολιτικής διαφορετικότητας.
Ουσιαστικά οι διάφορες συνιστώσες και ομάδες δεν συνομιλούν καν μεταξύ τους, έχουν...

Συγκλονίζει ο ειδικός φρουρός που δέχτηκε επίθεση: «Πίστεψα ότι δεν θα με βρει κανείς» (Βίντεο)

Τη σκηνή της επίθεσης σε βάρος του περιγράφει ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, στις 9 Μαρτίου.
Σχεδόν ένα μήνα μετά, 28χρονος αφού βγήκε από το νοσοκομείο, με εμφανή ακόμα τα σημάδια της βίαιης επίθεσης, θυμάται την εφιαλτική νύχτα.
Μιλώντας στο Lawandorder.gr, περιγράφει τις στιγμές πριν την επίθεση, για τα λεπτά που ήταν στα χέρια του όχλου, τα «δύο λεπτά που ήταν σαν αιώνας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά...

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης - Όλες οι ομιλίες στη Βουλή (Βίντεο)

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα»
, τόνισε στην διάρκεια της τριτολογίας του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Απαντώντας στις αναφορές Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους...

Μητσοτάκης: Δεν μιλάμε για άνοιγμα - Μπορεί να επανέλθουν οι περιορισμοί (Video)

Για διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση, το σταδιακό άνοιγμα της Αγοράς και τα επόμενα βήματα στους εμβολιασμούς μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή.
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα ακόμη κρίσιμο δίμηνο στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο. 
Επικαλούμενος την γλώσσα των αριθμών, ο...

Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει

Οι πολιτικοί άνδρες του τόπου μας [οι κυβερνώντες με πράξη και οι μη κυβερνώντες με παράλειψη] αποφάσισαν να αναλάβουν «το ρίσκο» της [απ]ελευθέρωσης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής όλων όσων ζούν κάτω από τον Ελληνικό ουρανό και μάλιστα καθ’ όν χρόνο ο Εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται ήδη πέρα από τα όριά του.
Ας μη νομίζουν όσοι δεν κυβερνούν, εάν και εφόσον κάτι πάει στραβά και αντιμετωπίσουμε ως Χώρα μέσα στον...

Υπόθεση Marfin: Ο ΣΥΡΙΖΑ τρέμει τις εξελίξεις

Πληγές, που καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να ξεχαστούν στη λήθη του χρόνου, ανοίγει στον ΣΥΡΙΖΑ η αναψηλάφηση της υπόθεσης «Marfin», από τα νέα στοιχεία που διαβίβασε η Αστυνομία στη δικαιοσύνη και μετά την επεξεργασία που έτυχαν ως προς την σοβαρότητα τους.
Όχι, δεν προκύπτει σαφής και συγκεκριμένη συμμετοχή ή ευθύνη μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος ανυποψίαστων εργαζομένων «μέρα – μεσημέρι» στο κέντρο της Αθήνας...

Τότε που απέκτησα αστυνομική συνοδεία

Θα σας γράψω μια προσωπική ιστορία με αφορμή την υπόθεση της αστυνομικής φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη με 14(;) αστυνομικούς και δυο θωρακισμένα οχήματα. Καθότι αυτά διαβάζω και επίσημες διαψεύσεις δεν διαβάζω. 
Θα σας την διηγηθώ την ιστοριούλα μου όχι για να περιαυτολογήσω, αλλά για να καταλήξω σ' ένα απλό (και βαθιά υπαρξιακό) ερώτημα. Είμαι αφελής ή ηλίθιος;
Ήταν λίγους μήνες πριν το πρώτο lockdown...

Τα «μυστικά» της Τρίπολης και η εσπευσμένη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη

Στην αποκατάσταση των παγωμένων και εχθρικών για τουλάχιστον 19 μήνες σχέσεων με τη Λιβύη, στην αποκατάσταση απευθείας διαύλου επικοινωνίας Αθήνας-Τρίπολης και στην αποσαφήνιση της ελληνικής θέσης ότι θεωρεί ανοικτό το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, παρά την ύπαρξη του αμφισβητούμενου και αίωλου Τουρκολιβυικού Μνημονίου, στοχεύει η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη και του Ν. Δένδια στη Λιβύη την επόμενη Τρίτη.
Είναι μια από τις πρώτες επισκέψεις ξένου ηγέτη στη Λιβύη από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της η προσωπική κυβέρνηση...

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

330 εκ.€ ΔΩΡΕΑΝ για παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις ΕΣΤΙΑΣΗΣ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.
Αυτό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης.
Η δράση, που τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αφορά μικρομεσαίες και...

Οι κραυγές μπετονάρουν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Τον τελευταίο μήνα ο ίδιος ο Α. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται στο ποιος θα κάνει την πιο ακραία και επιθετική δήλωση. 
Αρχίζοντας από την ιστορία του Κουφοντίνα και τη Νέα Σμύρνη και καταλήγοντας στην προχθεσινή παρουσία των Τσίπρα και Πολάκη στη Βουλή. 
Να μην ψάχνουμε για βαθυστόχαστες αναλύσεις για να εξηγήσουμε αυτήν τη συμπεριφορά τους. Δεν υπακούει σε καμιά τακτική. Απλά, αυτοί είναι, αυτό ξέρουν να κάνουν...

Είναι πολιτικά συμπιεσμένη η κυβέρνηση;

Είδαν τις δώδεκα μονάδες διαφορά και αναγάλλιασε η καρδιά τους. Πήραν τα πάνω τους. 
Σαν τον μαραθωνοδρόμο που είναι ένα χιλιόμετρο πίσω από τον προπορευόμενο και μόλις καταφέρει να τα κάνει οκτακόσια αρχίζει να πιστεύει ότι αναπνέει στον σβέρκο του. 
Μεγάλη υπόθεση στην ζωή και στην πολιτική η αισιοδοξία. Αρκεί να μην παγιώνει εντός μας λάθος πεποιθήσεις, που μετά από έναν μήνα θα μας βγουν ξινές, διπλά και τρίδιπλα...

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρόλος του Πολάκη, ο Τσίπρας και οι αντιδράσεις

Ο ορισμός του Παύλου Πολάκη ως ομιλητή στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Ν. Παππά και τις καταγγελίες για το ρόλο του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, δεν ήταν τυχαίος. 
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι ο «αψύς» Κρητικός αποτελεί ιδανική περίπτωση για να τινάξει στον αέρα οποιαδήποτε κοινοβουλευτική και μη διαδικασία. 
Ουδείς «πέφτει από τα σύννεφα» για τους αήθεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς περί δοσιλόγων, ενώ στην ίδια γραμμή...

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα εμβληματικά έργα του Ελλάδα 2.0 - Οι επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Το μεγαλύτερο σχέδιο που εκπονήθηκε στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, το νούμερο ένα στοίχημα για την χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες και μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τους επιχειρηματίες, την ίδια την κοινωνία.
 
Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης...

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η χαρά του κ. Τσίπρα για τα κρούσματα δεν κρύβεται - Το απολαμβάνει ή μου φαίνεται;

Πόσο φυσιολογικό θεωρείται να το διασκεδάζει κάποιος όταν μιλάει για νεκρούς; Το απολαμβάνει άραγε ή μου φαίνεται;
Είναι τυχαίο ότι χαίρεται όταν μιλάει για τους θανάτους, των οποίων δέχτηκε το ρίσκο;
Όχι, φυσικά.
Οποτεδήποτε υπάρχουν θάνατοι βολικοί, ή θάνατοι που δεν αφορούν το πολιτικό του ακροατήριο, τους διασκεδάζει...

Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - Δείτε το ΖΩΝΤΑΝΑ

Θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας και θα δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας
Σε εξέλιξη είναι η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην οποία απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το Σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη...

Κολοκοτρωνο-Μακρυγιάννηδες

Ας έχει υπ’ όψη του ο πατριώτης μου ο Πολάκης (με τον οποίον ειλικρινά δεν θέλω να ξανατσακωθώ, οπότε δεν χρειάζεται να μου απαντήσει και αρπαχτούμε πάλι) πως οι σύντροφοι του τον καιρό του εμφυλίου ηττήθηκαν γιατί κουβαλούσαν το ίδιο άχτι, την ίδια μανία και την ίδια εχθροπάθεια που δείχνει κι αυτός σ’ όσους δεν συμφωνούν απολύτως μαζί του.
Αυτό το διαχρονικά άγαρμπο και άδικο τσουβάλιασμα με μια ενιαία μαύρη ταμπέλα απ’ έξω (είστε όλοι σας συνέχεια του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού), αυτή η εκδικητική δαμόκλειος σπάθη που η αριστερά κρεμά μονίμως πάνω από την κεφαλή της κοινωνίας (η επόμενη φορά θα είναι αλλιώς), ήταν η καθοριστική αιτία που άφησε το τότε ΚΚΕ δίχως κανέναν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να στριμώχνεται

Μαθήματα ιστορίας χθες στη Βουλή. Μάθαμε από τον Παύλο Πολάκη ότι ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης ήταν αριστεροί, και προφανώς ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από επίμονη και επίπονη ιστορική αναδίφηση απεφάνθη ότι «Η ιστορία κατέγραψε σε ποια πλευρά του ποταμού ήταν οι δυο παρατάξεις από το 1821 και μετά. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη, και υπάρχει κα η παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου»!
Οπότε πενήντα χρόνια πριν την «Κομμούνα του Παρισιού»...

Τα εμβόλια δημιουργούν παρενέργειες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ

Η αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υγειονομική κρίση έχει ημερομηνία λήξεως. 
Και τοποθετείται χρονικά μέσα στους επόμενους κοντινούς μήνες, με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, την επανέναρξη των τουριστικών αφίξεων και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Τα κινήματα «θα λογαριαστούμε μετά», «ελεύθερες πλατείες», «όχι στα εμβόλια», «επίταξη παντού» και διάφορα άλλα, θα έχουν διαλυθεί και η ζωή θα θέσει και πάλι τις σωστές...

Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και το ειδύλλιο-σκάνδαλο

Η σκιά μιας ερωτικής ιστορίας πέφτει βαριά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και στους χειρισμούς του Μαξίμου ειδικά στο θέμα των «Οκτώ»
Πώς ο τότε Πρωθυπουργός κάλυψε πολιτικά τον δεσμό του Διπλωματικού Συμβούλου του, Βαγγέλη Καλπαδάκη, με την Φεϊζά Μπαρουτσού, στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα
Αν οι κανόνες της γραφιστικής μού επέτρεπαν μακρύτερο, και άρα ακριβέστερο τίτλο, αυτός θα...

Βουλή: Με ευρεία πλειοψηφία 187 «ΝΑΙ» αποφασίστηκε η Προανακριτική Παππά

Με ευρεία πλειοψηφία 187 "ΝΑΙ" από τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, αποφασίστηκε η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων του Νίκου Παππά.
Συντεταγμένη προσήλθε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας και οι 85 βουλευτές - πλην του κ. Παππά που δεν μπορούσε να ψηφίσει - κατηγορηματικά όχι.
Ερωτηματικά έχει προκαλέσει ωστόσο το ένα επιπλέον...

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ο πόλεμος των Μαλαματίνα: «Μαζί τα κάναμε!»

Η Κατερίνα Μαλαματίνα απαντάει με συνέντευξή της στον πρώην σύζυγό της για τα σπίτια στη Μύκονο, το lear jet και το σκάφος αναψυχής και υποστηρίζει ότι «τα ρίχνουν όλα σε μένα για να αποφύγουν τις ευθύνες τους»
«Είναι πολύ βολικό να φορτώνονται οι ευθύνες για την κατάρρευση μιας εταιρείας στη μειοψηφούσα εταίρο και διευθύνουσα σύμβουλο και όχι στον γόνο της ιστορικής Μαλαματίνας. Μόνο που ο τελευταίος ήταν πρόεδρος, είχε το δικαίωμα μονομερούς δέσμευσης των εταιρειών με μόνο την υπογραφή του και κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών...

H κυρία Μπακογιάννη δείχνει τον δρόμο

Η δήλωση της πως θα μεταβεί το Πάσχα οπωσδήποτε στην Κρήτη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη
Όχι, γιατί είναι αδερφή του πρωθυπουργού, αλλά γιατί είναι στέλεχος πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτή η δήλωση έχει πολλές αναγνώσεις.
Η πρώτη υποστηρίζει πως η κυρία Μπακογιάννη, μια ιδιαίτερα έμπειρη πολιτικός, έπιασε τον σφυγμό των πολιτών και τον εξέφρασε. Και...

Σύντροφοι πάλι αστοχήσατε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν το πιο σουρεαλιστικό κόμμα της μεταπολεμικής πολιτικής μας ζωής. 
Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι ότι ξεκίνησαν με ένα ψέμα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, και κατέληξαν να το πιστέψουν οι ίδιοι!
Περί των 10 εκ. self tests ο λόγος, για τα οποία εν χορώ βρέθηκαν να καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι έστησε φωτογραφικό διαγωνισμό, ο οποίος στο αρνητικό της φωτογραφίας είχε αποτυπωμένο το προφίλ της Ζήμενς...

Η μια... πατάτα πίσω από την άλλη - Χρυσάφι πιάνει ο Τσίπρας, κάρβουνο γίνεται

«Λέμε και καμιά μα…κία να περάσει η ώρα» 
απάντησε ο πασίγνωστος λαγός του κορυφαίου ανεκδότου στο λιοντάρι, όταν ο βασιλιάς της ζούγκλας ζήτησε εξηγήσεις για τις φήμες που κυκλοφορούσαν εν αγνοία του. 
Πήρε κι ο Ζαχαριάδης, αυτό το νέο κομματικό ταλέντο του ΣΥΡΙΖΑ, την απάντηση και την περιέφερε στα κανάλια αποπειρώμενος να βρει διέξοδο στο μαύρο χάλι της πολιτικής ύπαρξης ενός κόμματος...

Οι τενεκέδες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μόνον… θόρυβο

Όσοι έτυχε να δουν τηλεοπτικές εικόνες από τον διήμερο εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821, θα διαπίστωσαν την άβολη στάση που είχε ο… τέως Αλέξης Τσίπρας.
Τόσο κατά την δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου απέναντί του καθόταν ο Παναγιώτης Πικραμένος, ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε παραπέμψει μόνον για λόγους εκδίκησης, στην προανακριτική επιτροπή...

Δημοσκόπηση Pulse: Περιορισμός των αντοχών για τους πολίτες (κάρτες)

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού
, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Σε πολιτικό επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων...

Νέα Σμύρνη: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων μετά τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια - Ανακοίνωση του Δήμου

Ραγδαία είναι η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. 
Πιο συγκεκριμένα την ώρα που τα κρούσματα την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 138 (39 νοσηλευόμενοι και 99 σε καραντίνα) σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 176 (45 νοσηλευόμενοι και 131 σε καραντίνα).
«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας:...

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Self test και Siemens: Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει Fake News (εικόνες)

Πώς κατασκευάζεται ένα «ψευδές γεγονός»; 
Ένα χρονικό του εργαστηρίου Fake News που στήθηκε γύρω από τα δωρεάν self test την περασμένη εβδομάδα.
Παρασκευή, 19.3.2021: η Kυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της να εντάξει άμεσα στην εθνική στρατηγική ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού και τη συμπληρωματική δυνατότητα των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης, παρέχοντας 4 δωρεάν τεστ το μήνα σε κάθε πολίτη. Η απόφαση έρχεται να υλοποιήσει σχετική εισήγηση...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποπνέει μία νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης»
υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη διαδικτυακή εκδήλωση προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, παρουσία του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό.
Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στη σημασία της συμπεριληπτικής ανάπτυξης δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι αυτή θα πρέπει πρωτίστως να συμπεριλάβει τους νέους:...

Τι βλέπουν οι Αμερικάνοι και κάνουν επενδυτική «απόβαση» στην Ελλάδα

Από τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου στην πραγματική οικονομία. 
Μέχρι πρότινος οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα αφορούσαν τοποθετήσεις κυρίως σε μετοχές μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών, αποφεύγοντας την πραγματική οικονομία. 
Η εικόνα αυτή αλλάζει. Η αναζωογόνηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας βρίσκεται στο στόχαστρο αμερικανικών εταιρειών με την υποστήριξη της Αμερικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Tesla έχει βάλει την Ελλάδα...

Ο Κυριάκος στο κέντρο της θεωρίας του χάους

Όλα μπορούσε να τα προσχεδιάσει ο Τσίπρας πηγαίνοντας για τις εκλογές του 2019, από την στήριξη των ξένων μέσω Πρεσπών ως τα επιδόματα μια βδομάδα πριν τις κάλπες. 
Ένα μόνο δεν μπορούσε να προβλέψει. Ότι θα καιγόταν το Μάτι και θα πέθαιναν 100 άνθρωποι. 
Όλα τα 'χε έτοιμα ο Κυριάκος για την διακυβέρνηση του, από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων μέχρι την μείωση του...

Τα Όσκαρ της ανοησίας

Σκληρή μάχη διεξάγεται μεταξύ της κυρίας Μ. Ζορμπά και του κ. Ξυδάκη για το Όσκαρ της ανοησίας
Οι δηλώσεις της κυρίας Ζορμπά είναι γνωστές και έχουν σχολιασθεί καταλλήλως. Ζήλεψε ο κ. Ξυδάκης και σε ένα κείμενο του, που είναι γεμάτο άναρθρες κραυγές, χαρακτηρίζει την Νέα Δημοκρατία «δημοκρατία του Σαλό»*.
Το ερώτημα, το οποίο δύσκολα μπορεί να απαντηθεί, είναι τι ωθεί αυτούς τους ανθρώπους, να παραληρούν...

Γιατί αυξήθηκαν τα διαζύγια στην πανδημία - Με προβλήματα 8 στους 10 γάμους

«Αυτή τη φοβερή αλλαγή που πολλοί άνθρωποι, σοβαροί άνθρωποι, αναμένουν ότι θα υπάρξει μετά το τέλος της πανδημίας, για τις σεξουαλικές σχέσεις, για τη διασκέδαση κλπ., δεν τη βλέπω. Θα επιστρέψουμε στο πριν. Αυτό θεωρώ» 
δηλώνει o Ματθαίος Γιωσαφάτ.
O διάσημος ψυχίατρος – ψυχαναλυτής εκτιμά ότι είναι υπερβολικά τις εκφράσεις κόπωσης «φτάσαμε στα όριά μας», ενώ διαπιστώνει ότι υπάρχει αύξηση των τσακωμών σε ζευγάρια που δεν μάλωναν πολύ. «Οι γάμοι έχουν 85% περίπου προβλήματα»...

Ξεκινάει μια εβδομάδα-φωτιά

Ήγγικεν η ώρα. 
Αύριο Τρίτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την πιθανή εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση Καλογρίτσα, και τα τρία εκατομμύρια που λέει ότι έλαβε ο τελευταίος από την Λιβανέζικη CCC, ως προκαταβολή προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, για να δημιουργηθεί το Συριζοκάναλο...

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βολοδέρνουν παραζαλισμένοι για την δημοσκοπική καθήλωση, αλλά επί τέλους βρήκαν την χρυσή οδό να ασκήσουν αντιπολίτευση
Καταιγιστική και αφοριστική η Αυγή επιτέθηκε… στα σουπερμάρκετ «Μασούτης», γιατί υπέπεσαν στο μέγιστο ολίσθημα. Από τα μεγάφωνά τους ακούστηκε ο εθνικός Ύμνος!
Από πότε ανήκει στην αποστολή ενός κομματικού οργάνου, και δη αξιωματικής αντιπολίτευσης, να σχολιάζει, να κρίνει και να επικρίνει -δηλαδή να επιχειρεί να επιτηρήσει- το τι θα ακουστεί από τα μεγάφωνα μιας ιδιωτικής επιχείρησης;
Θα είχε, όχι μόνο δικαίωμα αλλά και δημοκρατικό καθήκον, αν από τα μεγάφωνα οιουδήποτε χώρου, δημοσίου ή ιδιωτικού, ακουγόταν ένας...

Τι τους έφταιξε ο Μασούτης και ο Καβάκος;

Μέχρι στιγμής από τον εκνευρισμό -στα γυμνασιακά χρόνια μας τον αποκαλούσαμε «τσατίλα»- των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την έχει γλιτώσει μόνον ο κ. Αλιάγας
Προς το παρόν, γιατί αύριο μπορεί να θεωρήσουν ύποπτο το γεγονός πως δεν δέχθηκε να αμειφθεί για την παρουσίαση της παρέλασης. 
«Γιατί δεν πήρε λεφτά;» μπορεί να αναρωτηθούν οι πονηροί. «Κάτι παίζει». Μέχρι και τα άλογα τους ενόχλησαν γιατί...

Αίγυπτος: Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, την Κίνα, τα ΗΑΕ και την Ελλάδα για τη στήριξη που προσφέρθηκαν να δώσουν

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα η Αίγυπτος για τη στήριξη που προσφέρθηκαν να δώσουν για την αποκόλληση του φορτηγού πλοίου που έχει διακόψει τη θαλάσσια διέλευση στη Διώρυγα του Σουέζ.
Τις ευχαριστίες μετέφερε ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ Οσάμα Ραμπία, μιλώντας σε μεγάλη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε...

Η πανδημία επιμένει, τα μέτρα στήριξης παρατείνονται

Το πακέτο στήριξης της εστίασης θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις του κλάδου να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους, ακόμα και να προμηθευτούν ό,τι είναι αναγκαίο για τη λειτουργία τους.
Με δύο πακέτα μέτρων συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ επιχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις τόσο το διάστημα που παραμένουν κλειστές όσο και την επόμενη μέρα, με την επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Η πρώτη δέσμη στήριξης ουσιαστικά αφορά...

Η συγκινητική επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Προεδρική Φρουρά

Σε ειδικές περιστάσεις, όπως η προχθεσινή επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση, θα ορκιζόταν κανείς πως ακόμη και ο καιρός υπακούει μεταφυσικά σε μια άνωθεν «σκηνοθεσία». 

Οσο διήρκεσε η παρέλαση, άρματα και στολές ακτινοβολούσαν κάτω από το φως του αττικού ήλιου. Μόλις ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλλης Καμίλα...