Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Οι αριθμοί «προσγειώνουν» τον Τσίπρα στην πραγματικότητα

Όταν μιλούν οι αριθμοί τα λόγια περισσεύουν. Τα στοιχεία που υπάρχουν δεν επιτρέπουν ούτε διαστρεβλώσεις ούτε αφορισμούς και, κυρίως, δεν αφήνουν χώρο σε ανούσιες αντιπολιτευτικές κορώνες, τις οποίες συνηθίζει ο κ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει άλλου αφηγήματος, φλερτάρει διαρκώς με την κινδυνολογία ποντάροντας στο κύμα των αγανακτισμένων εξαιτίας των μέτρων. Αιχμή του δόρατος η δήθεν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Η αλήθεια πάντως είναι διαφορετική αρκεί να...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΟΗΕ: Διπλωματική ήττα της Τουρκίας για το Δίκαιο της Θάλασσας

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι με τη στάση της αυτή η Τουρκία δείχνει την πλήρη απομόνωση της όσον αφορά στη μη αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου.
Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια Απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, όπως κάθε χρόνο...

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το χάος όπως το κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός

Τις σκηνές απόλυτου χάους που εκτυλίχθηκαν στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, την ώρα που συνεδρίαζε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων προκειμένου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τον όχλο από το Καπιτώλιο, ενώ επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον...

Πρωτοφανείς καταστάσεις στις ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο (Βίντεο)

Σκηνές χάους και εικόνες χωρίς προηγούμενο εξελίχθηκαν στην Ουάσιγκτον, μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, την ώρα που συνεδρίαζε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων προκειμένου να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. 
Ειδικές δυνάμεις της αμερικανικής αστυνομίας απομάκρυναν τον όχλο από το Καπιτώλιο, ενώ επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσιγκτον.
Το Κογκρέσο ανέστειλε τη συνεδρίαση, ενώ σε εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίστηκαν...

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Όλοι έχουμε ανάγκη από τη Θεία Φώτιση

Έλεος Κυρίου πια. 
Οι νουνεχείς χριστιανοί πολίτες έχουν απαυδήσει να ακούν συχνά- πυκνά ένα επαναλαμβανόμενο τροπάριο, που αναφέρει: Σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία. 
Η ιστορία αυτή έχει μακρά παράδοση. Και οι λόγοι τις περισσότερες φορές είναι ήσσονος σημασίας. Άλλωστε γιατί να βρίσκονται στα χαρακώματα οι αρχιερείς με την κυβέρνηση που εκλέγει ο λαός;...

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Πες μου τι είναι ο Κυριάκος, να σου πω τι είναι η κυβέρνησή του

Η κυβέρνηση λέει, έγινε πιο νεοδημοκρατική. 
Αυτό ακούω, αυτό διαβάζω. 
Επίσης το άλλο που βεβαιώνουν όλοι οι ινστρούχτορες της πολιτικής ανάλυσης, είναι αυτό το σχήμα μυρίζει από μακριά εκλογές μέσα στο 2021. 
Επιτρέψτε μου να μην πολυδέχομαι αυτά τα εύκολα συμπεράσματα. Η κυβέρνηση δεν είναι μήτε νεοδημοκρατική, μήτε Πασοκική. Είναι Μητσοτακική. Στο δε κούτελο του Βορίδη δεν...

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης


Αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν την κυβέρνηση έφερε η νέα χρονιά, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη να ανακοινώνει τα ονόματα των νέων υπουργών και υφυπουργών. 
Οι αλλαγές που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την υπουργοποίηση των και την αναβάθμιση των...

Η κατά λάθος μεγάλη συνεισφορά του Αλέξη Τσίπρα στην καμπάνια του εμβολιασμού

Μπορεί τη μέρα που εμβολιάστηκε ο κ. Τσίπρας να αρνήθηκε να βιντεοσκοπηθεί προκαλώντας ποικίλα σχόλια αφού ο βασικός στόχος της επιλογής για συμβολικό εμβολιασμό ήταν ακριβώς η επικοινωνία του μηνύματος υπέρ του εμβολιασμού μέσω της εικόνας.
Μπορεί την ίδια μέρα αντί να υπηρετήσει τον στόχο του συμβολικού εμβολιασμού που ήταν το μήνυμα ενότητας του πολιτικού συστήματος υπέρ του εμβολιασμού, να αξιοποίησε την ευκαιρία για να ασκήσει ξανά μίζερη και μικρόψυχη...

Έξι «εργαλεία» στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

Πολύτιμη στήριξη μέσα από μία «βεντάλια» προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μπορούν να βρουν όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. 
Αρκετά από αυτά τα προγράμματα είναι σε εξέλιξη, ενώ ορισμένα αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του 2021...

Τσίπρας - Φώφη: Έρωτας χωρίς ανταπόκριση

Η αγωνία για την δημοσκοπική καθήλωση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπεται από τη νέα στρατηγική με την οποία τροφοδοτεί το οικείο ρεπορτάζ. 
 Στόχος η «Προοδευτική διακυβέρνηση», ήτοι η προσέγγιση με το ΚΙΝΑΛ.
Φυσικά αυτονοήτως η στόχευση εναγκαλισμού του ΚΙΝΑΛ καταδεικνύει ότι η περίφημη διεύρυνση με την «Προοδευτική Συμμαχία» απέτυχε. 
Αναμενόμενο. Δεν υπήρχε πιθανότητα να εισρεύσουν ψηφοφόροι, αφού...

Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέληξε στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης και πλέον αυτό που απομένει είναι η δημοσιοποίηση των επιλογών του, η οποία και βρίσκεται προ των πυλών.
Μπορεί από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία περί ανασχηματισμού πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ να «πάλεψαν» για να πάρουν προβάδισμα στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη, η...