Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Σε είκοσι μέρες θα το 'χουν ξεχάσει

Ξέρετε πώς τα μετρά ένας Δεξιός πολιτικάντης; 
«Ωχ! Αυτοί οι σχεδόν εξακόσιες χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60, θα πάνε κατ’ ευθείαν στον Τσίπρα. Τι το 'θελε τώρα αυτό ο Κυριάκος; Άσ' τους να αυτοκτονήσουν.» 
Ξέρετε πώς το μετρά ένας ΣΥΡΙΖΑίος πολιτικάντης; 
«Τέλεια. Ο Μητσοτάκης έστειλε στην αγκαλιά μας εξακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους. Αν πέθαιναν θα τον κατηγορούσαμε για τον θάνατό τους, τώρα που θα ζήσουν θα κουβαλήσουν την οργή τους για το πρόστιμο κατ’ ευθείαν στην κάλπη μας».
Ως απάντηση, δεν θα ηθικολογήσω υπέρ της εθνικής και κοινωνικής υπευθυνότητας του Κυριάκου... Γι' αυτό κάθεται εκείνος στην πρωθυπουργική καρέκλα κι όχι ο κάθε μικρόνους πολιτευτής που δεν βλέπει πέρα από τη μύτη του. Ως κανονικός πρωθυπουργός, προτίμησε να διακινδυνεύσει τη σχέση του με μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων παρά να τους δει να πεθαίνουν στα νοσοκομεία, παρασέρνοντας στον θάνατο και άλλους που δεν φταίνε τίποτα. 
Ο Κυριάκος έκανε τη δουλειά του και οι πολιτικάντηδες ένθεν κακείθεν κάνουν τη δική τους, έκαστος εφ ω ετάχθη.

Θα επικαλεστώ όμως άλλο επιχείρημα. 
Αυτή η μάζα των εξακοσίων χιλιάδων ανεμβολίαστων, δεν είναι ενιαία και συμπαγής. Δεν λένε τα ίδια πράγματα όλοι τους, δεν κουβαλάνε το ίδιο μυαλό εν σώματι. Αυτοί που θα προτιμήσουν να βλέπουν τα κατοστάρικα να χρεώνονται κάθε μήνα στην εφορία τους παρά να πάνε να εμβολιαστούν, πράγματι θα εξοργίζονται όλο και περισσότερο. Μόνο που αυτοί είναι η μικρή μειοψηφία των εξακοσίων χιλιάδων και απ’ αυτούς έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι θα ψήφιζαν τον διαχρονικό «εμβολιαστή» Κυριάκο. Ούτε είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πάνε στον Τσίπρα, αυτοί είναι είτε των σκληρών πολιτικών άκρων, είτε πολιτικά αποσυνάγωγοι.

Η μεγαλύτερη μάζα των ανεμβολίαστων που φοβούνται ή διστάζουν ή αναβάλουν για διάφορους λόγους, θα εξαναγκαστούν μεν να πάνε στο εμβολιαστικό κέντρο για να γλυτώσουν το πρόστιμο, αλλά μόλις κάνουν το εμβόλιο και δουν ότι δεν έπαθαν τίποτα, θα νιώσουν απελευθερωμένοι. 
Θα πάνε μεν δυσαρεστημένοι, αλλά σε είκοσι μέρες θα το 'χουν ξεχάσει. Ίσα-ίσα που θα μπουν κι αυτοί σε μια κανονικότητα σαν τους υπόλοιπους συμπολίτες τους, κανονικότητα που ο φόβος δεν τους επιτρέπει σήμερα να απολαύσουν.

Μην θαρρείτε ότι όλοι νιώθουν περίφημα όταν ανήκουν στη μειοψηφία. Υπάρχουν αυτοί που ηδονίζονται από την εκούσια περιθωροποίησή τους, όμως ο περισσότερος κόσμος προτιμά να ανήκει στην πλειοψηφία. 
Ακόμα λοιπόν κι αν συρθούν χολωμένοι ως το εμβολιαστικό κέντρο, την επόμενη βδομάδα που θα δουν πως ούτε πέθαναν, ούτε παρενέργειες είχαν, ούτε κάποια ουρά προσπάθησε να τρυπήσει το παντελόνι τους, θα πουν «ε τελικά δεν ήταν τίποτα».
Και μετά θα δείχνουν με κρυφή ανακούφιση το πιστοποιητικό τους για να μπουν ελεύθερα στο καφενείο ή στην εκκλησία. Γιατί θα φοβούνται λιγότερο και την αρρώστια, μην θαρρείτε πως επειδή δεν εμβολιάζονται δεν τρέμουν μήπως βρεθούν διασωληνωμένοι. 
Ως εμβολιασμένοι θα φοβούνται πολύ λιγότερο. 

Ο Τσίπρας μπορεί να ελπίζει, κάποιοι μέσα στη ΝΔ μπορεί να φοβούνται, όμως η υπευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας, εννιά στις δέκα φορές εν τέλει επικροτείται από την πλειοψηφία του κόσμου. 
Κι άλλες φορές ο Τσίπρας έκανε πολιτική με κατοσταρικάκια και πεντακοσαρικάκια, πλην δεν του βγήκε. Ούτε τώρα θα του βγει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aπο κεινο το πλευρο να κοιμασαι καμπουρακη οτι θα κανουμε το εμβολιο.Γιατι δεν λετε εσεις οι σκατοδημοσιογραφοι οτι αυτοι που πεφτουν ξαφνικα σαν τις μυγες ειναι ολοι μα ολοι εμβολιασμενοι ; εκει δεν μιλατε θρασυτατα καθαρματα .Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι θα την βγαλετε καθαρη , και το πιο σπουδαιο δεν θα σας λυπηθει κανεις .