Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ξέρει πολύ καλά τι θέλει

Μόλις η κυβέρνηση εξήγγειλε το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε. 
Αίφνης θυμήθηκαν τους συνταξιούχους που αδυνατούν να καταβάλουν τα 100 ευρώ, αυτοί που επί 54 μήνες πετσόκοβαν τις συντάξεις τους. 
Αντί να τους παροτρύνουν να τρέξουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να μην πληρώσουν το πρόστιμο, αντιδρούν στο συγκεκριμένο μέτρο, αν και γνωρίζουν πως η πλειοψηφία των θυμάτων ανήκει σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία...
Εν τω μεταξύ σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις λαμβάνουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Διαβάζω πως στην Αυστρία θα επιβληθούν πρόστιμα έως εφτά χιλιάδες ευρώ (7000) και φυλάκιση, σε όσους αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ στην Ιταλία τα πρόστιμα θα κυμανθούν από 600-1000 ευρώ σε όσους επιβιβασθούν σε ΜΜΜ χωρίς αρνητικό τεστ ή πράσινη κάρτα. Στη δε Γερμανία και στην Ολλανδία οι ΜΕΘ στενάζουν.

Και στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κριτική στην κυβέρνηση για τα 100 ευρώ. Μάλιστα, σήμερα ανερυθρίαστα πρότεινε να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ανεμβολίαστους, όταν θεώρησε ως εξαγορά συνειδήσεων τα 150 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση λίγο πριν το καλοκαίρι στους νέους για να εμβολιαστούν.

Τελικά, αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν; Μήπως βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση; Μήπως τελικά έχουν το ελαφρυντικό του ακαταλόγιστου;

Μια χαρά ξέρουν τι θέλουν και δεν έχουν κανένα ακαταλόγιστο ούτε τρικυμία στο κρανίο τους.
Είναι κοινωνικά ανάλγητοι και κυνικοί.


Χρησιμοποιούν την πανδημία για να φθείρουν πολιτικά την κυβέρνηση και ως όχημα για την επιστροφή τους στην εξουσία. 
Δεν έχουν συμφωνήσει ούτε σε ένα κυβερνητικό μέτρο. Ό,τι κάνει η κυβέρνηση, αυτοί λένε το αντίθετο. Και αν σε αυτήν την τακτική τους εκτίθενται, γιατί σήμερα αντιφάσκουν με αυτά που υποστήριζαν προχθές, ποιος θυμάται τι έλεγαν τότε; Άλλωστε, και να τα θυμηθούμε, αυτοί με το γνωστό «αφοπλιστικά» εξοργιστικό τρόπο τους θα πουν: «εμείς ποτέ δεν τα είπαμε αυτά» και ας υπάρχουν τα σχετικά βιντεάκια.

Συνεπώς, να μην περιμένουμε οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η κριτική του στα κυβερνητικά πεπραγμένα να υπακούν σε μια λογική ακολουθία. Να έχουν μια συνέπεια.
Δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών. Απλώς έχουν υποστεί το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας και δεν ορρωδούν μπροστά σε καμία αντιπολιτευτική τακτική.
Να είστε σίγουροι πως αν αύριο η κυβέρνηση επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό π.χ. στους ιερωμένους, οι Συριζαίοι θα θυμηθούν τα ατομικά τους δικαιώματα και θα αντιδράσουν.
Βέβαια, αυτή η τακτική τους είναι τόσο κραυγαλέα που φέρνει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Τους εκθέτει.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά ακολουθεί την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», όπως ακριβώς πράττουν και όλες οι κυβερνήσεις των κρατών που μαστίζονται από την πανδημία. 
Πέραν της στοχευμένης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, υπάρχει και η στρατηγική της στοχευμένης επικοινωνιακής επίθεσης στα διάφορα γκρουπ των ανεμβολίαστων, κάτι στο οποίο υστερεί η κυβέρνηση.

Άλλο όμως πράγμα είναι να ασκείς αντιπολίτευση που έχει μια συνέπεια στο χρόνο και μια λογική και άλλο πράγμα είναι να χρησιμοποιείς την πανδημία ως όχημα για να επιστρέψεις στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: