Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ύστατο σωσίβιο στην πόλωση αναζητά ο «πεθαμένος» Τσίπρας

Τη μία... σφαλιάρα πίσω από την άλλη τρώει 
ο πρόεδρος της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των χρεοκοπημένων ιδεολογημάτων του και της ευρηματικής φαντασιοπληξίας των «τρολ» που έχει στο Διαδίκτυο!
Καταψήφισε την κολοσσιαία στρατιωτική και αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας με τις ΗΠΑ, η οποία αντί να ανανεώνεται κάθε χρόνο... θα έχει τουλάχιστον 10ετή διάρκεια.
Ο κ. Τσίπρας μοιάζει με τον παίκτη που καλείται να μπει μέσα στο γήπεδο και να παίξει μπάλα, αλλά αυτός πηγαίνει με αθλητική εμφάνιση στην εξέδρα των σκληροπυρηνικών οπαδών της ομάδας και λειτουργεί ως χούλιγκαν!

«Σκάει» η ιστορία του Κουρτς στην Αυστρία για κάποιες δημοσκοπήσεις που έγιναν τον... περασμένα αιώνα και καταθέτει πρόταση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα λεφτά της "λίστας Πέτσα" και επειδή βλέπει... χειραγώγηση της κοινής γνώμης! 
Λες και η κοινή γνώμη τρώει...σανό. 
Νομίζει ότι επειδή έπιασε τόσα κορόιδα κάποτε, μπορεί να κάνει το ίδιο και σήμερα. Δεν αναρωτιέται ότι ο πανίσχυρος πολιτικά Μητσοτάκης, αν τον πάει στην κάλπη, μπορεί να τον κάνει να τρέχει και να μην φτάνει! Ούτε εκεί έχει καταλάβει τι συμβαίνει.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι τα λεφτά που δόθηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα και σε εφημερίδες προκειμένου να μάθει και ο τελευταίος πολίτης της χώρας τι πρέπει να κάνει για να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό, είναι... εξαγορά με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Μιλάει αυτός που με διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων, προσπαθούσε να πείσει ότι στις εκλογές του 2019, η μάχη ήταν στήθος με στήθος! Αυτός που προσπαθούσε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με τα έξι κανάλια του... Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και να στήσει "μαγαζιά" με εκδότες-"βαποράκια" των fake news.
Και επειδή νόμιζε ότι έχει να κάνει με... πρόβατα, από το.., concept, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα... βοσκοτόπια! Και από αυτά είχε το σχέδιο για τη... δημοκρατική οργάνωση του τόπου και την ελευθεροτυπία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το ίδιο... δημοκρατικός ήταν και ο τρόπος που πολιτεύτηκαν οι τυχοδιώκτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν έλεγαν ότι "όποιος δεν είναι μαζί μας, τότε είναι απέναντι μας". 
Και κουνάνε και το δάκτυλο, αυτοί που θα έπρεπε να πηγαίνουν από αίθουσα σε αίθουσα εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, την τεράστια ζημία που προκάλεσαν στο τραπεζικό σύστημα και τους φορολογούμενους πολίτες, για την παρ΄ ολίγον χρεοκοπία της ΔΕΗ, τα "πανωπροίκια" για την κατασκευή έργων, λόγω κατάπτωσης ρητρών και εγγυήσεων του Κράτους.

Πέρα από τα παραπάνω, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν και άποψη για τους σεισμόπληκτους και τους πυρόπληκτους. Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο έδωσε αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά, ότι λύθηκαν ως δια μαγείας τα προβλήματα των ανθρώπων, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές ή ολική καταστροφή στην περιουσία τους. Αλλά το να μιλάει για ολιγωρία ή ανεπάρκεια, ο άνθρωπος που πήγε στο Μάτι και έλεγε σε έναν χαροκαμένο συμπολίτη μας ότι "και 2.000 ευρώ να έπαιρνες, θα τα σπατάλαγες", πάει πολύ.

Όταν τα... παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να λειτουργούν ώριμα, συνετά, υπεύθυνα και αξιόπιστα, τότε ίσως αρχίσουμε να τους παίρνουμε κάπως σοβαρά. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να μάθουν, να μορφωθούν, να καταρτιστούν και φυσικά να δουλέψουν.

Μόλις αποφασίσουν να γίνουν κανονικοί άνθρωποι και κανονικός πολιτικός οργανισμός, τότε αυτό θα είναι ένα κέρδος για τη χώρα και τη δημοκρατία. Όσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι στον... κόσμο του, ας μην περιμένουν ότι ο λαός θα τους εμπιστευτεί και πάλι τις τύχες του. Είδαμε και μάθαμε. Μάθαμε και πάθαμε.

Η σύγκριση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη σημερινή διακυβέρνηση, είναι πέρα για πέρα ανώφελη. Απλά, το μόνο που ξέρουμε είναι όταν αν όλα αυτά που συνέβησαν μέσα σε 19 μήνες στην Kυβέρνηση Μητσοτάκη (πανδημία, οικονομική κρίση, ένταση στο Αιγαίο με την Τουρκία, Μεταναστευτικό), συνέβαιναν με ΣΥΡΙΖΑ, τότε αλίμονο μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τον κ. Τσίπρα στον δικό του κόσμο. Ας ονειρεύεται ό,τι θέλει.

Η χώρα πάει μπροστά και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Δεν έχουμε την πολυτέλεια το οπισθοδρόμησης μέσα από χρεοκοπημένα «προοδευτικά» και αριστερά αφηγήματα.

Μας κόστισαν πολύ ακριβά βέβαια τα πειράματα το 2015. Αλλά τουλάχιστον, αρκετός κόσμος, σταμάτησε να είναι στον... κόσμο του, γιατί κατάλαβε. Δηλαδή, έκανε αυτό που δεν μπορεί να κάνει ο αρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης, γιατί είναι στον κόσμο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: