Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ο ετοιμοθάνατος που απαιτεί μονοκλωνικά

Άκουγα τον Καπραβέλο στο ραδιόφωνο και έφριττα. 
Εξηγούσε ότι μόλις δέκα λεπτά νωρίτερα, είχε στην εντατική του Παπανικολάου κάποιον 65χρονο ασθενή με Covid που ήταν παχύσαρκος, διαβητικός και ετοιμοθάνατος, ο οποίος όμως αρνιόταν σθεναρά να διασωληνωθεί. 
Απαιτούσε δε με απειλή μηνύσεων και αγωγών κατά του καθηγητή, να του χορηγηθούν αμέσως μονοκλωνικά αντισώματα για να σωθεί. 
Ο κακόμοιρος ο γιατρός ήταν σε απόγνωση, φαινόταν από... την ένταση και την χροιά της φωνής του.
Για μπείτε τώρα στη θέση του Καπραβέλου και του κάθε Καπραβέλου σ' ολόκληρη την χώρα. Να ξέρει ότι χάνει έναν ασθενή κι αυτός ο ασθενής να ουρλιάζει ότι ο Καπραβέλος τον σκοτώνει. 
Και για μπείτε στη θέση των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων που όταν παίρνουν μια περιοριστική απόφαση βρίσκονται μπροστά σ' ένα τσουνάμι διαμαρτυριών για περιορισμό ελευθεριών κι όταν εμφανίζονται πιο ελαστικοί βρίσκονται μπροστά στις εύλογες αντιδράσεις αυτών που βλέπουν τις ουρές με φέρετρα να μεγαλώνουν.

Για μπείτε στη θέση κάθε επιστήμονα που όσο περισσότερα ξέρει τόσο μεγαλύτερες αμφιβολίες διατυπώνει, όταν αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση αστοιχείωτους ανθρώπους που όσο λιγότερα γνωρίζουν τόσο μεγαλύτερες ανόητες βεβαιότητες διατυπώνουν. 
Όταν ο κάθε Καπραβέλος έχει ξαπλωμένο μπροστά του έναν ετοιμοθάνατο που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του κορονοϊού, πως διάβολο θα τον πείσει ότι δεν υπάρχουν μονοκλωνικά και πως ακόμα κι αν υπήρχαν αφορούν ασθενείς που είναι σε αρχικό στάδιο της νόσου. 
Θα τον πιστέψει; Ασφαλώς όχι.

Κι άντε να ανοίξει ο γιατρός διεξοδική συζήτηση με κάποιον που με το ζόρι αναπνέει και να τον πείσει –τέτοιες ώρες που φλερτάρει με τον θάνατο- ότι είναι ντιπ παράλογο να αρνείται να εμβολιαστεί διότι το εμβόλιο είναι πρώιμο και μη δοκιμασμένο, αλλά απαιτεί να του χορηγηθούν μονοκλωνικά που κατασκευάστηκαν σε πολύ μικρότερο χρόνο απ’ όσο το εμβόλιο. 
Βγαίνει άκρη; Δεν βγαίνει.

Ναι, αλλά εδώ καταλήγουμε ότι ως κοινωνία και ως επιστημονική κοινότητα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα κύμα ομαδικών αυτοκτονιών, πως αλλιώς να ορίσουμε αυτό που συμβαίνει; 
Ποια πολιτεία και ποιο κράτος μπορεί να κάνει οτιδήποτε επ' αυτού; 
Δίκιο έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που λέει ότι η κυβέρνηση και οι επιστήμονες πρέπει να δώσουν κάποια εξήγηση για τον παράταιρο αριθμό θανάτων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πλην η όλη κατάσταση αρχίζει πια να κινείται στο πεδίο της μεταφυσικής. Οπότε εκεί δεν θέλουμε πια Μητσοτάκηδες, Τσίπρες ή Καπραβέλους. Τον μάγο του Οζ θέλουμε για να σωθούμε.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Παλι ρε πουτανοσπερμα ξερνας σκατολυματα;Ησουν εκει ρε γυμνοσαλιαγκα να ξερεις;Ξερεις τι σημαινει παχυσαρκος για συγκεκριμενη θεραπεια;Ξερεις τι ειναιμηχανημα αυξημενης ροης;Ξερεις οτι οι διασωληνωσεις ειναι μισος θανατος;Ρωτησες τον Καπραβελο τι γινεται με τσα τ-λεμφοκυτταρα,γιατι εχουν λιγα μηχανηματα,κλπ ή απλως σε μπουκωνουν για να πετας οχετο,ηλιθιε;Ακου σκουληκι,εσυ και τα αλλα ακερκα ερπετα.Ηανθρωπινη ζωη ειναι πολυ σοβαρο πραγμα για να κερδοσκοπειτε και να σκυλευετε.