Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Διαγραφή Μπογδάνου: Πως ο Κυριάκος απέδειξε ότι δεν είναι Τσίπρας

Με τη χθεσινή διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος αλλά κυρίως προς την κοινωνία ότι 
δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές από κανένα που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.
Όσοι έσπευσαν να τον επικρίνουν για την απόφαση αυτή, ας βάλουν στο νου τους πως ο κ. Μπογδάνος δεν τέθηκε εκτός…. λόγω των απόψεων του για τον κομμουνισμό, αλλά για τη φράση του πως οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο και... απέχει παρασάγγας από αυτό που πρεσβεύει η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, δηλαδή «η παράταξη που απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες»
Αυτές τις αρχές ο Πρωθυπουργός θέλησε να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο ως ηγέτης ενός ευρέως λαϊκού κόμματος που βάζει πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον
Απέδειξε για μία ακόμη φορά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι διαφέρει από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος σε αντίστοιχες περιπτώσεις κρουσμάτων ακραίων δηλώσεων στελεχών του κάνει τα στραβά μάτια ή ακόμη τις καλύπτει και πολιτικά. 
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι εκείνο του κ. Πολάκη που συνεχίζει με το διχαστικό του λόγο να προκαλεί την κοινωνία και να απευθύνει διαρκώς ακραίους χαρακτηρισμούς στους πολιτικούς αντιπάλους. 
Αλλά η ηγεσία της Κουμουνδούρου σωπαίνει, διότι επενδύει διαρκώς στην πόλωση, στην ένταση, στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και γεμίζει με δηλητήριο την κοινή γνώμη χωρίς κανένα ενδοιασμό, δημιουργώντας κλίμα που πολλές φορές παραπέμπει σε άλλες εποχές. 
Αλλά δεν μπορεί ή καλύτερα δεν θέλει να βάλει ένα τέλος στην πολιτική του πεζοδρομίου και της λάσπης, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διατηρεί ξεκάθαρη θέση, υπερασπίζεται τη σύγχρονη αστική δημοκρατία, δεν κάνει διακρίσεις, δείχνοντας έτσι στην κοινωνία ότι πολύ απλά δεν είναι Τσίπρας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: