Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Σε συμπληγάδες ο Αλέξης Τσίπρας: Η εξεταστική, οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και οι μεγάλες αντοχές Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που δεν τον αφήνει να ξεκολλήσει από τη σημερινή δημοσκοπική και πολιτική καθίζηση
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφού δύο και πλέον χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές αδυνατεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις επανάκαμψης στο πολιτικό σκηνικό, την ώρα που ο χρόνος για την επόμενη εκλογική μάχη μετρά αντίστροφα.
Η τωρινή ατζέντα προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στον κ. Τσίπρα... βλέποντας τη προσπάθεια του να σηκώσει σκόνη με αφορμή την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία να του γυρίζει μπούμερανγκ.
Την ίδια ώρα οι επιδόσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης είναι απογοητευτικές και καταδεικνύουν την απουσία σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου και την έλλειψη κοστολογημένων προτάσεων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν την κοινή γνώμη και ένα απαιτητικό ακροατήριο, όπως είναι εκείνο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που δεν τον αφήνει να ξεκολλήσει από την σημερινή δημοσκοπική και πολιτική καθίζηση και περιορίζει δραστικά τις πιθανότητες δυναμικής επιστροφής στο πολιτικό σκηνικό.
Κι όλα συμβαίνουν την ώρα που στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί αναβρασμός ενόψει της ανάδειξης της νέας ηγεσίας, διαδικασίας που αναμένεται να επηρεάσει και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η υψηλή συσπείρωση της βάσης και η ανάμειξη ισχυρών ονομάτων στη διαδικασία δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για την ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης.

Στην Κουμουνδούρου παρατηρούνται διαρκώς αρρυθμίες σε επίπεδο στρατηγικής ανάλυσης και δημιουργίας πολιτικής ατζέντας, όπως καταγράφηκε με την περίπτωση της εξεταστικής για τις δημοσκοπήσεις, κίνηση που εξελίχθηκε και θα εξελιχθεί σε Βατερλώ για τον κ. Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες.

Εν κατακλείδι, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να βολοδέρνει ανάμεσα σε συμπληγάδες με έναν αρχηγό που αδυνατεί να χειριστεί σύνθετες καταστάσεις εγκλωβισμένος σε αγκυλώσεις του χθες, καταδικάζοντας παράλληλα την παράταξη του σε μια νέα επερχόμενη εκλογική ήττα.

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: