Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Η Τουρκία έχει ήδη κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα!

Η επίσημη θέση της Τουρκίας είναι πλέον ότι η Ελλάδα δεν έχει την κυριαρχία στα νησιά, αλλά μόνο δικαίωμα …χρήσης
Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα. 
Και στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολιτικοί και «ειδήμονες» που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να κάνει τη συμφωνία με τη Γαλλία και να ακολουθήσει πολιτικές κατευνασμού της Τουρκίας! 
Σοβαροί άνθρωποι επισημαίνουν με τρόμο ότι τώρα η Τουρκία μπορεί να δοκιμάσει τα όρια της γαλλικής βοήθειας. 
Οπότε; Τι να κάναμε; Θα ήταν ικανοποιημένοι με την υπογραφή ενός συμφώνου υποταγής στην Άγκυρα;...

Τόσα χρόνια και δεν έχουμε ακόμη μάθει ότι με το να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο δεν αποφεύγουμε την πραγματικότητα. 
Η Τουρκία έχει σχέδιο, να επαναφέρει την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι… γεφυροποιοί των Αθηνών, άραγε, τι σχέδιο έχουν; 
Έχουμε δοκιμάσει τις πολιτικές κατευνασμού της φίλης και συμμάχου Τουρκίας και ξέρουμε ήδη το αποτέλεσμα. 
Η Τουρκία αμφισβητεί επίσημα και με επιστολή της στον ΟΗΕ το καθεστώς στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Πάλι καλά που δεν αναφέρεται και σε αυτά του Ιονίου! Οπότε;
Ναι, λένε οι επικριτές της συμφωνίας, αλλά η Τουρκία μπορεί να μπει τώρα στον πειρασμό να μας παρασύρει σε ένα θερμό επεισόδιο. 
Λες και δεν υπάρχει αυτό το δεδομένο τα τελευταία τρία χρόνια. Όποιος δεν βλέπει το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα, απλά εθελοτυφλεί.

Η Ελλάδα δεν επιδιώκει τον πόλεμο. Και είναι αστείες όλες οι αναφορές στην άλλη πλευρά του Αιγαίου περί απειλής της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας! Η Ελλάδα επεδίωκε και συνεχίζει να επιδιώκει τον διάλογο. Η Τουρκία δεν είναι εχθρός, είναι ένας πιθανός μεγάλος εταίρος για το μέλλον. Για το μέλλον! Διότι προς το παρόν η Τουρκία απειλεί, αμφισβητεί την κοινή λογική και προετοιμάζεται για πόλεμο. Οι επικριτές της συμφωνίας με τη Γαλλία, ποια λύση έχουν να προτείνουν απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, πέρα από το αχαρακτήριστο να κατεβάσουμε τη σημαία και να συρθούμε σε μία ταπεινωτική ήττα;

Δεν ξέρουμε αν θα μας σώσει η Γαλλία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι χτες ήμασταν απελπιστικά μόνοι και σήμερα δεν είμαστε. 
Ξέρουμε ακόμη ότι η εθνική ενότητα ήταν πάντοτε το μεγάλο όπλο της μικρής μας χώρας και η διχόνοια ο μεγάλος εχθρός. 
Η μάχη με την Τουρκία δεν είναι να πάρουμε την Πόλη! Είναι να παραμείνουμε όρθιοι και να στείλουμε ένα μήνυμα απέναντι ότι το κόστος μιας επιθετικής κίνησης θα είναι γι αυτούς τεράστιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αυτό που περιμέναμε από έναν πραγματικό ηγέτη του Έθνους. 
Η συμφωνία με τη Γαλλία και η συμμαχία που έχει επιδιώξει και πετύχει και με άλλες χώρες της περιοχής είναι ο μοναδικός δρόμος που μας έχει απομείνει. 
Με μία Τουρκία που έχει αμφισβητήσει εμπράκτως ακόμη και τα δικαιώματά μας έξω από την Κρήτη, ας περιμένουμε για τη συνέχεια τα χειρότερα και ας προετοιμαζόμαστε γι αυτά. 
Η Τουρκία έχει ήδη κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα! 
Αυτό κάνει εδώ και τρία χρόνια, από τον Έβρο μέχρι την εσχατιά της Ανατολικής Μεσογείου. 
Διεξάγει καθημερινά έναν υβριδικό πόλεμο σε βάρος της χώρας μας, δαπανά απίστευτες δυνάμεις και πόρους για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και δεν χάνει ευκαιρία να μας δείξει τις αληθινές της προθέσεις, όπως συνέβη με την επιστολή στον ΟΗΕ για τα νησιά του Αιγαίου. 
Υπάρχει άραγε αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε;

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: