Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις ΕΛΣΤΑΤ: Ανοίγουν το δρόμο για παροχές τα θετικά μαντάτα για την οικονομία

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας 
προκάλεσαν πλατιά χαμόγελα στα υψηλά κλιμάκια της Κυβέρνησης, καθώς σε μία κρίσιμη περίοδο η Ελλάδα δείχνει υψηλή ανθεκτικότητα, αξιοσημείωτες επιδόσεις και προοπτική για την επόμενη μέρα.
Η σπουδαιότερη παράμετρος αυτής της εξέλιξης σχετίζεται με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου που θα επιτρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει στις αναταράξεις της πανδημίας με στοχευμένες δράσεις στήριξης της μεσαίας τάξης και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων...
Στο πρωθυπουργικό γραφείο επεξεργάζονται σε αγαστή συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο τα μέτρα μέσα από τα οποία θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ελληνική οικονομία να κάνει το μεγάλο άλμα ανάπτυξης μέσα στην επόμενη διετία και να ενισχυθεί η  κοινωνική συνοχή, αλλά και να κερδηθεί το στοίχημα των επενδύσεων που θα αποτελέσει το μέσο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το στίγμα αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θέτοντας τους στόχους για την επόμενη κρίσιμη χρονιά μετάβασης στην κανονικότητα.
Το Μέγαρο Μαξίμου καλείται πλέον να ισορροπήσει ανάμεσα στη δημοσιονομική πειθαρχία και τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, έχοντας ωστόσο αλλάξει ήδη το κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών.
Πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης με νέες ταχύτητες και να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας αφήνοντας μια μακρά περίοδο προβλημάτων που έφερε η δημοσιονομική κρίση του 2010, τα μνημόνια και η υγειονομική καταιγίδα των τελευταίων μηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: