Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο απελπισμένος Τσίπρας και η σκληρή πραγματικότητα

Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε την... οπερέτα του Σαββατοκύριακου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην ξέρει πού πατάει.
Μιλούσε στους παραγωγικούς φορείς της χώρας και έταζε λαγούς με πετραχήλια στα μικρομεσαία στρώματα, μη υπολογίζοντας ότι το κόστος όλων αυτών που υποσχόταν, θα ισοπέδωνε την οικονομία και την επιχειρηματικότητα με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. Επιπλέον, έκανε το θεσμικό ατόπημα να βγάζει όλα τα... απωθημένα του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην αντίστοιχη παρουσία του το προπερασμένο Σαββατοκύριακο, εμφανίστηκε θεσμικός και ενωτικός, καθώς απευθυνότηταν στους παραγωγικούς φορείς και στις δυνάμεις της αγοράς.

Το μεγάλο πρόβλημα του κυρίου Τσίπρα είναι ξεκάθαρο: έχει πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη. 
Προσπαθεί με ακατάσχετες και αψυχολόγητες παροχές, σε συνδυασμό με ανοίκειες επιθέσεις των τρολ του, να πλήξει τον πρωθυπουργό. Ο κατήφορος του δεν έχει τέλος...
Από τον Ιανουάριο του 2016, ο κ. Τσίπρας, αφού προηγουμένως είχε εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με τις εκγληματικές του πράξεις, άρχισε να βλέπει την πλάτη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα στο 2016, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε ακόμη περισσότερο.
Ταυτόχρονα σε όλα τα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, το εκλογικό σώμα έδειχνε ξεκάθαρα την προτίμηση του προς τον νυν πρωθυπουργό.
Το καλοκαίρι του 2019, τέσσερις φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης... έριξε τον κύριο Τσίπρα μέσα στην κάλπη! Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και... κέρασμα ένα... φοντανάκι στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου! 
Το χειρότερο απ΄ όλα για τον κύριο Τσίπρα είναι ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, βρίσκεται πολύ πίσω και από τον δεύτερο, δηλαδή τον "Κανένα"!

Η πραγματική μάχη που καλείται να δώσει είναι για την εδραίωση μέσα στο κόμμα του. Με ψέματα και πρακτικές που θυμίζουν χυδαίο νεοκομμουνιστικό μοτίβο, προσπαθεί να γίνει... ΠΑΣΟΚ, έχοντας προσεταιριστεί το πιο άρρωστο τμήμα του. Επιπλέον, θέλει να γίνει Ανδρέας Παπανδρέου, χωρίς να μπορεί να μπορεί να συγκριθεί ούτε με μία τρίχα από το... φρύδι του! Από την άλλη, στοχεύει στην... πελατεία του Κινήματος Αλλαγής, η οποία σε ποσοστό 80% δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα!
Η αντιμετώπιση της πανδημίας, η κρίση με την Τουρκία, η πίεση από τις μεταναστευτικές ροές με τις πλάτες της γειτονικής χώρας, τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και οι καταστροφές από τις πυρκαγιές, αποδεικνύουν ότι η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει "συμπαγές" ίδιο κεφάλαιο, καθώς έχει πληγεί σε ελεγχόμενο βαθμό, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η ανάκαμψη της οικονομίας και οι προοπτικές της για τη φετινή και την επόμενη χρονιά, αποτελούν πλεονέκτημα για την κυβέρνηση και μειονέκτημα για την αξιωμιατική αντιποιλίτευση.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία ελπίδα, γιατί δεν διαθέτει ίχνος αξιοπιστίας. Απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που αποπνέει συντηρητισμό, μούχλα και πορεύεται με ξεπερασμένες πρακτικές... ανακατωσούρας.

Αν νομίζει ότι το 2021 είναι 2015 και η ΔΕΘ είναι... Πρόγραμμα του 2014, τότε μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος. Φανταστείτε δε, ότι από φέτος θα αρχίσουν να ρέουν στην οικονομία τα 30,2 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 26 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ αναμένεται να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια άνω των 100 δισ. ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια. Το χειρότερο για τον κ. Τσίπρα είναι να χάσει άλλη μια εκλογική μάχη και να περιμένει τις εκλογές του 2026 ή 2027 (αν είναι στη θέση του...). Μέχρι τότε, η σημερινή κυβέρνηση θα έχει κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από την αξιοποίηση όλων αυτών των φόρων, στοχεύοντας παράλληλα στη μείωση της φορολογίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Παρά την ακρίβεια και την οικονομική πίεση σε χιλιάδες νοικοκυριά λόγω των έκτακτων μέτρων της πανδημίας, η χώρα δανείζεται με μηδενικά επιτόκια, οι αναβαθμίσεις του αξιόχρεου διαδέχονται η μία την άλλη και οι τιμές των ακινήτων ακολουθούν σταθερά αυξητική πορεία. Και μην ξεχνάμε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επί της ουσίας έπεσε για έναν ΕΝΦΙΑ.
Η σταδιακή μείωση των φόρων, θα αποτελέσει όπλο στα χέρια του σημερινού πρωθυπουργού και μεγάλο μειονέκτημα στα χέρια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν την... καταδίκη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές που θα γίνουν το αργότερο έως τον Ιούλιο του 2023 και στην πρώτη φάση τους, με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Πηγαίνοντας σε δεύτερες εκλογές, σύμφωνα με την ξεκάθαρη θέση του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, τότε ο κ. Τσίπρας, όπως δείχνουν σήμερα οι τάσεις, θα χάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Και αν τεθεί θέμα αμφισβήτησης του με ταυτόχρονη φυγή στελεχών που... ζαλίστηκαν από την εξουσία την περίοδο 2015-2019, η... μουρμούρα και η γκρίνια, θα μετατραπούν σε οργή.

Το μόνο που έχει απομείνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα φάση είναι οι ανέξοδες παροχές, τα ψέματα και η λάσπη. Προσδοκά να κλείσει όσο γίνεται τη διαφορά με τον... Κανένα και να μην αμφισβητηθεί στις προσεχείς διπλές εκλογές. Θέλει να χάσει αξιοπρεπώς. Δυστυχώς όμως, δεν ξέρει να πολιτεύεται με τον αντίστοιχο τρόπο...
Το κρίσιμο ποσοστό του εκλογικού σώματος, το οποίο εκλέγει κυβερνήσεις, έπαθε και έμαθε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους "ψεκασμένους" συνεταίρους του, ΑΝΕΛ. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε ΑΝΕΛ, ούτε Χρυσή Αυγή, οι οποίοι συμπρωταγωνίστησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην άνω και κάτω πλατεία από το 2010 έως το 2014. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και μέσα στην απελπισία του θα προσπαθήσει να τα παίξει όλα για όλα, αφήνοντας σε όλους εμάς τη βεβαιότητα ότι θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με τη στρατηγική του, την πρακτική του και τις επιλογές του. Με άλλες δύο ήττες προσεχώς, ακόμη και ο καλύτερος προπονητής, φεύγει από την ομάδα.
Αυτός νομίζει ότι αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Κεντροαριστεράς. Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά τον αφορά μόνο ως αρχηγό της αντιπολίτευσης και όχι ως εν δυνάμει αναβαπτισμένο πρωθυπουργό.

Ο Μητσοτάκης είναι ο κακός του δαίμονας και αυτήν την πραγματικότητα θέλει να την παρακάμψει ο αρχηγός του... πράσινου ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, όταν αγνοείς τη σκληρή πραγματικότητα, τότε είσαι υποχρεωμένος να τη... λουστείς, εφόσον είσαι αθεράπευτα αιθεροβάμων...

Του Λουκά Γεωργιάδη


Δεν υπάρχουν σχόλια: