Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ένοπλες Δυνάμεις: «Μολών Λαβέ» στον Ερντογάν - Έτσι απαντούν στα περί αποστρατικοποίησης νησιών (Βίντεο)

Μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας στην Τουρκία 
- Συνεχής εκπαίδευση και ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα των τριών Κλάδων 
– Οι εντολές του Στρατηγού Φλώρου και το εντυπωσιακό βίντεο του ΓΕΕΘΑ από τις αλλεπάλληλες απαιτητικές ασκήσεις.
Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ζητάει και πάλι αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών επιδιδόμενο σε ακατάσχετη «μπουρδολογία» και ψεύδη για δήθεν παραβιάσεις από ελληνικά μαχητικά, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φροντίζουν να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση...
Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο ελληνικό «Πεντάγωνο» γνωρίζουν καλά πως με τον Ερντογάν «τραυματισμένο» στο διεθνές περιβάλλον και στο εσωτερικό της χώρας του, αναζητώντας τρόπους και ευκαιρίες για να ανακτήσει τον έλεγχο, η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα για εφησυχασμό. Οι δηλώσεις άλλωστε των κορυφαίων υπουργών του και των συνεργατών τους μαρτυρούν τις προθέσεις για δημιουργία «θερμών» καταστάσεων στο Αρχιπέλαγος.
Η Ταγματάρχης Πινάρ Καρά, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, υποστήριξε την Δευτέρα (06/09) πως η Ελλάδα έχει προβεί φέτος 206 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, 27 παραβιάσεις των χωρικών υδάτων, 95 παρενοχλήσεις αεροσκαφών και 790 παραβιάσεις από πλοία σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Επιπλέον, ψέγει την Ελλάδα για τη μη αποστρατικοποίηση των νησιών, ενώ καταδικάζει και τις «μαξιμαλιστικές» ελληνικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα! Καλό το παραμυθάκι της Άγκυρας αλλά, δράκος δεν υπάρχει. Η Τουρκία δεν έχει την παραμικρή απόδειξη για όσα καταλογίζει στην Ελλάδα και όσο κι αν προσπαθεί η τουρκική μονταζιέρα να παρουσιάσει την Ελλάδα σαν επεκτατική δύναμη που την απειλεί, η πραγματικότητα την εκθέτει και την γελοιοποιεί παγκοσμίως, μιας και πρόκειται και για δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων που κάνουν το γύρο του κόσμου.
Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει σύμμαχο πάντα το διεθνές Δίκαιο, με βάση το οποίο καταρρίπτει μία προς μία τις κατηγορίες και τις απαιτήσεις της Άγκυρας. Παράλληλα, με συνεχή διπλωματική κινητικότητα, φροντίζει να γνωστοποιεί στην Ευρώπη, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ αλλά και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και του αραβικού κόσμου, την τακτική και τις επιθετικές βλέψεις του τουρκικού καθεστώτος.

Μήνυμα ισχύος από τις Ένοπλες Δυνάμεις – Σε απόλυτη ετοιμότητα

Πέρα από τα εθνικιστικά παραληρήματα και τα επικοινωνιακά σόου στα οποία επιδίδεται, η Άγκυρα δείχνει μια ξεκάθαρη διάθεση να ανεβάσει το θερμόμετρο και επί του πεδίου. Το επιβεβαιώνει άλλωστε η συνεχής εξοπλιστική ενίσχυση του τουρκικού στρατού, με αποκορύφωμα τα επιθετικά drones Akinci.
Απέναντι όμως έχει πλέον τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πιο έτοιμες και πιο αποφασιστικές. Γιατί η προηγούμενη κρίση χάρισε πολύτιμες εμπειρίες και το ψυχολογικό πλεονέκτημα στα στελέχη μας. Γιατί είδαμε ότι η ποιοτική ανωτερότητα του προσωπικού μας έναντι του αντιπάλου δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Oι τρεις Κλάδοι δεν σταματούν την εκπαίδευσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Άλλωστε, οι οδηγίες που έχει δώσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Ναυτικό και φυσικά στους κομάντο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ είναι απολύτως σαφείς: Επαγρύπνηση και ετοιμότητα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Καστελλόριζο μέχρι τους Οθωνούς, με συνεχείς ασκήσεις και επίδειξη σημαίας σε όλα τα «καυτά» σημεία του Αρχιπελάγους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι μονάδες και τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού κάθονται πλέον ελάχιστο χρόνο στους ναυστάθμους, περιπολώντας συνεχώς σε όλο το μήκος του Αιγαίου, ενώ ο ελληνικός Στόλος έχει συνεχή παρουσία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, πέραν φυσικά των δικό του απαιτητικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Το ίδιο φυσικά η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς, με μόνιμη παρουσία στις πιο απαιτητικές δραστηριότητες της Συμμαχίας, ενώ οι κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ έχουν εντυπωσιάσει με την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την άριστη εκπαίδευσή τους στις ασκήσεις που έχουν λάβει μέρος.
Το βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι χαρακτηριστικό:
Ασκήσεις, Συνεκπαιδεύσεις, Δραστηριότητες Ιούλιος - Αύγουστος 2021

Αυτές τις ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην μεγάλη διακλαδική άσκηση συνεργασίας «BRIGHT STAR 21», την μεγαλύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα της Αιγύπτου με συμμετοχή 8 χωρών. Μαχητικά F-16, πλοία του Στόλου μας, μονάδες του Στρατού Ξηράς, καταδρομείς και πεζοναύτες της ΔΕΠ, βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στα απαιτητικά σενάρια που έχει σχεδιάσει η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου.

Ακολουθεί ο «Παρμενίωνας», η κορυφαία εκπαιδευτική δραστηριότητα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ημερομηνίες δεν έχουν γίνει ακόμα επισήμως γνωστές, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τον Οκτώβριο η Πολεμική Αεροπορία θα λάβει μέρος στην «Blue Flag», την πολύ απαιτητική αεροναυτική άσκηση του Ισραήλ, ενώ το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η σπουδαία διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11» που διοργανώνουν Ελλάδα – Κύπρος - Αίγυπτος και αναμένεται να συμμετάσχουν και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: