Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Βαριές κατηγορίες για Τσακαλώτο από τους Ταλιμπάν του Τσίπρα

Ο Τσακαλώτος περιμένει την επόμενη ήττα του Αλέξη Τσίπρα για να θέσει θέμα ηγεσίας

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. 
Για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου ήταν ζήτημα χρόνου να αρχίσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις αντίπαλες φατρίες.
Βέβαια κανείς δεν περίμενε οι συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν χαρακτηριστικά εμφυλίου.
Όλα άρχισαν όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διατύπωσε ξεκάθαρα... και μάλιστα ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα τη θέση του για τη στρατηγική και τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι θέσεις του κόμματος δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας, γιατί είναι θολές και δεν απαντούν σε κανένα πρόβλημα, είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Γι΄ αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εισπράττει το παραμικρό από τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά διαρκώς συρρικνώνεται.
Οι Ταλιμπάν του Αλέξη Τσίπρα αντί να αξιοποιήσουν τις προειδοποιήσεις Τσακαλώτου διαμορφώνοντας μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση άρχισαν να τον λιθοβολούν.
Το δημόσιο ξεκατίνιασμα δεν περιγράφεται.
Η συνέχεια πάντως θα έχει πολλά επεισόδια αφού όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι να γίνουν εκλογές ο Τσακαλώτος δεν πρόκειται να δώσει αφορμή να τον διαγράψουν.
Περιμένει την επόμενη ήττα του Αλέξη Τσίπρα για να θέσει θέμα ηγεσίας, την οποία είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει, γιατί ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να σταθεί πλέον ούτε μια μέρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, για τα σενάρια που διακινούν οι προεδρικοί για τον Τσακαλώτο.
  • Τον κατηγορούν για σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής.
  • Τον θεωρούν πρόθυμο για συμμετοχή σε μια διευρυμένη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Του καταλογίζουν απουσία από τον δημόσιο διάλογο και ότι αποφεύγει να συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία για να κρατάει χαμηλό προφίλ.
Τα ίδια επιχειρήματα προβάλλουν οι λεγόμενοι Προεδρικοί και για τον Ξανθό που τυχαίνει και αυτός να ανήκει στην Κίνηση των «53». Μαζί με τον Τσακαλώτο τον κατηγορούν ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες που θεωρούν δεδομένη μια κυβέρνηση διευρυμένη προς τα αριστερά μετά τις εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: