Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Αποτυχημένη και η ύστατη ζαριά Τσίπρα να αλλάξει το κλίμα

Με αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος κάνει πλέον την απέλπιδα προσπάθεια του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεφύγει από το σημερινό αδιέξοδο που τον καθηλώνει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων καταδεικνύουν την αποτυχία και την ανικανότητα της ηγετικής ομάδας του Σύριζα να ορθώσει ένα σοβαρό και σύγχρονο πολιτικό λόγο που θα μπορούσε να προσελκύσει την κοινή γνώμη και συγκεκριμένα τη μεγάλη δεξαμενή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων που είναι... πολιτικά άστεγοι.

Μετά από τη μεγάλης διάρκειας καλοκαιρινή ραστώνη τα στελέχη της Κουμουνδούρου έβγαλαν από τα συρτάρια τους τις αποτυχημένες ντιρεκτίβες των επικοινωνιακών εγκέφαλων του κόμματος και άρχισαν πάλι το σκληρό ροκ ακολουθώντας την αποτυχημένη στρατηγική του όχι σε όλα που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο σοβαρό προοδευτικό κόμμα με όρους μέλλοντος.

Παρά τις όποιες απώλειες καταγράφουν για την Κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις, εντούτοις ο Σύριζα αδυνατεί να καρπωθεί δημοσκοπικά από αυτή την εξέλιξη , με βασικότερο αίτιο τη διαταραγμένη σχέση του κόμματος με την κοινωνική βάση που στέκεται επιφυλακτική απέναντι στις προθέσεις, τα σχέδια και την προοπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το στοιχείο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση αντιστροφής του κλίματος είναι η άρνηση του κ. Τσίπρα να αξιοποιήσει ένα ενωτικό πολιτικό λόγο για να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες, παραμένοντας εγκλωβισμένος σε διχαστικές κορώνες μιας άλλης σκοτεινής εποχής.

Την ίδια ώρα απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με εθνικό πρόσημο που θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών που διατηρούν υψηλές προσδοκίες από το πολιτικό προσωπικό της χώρας και αναζητούν λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: