Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτικό πλεονέκτημα η άμεση επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός που ελάχιστοι προκάτοχοι του είχαν καταφέρει να πετύχουν στο παρελθόν.
Η διαρκής και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες σε καλές και κακές στιγμές, δηλαδή ο άμεσος δίαυλος επικοινωνίας που αξιοποιεί ανά πάσα στιγμή, του δίνει στην παρούσα φάση ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα και αυξάνει τους θετικούς δείκτες μέσα στην κοινωνία...

Από το ξεκίνημα της κυβερνητικής του θητείας και νωρίτερα ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό τον άτυπο καθημερινό διάλογο με όλους τους Έλληνες ως ένα εργαλείο αμφίδρομης επικοινωνίας, ενισχύοντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αυξάνοντας την αξιοπιστία της πολιτικής μετά από μια μακρά περίοδο αμφισβήτησης την περίοδο των μνημονίων και της βαθιάς οικονομικής κρίσης.
Η πρόσφατη μίνι περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε περιοχές της Θεσσαλίας αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταδεικνύει τη σπουδαιότητα σε πολιτικό επίπεδο της απευθείας επικοινωνίας με την εκλογική βάση, η οποία βλέπει έναν πολιτικό ηγέτη που αφουγκράζεται τον παλμό του κόσμου, ακούει τα προβλήματα του, ενημερώνεται για τις πραγματικές ανάγκες χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς κάποιων συμβούλων και αυξάνει έτσι την επιρροή στα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη.

To Δαμάσι Τυρνάβου επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τελευταία παράμετρος είναι εκείνη που προκαλεί πανικό στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, τα οποία παρακολουθούν με αμηχανία τις στρατηγικές κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας και της διείσδυσης σε ακροατήρια που κάποτε φάνταζαν απαγορευμένες ζώνες για ένα κεντροδεξιό κόμμα.
Βασικό συστατικό αυτής της νέας πραγματικότητας είναι η "αλήθεια", αφού ο Πρωθυπουργός επενδύει πολλά στην κοινωνική λογοδοσία και στην ταύτιση λόγων και έργων. Το περιβόητο πλέον «το είπαμε το κάναμε» συνιστά το νούμερο ένα όπλο της Κυβέρνησης στον οδικό χάρτη για την επίτευξη της αυτοδυναμίας και τη διασφάλιση μιας νέας τετραετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: