Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Πολάκης στη Βουλή: Τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τις μεταλλάξεις - Η απάντηση Πλεύρη

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν ο Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε στη Βουλή υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τις μεταλλάξεις. 
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη, ο οποίος αφενός εγκάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφετέρου χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές της αναφορές του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ...
Ο Παύλος Πολάκης εμφανίσθηκε στη Βουλή εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας αναφέρθηκε εκ νέου σε όλα όσα υποστηρίζει ο ίδιος και για τα οποία υποτίθεται ότι τον εγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος που είχε ως αντικείμενο την καμπάνια που θα γίνει κάποια στιγμή υπέρ των εμβολιασμών
«Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με πάνω από 8,5 χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ» είπε για να προσθέσει ότι «Το 4ο κύμα είναι προ των πυλών με μετάλλαξη που τα δεδομένα, δείχνουν ότι δεν καλύπτεται» δείχνοντας πως εμμένει στα όσα υποστηρίζει για το εμβόλιο παρά το γεγονός πως η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται να τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών ως ασπίδα προστασίας.
Μάλιστα υποστήριξε ότι «αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς και της προσπάθειάς σας, εσείς σε ιδεοληπτική εμμονή ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας» υπονομεύοντας εκ νέου τους εμβολιασμούς ρίχνοντας νερό στον μύλο των μη εμβολιαστών.
Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι «το 10% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι διπλά εμβολιασμένοι, δεν είναι μικρό ποσοστό κ. Πλεύρη και θα μεγαλώσει και είχαμε 33 θανάτους!» για να καταλήξει: «Οφείλετε και στα θεραπευτικά όπλα που χρησιμοποιείς. Φέρτε τα αντισώματα, έχουν αποτέλεσμα. Θα καταστεί ενδημικός ο κορονοϊός και μπορεί να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο».

Η απάντηση του Αθ. Πλεύρη ήταν άμεση 

Αφού πριν στηλίτευσε τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκρότησαν των Παύλο Πολάκη και όσα είπε για τα εμβόλια την ώρα που το κόμμα τους δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών ενώ στελέχη του το χαρακτηρίζουν ανοιχτά ως το «μοναδικό όπλο».
«Είπε αντιεπιστημονικά πράγματα ότι δεν πιάνονται οι μεταλλάξεις από τα εμβόλια!» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως «Αν υπάρξουν εναλλακτικές θεραπείες θα ενταχθούν στο σύστημα αλλά αυτό δεν αντικαθιστά εμβολιασμό!» Τόνισε δέ ότι ουσιαστικά με τις αναφορές στα φάρμακα «Κάποιοι καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα χωρίς έγκριση και είναι οι ίδιοι που εκφράζουν ανησυχίες για το αν τα εμβόλια που έχουν περάσει κλινικές φάσεις, έχουν δοκιμαστεί λόγω του κόσμου που έχει κάνει».

Απευθυνόμενος δέ στον Παύλο Πολάκη, που ως ιατρός χειρουργεί στον ιδιωτικό τομέα τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η ρύθμιση που θα αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των ιδιωτών ιατρών οι οποίοι δεν θα μπορούν να έχουν επαφές με ασθενείς. Και όπως σημείωσε από αυτή δεν θα εξαιρεθούν οι έχοντες βουλευτική ιδιότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια: