karta1

 

Ενώ, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Pulse η «ψαλίδα» στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, βρίσκεται στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες (36,5% ΝΔ έναντι 25% ΣΥΡΙΖΑ).

karta3

 

Διαφορά 14 μονάδες στην καταλληλόλητα

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 40% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 26%.

karta4α

 

Όσον αφορά το ποιος πολιτικός αρχηγός κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ, έστω και με σαφώς μικρότερη διαφορά από αυτήν της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έπεισε περισσότερο τους πολίτες, σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη έπεισαν σίγουρα ή μάλλον περισσότερο το 27,1% των πολιτών, έναντι 23,7% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως «κανένας από τους δύο» απάντησε το σαφώς μεγαλύτερο 35,9%.

karta5

 

Το προφίλ του αντιεμβολιαστή

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή δεν έχει κλείσει ραντεβού, ενώ το 15% δεν απαντά.

Παράλληλα, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν θα εμβολιαστούν, εκφράζουν ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση που νιώθουν ότι τους ασκείται. Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown, τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι το σενάριο αυτό είναι βέβαιο ή ότι μάλλον θα συμβεί, ωστόσο, η πλειονότητα εκτιμά ότι δεν θα έχουμε νέο γενικό απαγορευτικό.

karta6

«Ποτέ εμβολιασμός»

Στην ερώτηση σε όσους απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση, πότε θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το 9% απαντά το συντομότερο δυνατό, το 13% μετά από 2-3 μήνες, το 23% απαντά αρκετά αργότερα, ενώ το 53% ποτέ.

Δείτε εδώ την έρευνα της MRB

Δείτε εδώ την έρευνα της Pulse

Αναλυτικά όλη η δημοσκόπηση