Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Θαύμα στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ!

Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει κατά καιρούς πολλές κρίσιμες ιδεολογικές μάχες. Τις περισσότερες απ’ αυτές τις έχασε απλώς γιατί δεν τις έδωσε. 
Είτε από αίσθημα ενοχής είτε από αίσθημα υπεροχής δεν μπήκε καν στον στίβο να δώσει τον αγώνα των ιδεών και στις περισσότερες περιπτώσεις οι ήττες της, κόστισαν περισσότερο στην πρόοδο της χώρας απ' ότι κόστισαν στον κομματικό... οργανισμό της.
Τρανταχτό παράδειγμα ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης, όπου εγκαθιδρύθηκε το «βασίλειο» της αριστερής πανεπιστημιακής ιντελιγκέντσιας που εξυπηρετεί τον εαυτό της, τα παιδιά και τα συμφέροντά της. 
Μπορεί η ΝΔ να πανηγύριζε κάθε χρόνο τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά στα Πανεπιστήμια κουμάντο έκαναν από κοινού οι αριστερές μειοψηφίες των φοιτητών και οι αριστερές πλειοψηφίες των διδασκόντων. 
Η ενοχική ανοχή στις ιδεοληψίες και στη βολή του αριστερού κατεστημένου στα Πανεπιστήμια -με εξαίρεση τη θητεία της Μαριέττας Γιαννάκου στο υπουργείο Παιδείας- ανέτρεψαν και καθυστέρησαν αλλαγές που θα μπορούσαν να αλλάξουν το πρόσωπο της χώρας. Τώρα γίνονται θαύματα.
Σαν αυτό που θα συμβεί στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σήμερα. 
Εξήντα φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου θα συμμετέχουν στο πρώτο ξενόγλωσσο τμήμα του Πανεπιστημίου. 
Θα μπορούσαν να είναι 176 αφού τόσοι έστειλαν τους φακέλους με τα χαρτιά τους. Θα μπορούσαν να είναι ακόμη και 1.200, τόσοι ήταν όσοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά αιτήσεις. 
Ο αριθμός 60 είναι ο μέγιστος που προβλέπεται στο ΦΕΚ Ίδρυσης του Τμήματος και επελέγησαν μετά από συνέντευξη. 
Ο καθένας τους θα πληρώνει δίδακτρα 12.000 ετησίως. 
Δεν φαντάζεται κάποιος ότι θα τα πετάνε σε ένα Πανεπιστήμιο με καθημερινές καταλήψεις, κορονοπάρτι, ουσίες και οινοπνεύματα, χωρίς υποδομές και πλημμελή οργάνωση.

Η κυβέρνηση δεν έχει χώρο για υπαναχωρήσεις και ελιγμούς σαν αυτόν που επιχείρησε με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Αν στη Θεσσαλονίκη οι 60 ξένοι φοιτητές γίνουν 1.200 ή 0 θα κριθεί τον πρώτο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: