Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ισχυρή ανάπτυξη στο 8,2% για την Ελλάδα το 2021 προβλέπει η Moody's Analytics

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά τα νέα για την ελληνική οικονομία, η οποία σύμφωνα με την Moody’s Analytics είναι μια από τις επτά οικονομίες της ευρωζώνης, η οποία ήδη ανακάμπτει από την πανδημία με όρους ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, το αισιόδοξο σενάριο για την ελληνική οικονομία προβλέπει ότι η ανάπτυξη στο τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει στο 8,2%.
Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η... διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.
Σε τριμηνιαία βάση, η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί έντονα, 3,8% ανά τρίμηνο σε μέσο όρο, τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα και βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής επέκτασης, καθώς το πραγματικό της ΑΕΠ είναι πλέον πάνω από το προ πανδημίας επίπεδο.
Σημειώνεται ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε άλμα ανάπτυξης στο 16,2% το β’ τρίμηνο φέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές και αύξηση 3,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το α’ τρίμηνο.

Politis Online

Δεν υπάρχουν σχόλια: