Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Τσιτσιπάς – Πυρ ομαδόν από ειδικούς και κυβέρνηση για τις νέες δικαιολογίες του

Στα επιχειρήματα του Στέφανου Τσιτσιπά αποφάσισαν να απαντήσουν ειδικοί και γιατροί που όχι μόνο μπορούν να αιτιολογήσουν τις απαντήσεις τους με επιστημονικά δεδομένα, αλλά έχουν μπει στη μάχη έναντι του ιού και έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή μέσα από τα νοσοκομεία 
Με ένα νέο πιο επεξηγηματικό post επανήλθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε μία προσπάθειά του να εξηγήσει τους λόγους που αποφεύγει το τσίμπημα, όπως ο διάβολος το λιβάνι.
Μετά τον ντόρο που ξέσπασε από την αποκάλυψή του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ανέλυσε διεξοδικά τις απόψεις του σχετικά με το εμβόλιο... κατά του κοροναϊού.
Μεταξύ άλλων ο διάσημος τενίστας ανέφερε πως κατά τη γνώμη του:
  • «Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούριο»
  • «Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί»
  • «Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος»
  • «Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό»
  • «Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο»
Στα επιχειρήματα του Στέφανου Τσιτσιπά αποφάσισαν να απαντήσουν ειδικοί και γιατροί που όχι μόνο έχουν την κατάρτιση να αιτιολογήσουν τις απαντήσεις τους με επιστημονικά δεδομένα, αλλά έχουν μπει στη μάχη έναντι του ιού και έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή μέσα από τα νοσοκομεία όπου και εργάζονται.
Στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά που είπε πως δεν έχει εμβολιαστεί και δεν θα το κάνει μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ο επιστήμονας, που έχει περάσει κι ο ίδιος μάλιστα κοροναϊό, δεν έκρυψε την πικρία του για τις δηλώσεις Τσιτσιπά.
«Μας στεναχώρησαν οι δηλώσεις του κ. Τσιτσιπά, καλύτερα να μην είχε αναφερθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ, ενώ σχετικά με την δήλωση του τενίστα, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι καλό οι νέοι να περάσουν τον ιό γιατί θα χτίσουμε ανοσία, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι αυτό ότι δεν είναι καλό.


Απάντηση 1: Γιατί δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε εμείς οι νέοι
«Δεν είναι καλύτερο να νοσήσουμε, να νοσήσουν οι νέοι μας για να χτίσουμε τείχος ανοσίας, γιατί αν νοσήσουν πράγματι θα έχουν μια πιο ελαφριά νόσηση, αλλά θα υπάρχουν κι αυτοί που θα νοσηλευτούν και θα νοσήσουν βαριά, οπότε οι απώλειες θα είναι τραγικές για τους νέους ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε:
Απάντηση 2: Γιατί είναι λάθος ότι πρέπει να νοσήσουν οι νέοι για να αποκτήσουν ανοσία και όχι να εμβολιαστούν
«Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ξέρουμε πως ο COVID σε όσους νοσούν δημιουργεί προβλήματα υγείας που μένουν για πολλούς μήνες. Επομένως, ένας νέος άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει ένα μόνιμο πρόβλημα υγείας λόγω COVID και είναι πολύ κρίμα να πάρει αυτό το ρίσκο. Είναι απόλυτο λάθος το ότι πρέπει να νοσήσουν οι νέοι για να αποκτήσουν ανοσία, από το να εμβολιαστούν».
Απάντηση 3: Γιατί οι νέοι όντως κινδυνεύουν από τον κοροναϊό 
– Στοιχεία
Απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά έδωσε εκτός από τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και η πνευμονολόγος, Ασημίνα Γκάγκα.
«Απάντηση στο Στέφανο Τσιτσιπά: Μόνο στο «Σωτηρία», τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαριά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο!
Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι;Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τένις, εκεί μας κάνεις περήφανους», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Κυβέρνηση αδειάζει Τσιτσιπά – Διπλά προσεκτικοί όσοι διατυπώνουν τέτοιου είδους απόψεις

Τη δήλωση του ανεμβολίαστου Στέφανου Τσιτσιπά που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, στην παρθενική του ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και αναγνώρισε το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, στη συνέχεια όμως τόνισε σε έντονο ύφος πως αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.
Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κάλεσε όσους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να είναι διπλά προσεκτικοί όταν εκφράζουν την άποψη τους για αυτό το θέμα.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«O Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας και όχι του εμβολιασμού. 
Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, η προσφορά του στη χώρα είναι αδιαμφησβήτητη, εκείνο όμως που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό. 
Τα θέματα αυτά τα αναλύουν όσοι τα έχουν σπουδάσει και μελετήσει μέσα από το ιατρικό λειτούργημά τους. 
Σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε. Όσοι σε άλλους χώρους αποτελούν σημείο αναφορές για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καλό θα είναι να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».


1 σχόλιο:

aik είπε...

Δηλαδη,ολοι εσεις οι ξυπνιοι,θεωρειτε οτι ο Τσισιπας,και ο καθε Τσιτσιπας εχει κοντα του ιατρικο τημ της πλακας και οτι κατι παλιοτομαρα στυλ Εξαδακτυλου ειναι αντικειμενικοι επιστημονες.Για δειτε αν κουνιουνται οι βαρκες.[ξερω υπαρχουν στοκοι που νομιζουν οτι ο Τσιτσιπας τα ειπε αφεαυτου]