Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Στο μυαλό ενός διασωληνωμένου αρνητή

Οι γιατροί, που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν έχουν διλήμματα όταν φτάνει στο νοσοκομείο αρνητής και αντιεμβολιαστής και πρέπει να τον διασωληνώσουν για να τον σώσουν.

Η πολιτεία επίσης δεν έθεσε κανένα ερώτημα στον εαυτό της, ποιοι πρέπει να προστατευθούν και να διασωθούν. Ακόμη και κόντρα στη βούλησή τους.
Όμως δυστυχώς το δίλημμα το θέτουν προς την κοινωνία και... με αδιανόητο τρόπο, οι ίδιοι οι αρνητές και όσοι πίσω απ΄ αυτούς τους σπρώχνουν στο παραλογισμό.
Ασθενής που εισήχθη στην κλινική covid μεγάλου νοσοκομείου της περιφέρειας και χρειάστηκε να διασωληνωθεί, επειδή η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, όταν αποσωληνώθηκε ζήτησε ένα χαρτάκι να γράψει. 
Στο μήνυμα που διάβασαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές ανέφερε:
«Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Ζητάω άμεσα μοριακό test, αλλά από ανεξάρτητο εργαστήριο. Και παρακαλώ, στείλτε κατεπείγον sms στη γυναίκα μου στο … να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο μου, κ. …, για το θέμα». Είναι προφανές ότι το μήνυμα ήταν προδιατυπωμένο.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πατρίς του Πύργου και σε τοπικά μέσα, όπου αναφέρεται ονομαστικά ο δικηγόρος. Πληκτρολογώντας το όνομα του Google πέφτεις πάνω στα πολλά live του όπου οι κλίνες covid περιγράφονται ως «κολαστήρια» και «Νταχάου». Με ζωντανές περιγραφές πως έβαλαν το Στέλιο, το Μήτσο, τον Κίτσο στις εντατικές και έβλεπαν τους «πέντε πεθαμένους με τις τρύπες στο λαιμό» και τους έλεγαν οι γιατροί ότι έρχεται η σειρά τους. Με τον…πεθαμένο του Ντοστογιέφσκι να διανθίζει τις ιστορίες του

Η τοπική κοινωνία τον ξέρει, οι αρμόδιοι τον ξέρουν, η σχέση του με τον περίφημο γιατρό Βόβολη δηλώνεται πολλαπλώς. Η πελατεία του αυξάνεται.
Επικίνδυνα επιτήδειοι και ανενόχλητοι «χαλάνε» τα μυαλά ανθρώπων κερδίζοντας επιρροή, δημοσιότητα, χρήματα ή και ψήφους.
Γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία απειλούνται με μηνύσεις από συγγενείς «πεπεισμένους» ότι οι άνθρωποί τους δεν έχουν κορονοϊό και κάποιος με το έτσι θέλω τους βάζει στις εντατικές.

Κάπου πρέπει να τραβηχτεί μια διαχωριστική γραμμή.

Αλλά που; Ώστε να μην σαρώσει τη συνταγματική επιταγή ότι η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τη ζωή όλων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: