Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Έδειξαν σαν να ήθελαν να ισοφαρίσουν το Μάτι

Η εκκένωση του Αφγανιστάν από όσους φοβούνται για τη ζωή τους με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, είναι μια φυσιολογική πράξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης με δηλώσεις του, επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πύλη εισόδου για το νέο μεταναστευτικό που θέλει να κατευθυνθεί στην ΕΕ.
Ο Τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, του επιτέθηκε με το ερώτημα: «Η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα τους στέλνει εκεί όπου οι άνθρωποι κρεμιούνται από τα αεροπλάνα για να γλυτώσουν;»...
Δεν εξετάζουμε το νέο υπό εκκόλαψη μεταναστευτικό. Θα ασχοληθούμε όταν και εάν προκύψει με καταιγιστικό ρυθμό. Την ιδιότυπη αντίληψη περί εκκένωσης πληθυσμών, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζουμε. Καλώς φεύγουν οι Αφγανοί από τη χώρα τους, κακώς ζητούσε η κυβέρνηση να φύγουν οι κάτοικοι από τα χωριά στα οποία πλησίαζε η φωτιά.
Δεν μπορούμε να τους καταλογίσαμε ότι ήθελαν να καούν άνθρωποι για να ισοφαρίσουν το Μάτι, το οποίο τελικά παραμένει χαίνουσα πληγή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως έδωσαν αυτή την εντύπωση. Και δεν αναφερόμαστε στα τρολ και τους εξαχρειωμένους εκ των οπαδών του στα σόσιαλ μίντια, που έδειχναν χωρίς ντροπή την επιθυμία τους. Αναφερόμαστε στην υψηλή ηγετική ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Εύβοια έδωσε συγχαρητήρια σε αυτούς που αγνόησαν τις εντολές για εκκενώσεις οικισμών, για να σώσουν τις περιουσίες τους «με κίνδυνο της ζωής τους»! Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον σοβαρό του θώκο, επιβραβεύει όσους παράκουσαν τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή της Πολιτείας, σε κάτι που ενείχε μέγα κίνδυνο για τη ζωή τους!
Ας ξεπεράσουμε το τραγελαφικό, ότι για έναν αριστερό ηγέτη μετράει τουλάχιστον ισάξια η περιουσία με την ανθρώπινη ζωή. Και ναι, οι άνθρωποι αυτοί είχαν την αγωνία του βιου τους, να μην το δουν να λαμπαδιάζει, να μην γίνουν στάχτη οι κόποι όχι μόνο της δικής τους ζωής, αλλά και των προγόνων τους. Όμως ήταν ανεκπαίδευτοι στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και όχι κατάλληλα εξοπλισμένοι, και γι’ αυτό ο κίνδυνος για τη ζωή τους καραδοκούσε.
Αυτόν τον κίνδυνο δεν υπολόγισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν τους έδινε συγχαρητήρια και «ευχαριστίες»! Και δεν υπολόγισε ότι με το μπράβο, μπορεί να βρεθούν μιμητές τους αύριο, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα: Δεν έχει σημασία που ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ισχυρίστηκε ότι ως προς τη διαχείριση των πυρκαγιών η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό (θα ήταν αποδεκτό ως άποψη αλλά έχει σημασία ποιος το λέει. Ο υπουργός του Τσίπρα ο οποίος δεν ζήτησε, έστω και επικοινωνιακά, συγγνώμη για τους 102 καμένους του Ματιού).
Σημασία έχει ότι τα έβαλε με το… 112, το οποίο σημειωτέον η κυβέρνησή του δεν στάθηκε ικανή να υλοποιήσει: «Η χρήση του 112 σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ισοπεδωτική και ακραία», είπε!
Επίσης, ο νυν γραμματέας του κόμματος και τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος (με τους δορυφορικούς χάρτες προκειμένου να πείσει για εμπρησμούς στο Μάτι), έκανε και αυτός λόγο για «δήθεν συγγνώμη» του Μητσοτάκη. Αλλά το σημαντικό είναι ότι επέκρινε και αυτός την κυβέρνηση για «υπερβολική χρήση» του μηχανισμού για τις εκκενώσεις, καθώς αυτή «οδηγεί τελικά στην απαξίωση ενός εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείου.
Υποστήριξε δε, ότι καταλήγουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις, αφού αν γίνεται κατάχρηση, δεν θα οδηγείται ο πολίτης στο να εκκενώνει τελικά».

Δυστυχώς, τα μπράβο του Τσίπρα σε όσους αγνόησαν το 112, η επίθεση στην κυβέρνηση για την αξιοποίησή του, από τους Σκουρλέτη και Τζανακόπουλο, δείχνει ότι πολύ τους πείραξε. Με το 112 αποφεύχθηκαν τραγωδίες, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση ενοχλήθηκε γιατί έγινε υπερχρήση του!

Ξαναλέμε: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες ήταν οι διαθέσεις τους. Όμως η δημόσια εικόνα που εξέπεμπαν, ήταν σαν να ήθελαν να ισοφαρίσουν το Μάτι. Και την εικόνα αυτή, οι ίδιοι την δημιούργησαν!

1 σχόλιο:

aik είπε...

Οσες πιπες και να κανετε δεν το σωζετε.Οσο Ματι και να επικαλειστε,αυτη τη καταστροφη δεν την καλυπτετε.Και φυσικα δε θα καθησω να σου εξηγησω τι σημαινει και π΄ς γινεται η πυροσβαση.Ενας λιγδιασμενος λακες εισαι που πεταει μαλακιες για ενα ξεροκοματο.Και πες στο βλακα τον Μηταρακη που εχει τρυπια τα συνορα,οτι θα κανει ο,τι προσταξει η Μερκελ και ο,τι διαταξουν τον προδοτη Κουλη.